Get Adobe Flash player


27-05-2018 Competitie
Marvilde 1 - FC Eindhoven av 1
Uitslag: 0-3

Marvilde beëindigt het seizoen met een 0-3 nederlaag tegen Eindhoven

Deze laatste wedstrijd stond voor Marvilde vooral in het teken van afscheid nemen. Stijn Louwers, Tommy Boogers, Jeroen Keeris en Max van de Gevel namen afscheid. De wedstrijd had verder weinig om het lijf. Marvilde was al weken uitgespeelt en Eindhoven was al zeker van de nacompetitie.

Over de gehele wedstrijd was Eindhoven beter en behaalde dan ook een verdiende overwinning. In de 19e minuut mocht Rowan van Rooij alleen op Jeroen Keeris afgaan. In het strafschopgebied tikte hij de bal rustig langs de afscheidnemende doelman van Marvilde, 0-1. Na de rust werd het onweer zo hevig dat de scheidsrechter de wedstrijd stil moest leggen. Toen de meeste andere wedstrijden al afgelopen waren werd de wedstrijd hervat voor de laatste 40 minuten. In de 66e minuut scoorde Rowan van Rooij ook de 0-2 en een kwartier voor het einde zorgde Gino de Wijs voor de 0-3.

Al bij al heeft Marvilde weer een prima seizoen gehad. Met het bereiken van de halve finale van de districtsbeker werd plaatsing voor de TOTO KNVB beker (2018-2019) veilig gesteld. Toen de halve finale verloren werd was ook de fut verdwenen en werd in de laatste zeven wedstrijden zes keer verloren en één keer gewonnen. Met een negende plek is het seizoen afgesloten, nadat al lange tijd duidelijk was dat niet meegespeeld kon worden voor de bovenste plaatsen en er ook geen dreiging van onderuit kwam. Heeze is de verrassende kampioen geworden en Blerick is de degradant. EFC, Someren en Eindhoven gaan proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klasse en NWC en Wilhelmina Boys proberen via de nacompetitie in de 2e klasse te blijven.

In het weekend van 18 en 19 augustus speelt Marvilde in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

20-05-2018 Competitie
RKVVO 1 - Marvilde 1
Uitslag: 2-0

Marvilde kan geen vuist maken tegen RKVVO

Het seizoen is klaar voor Marvilde (ook voor RKVVO) en dus werd de wedstrijd vandaag alleen gespeeld voor de eer. Het lukte de thuisclub beter om voor die eer te strijden en dus behaalde RKVVO een verdiende overwinning die ook nog behoorlijk hoger uit had kunnen vallen.

In de eerste vijf minuten kreeg RKVVO al drie grote mogelijkheden. Na twee minuten werd Martijn van Dijk aan de linkerkant diep gestuurd. Alleen voor doelman Jeroen Keeris wist de keeper van Marvilde redding te brengen. Eén minuut later nam Jeroen Antonis aan de rechterkant bij de zijlijn een vrije trap die net gemist werd door Bart Sanders op een paar meter van het doel en weer één minuut later ging Martijn van Dijk weer diep aan de linkerkant, waarna hij de bal voor gaf op Bart Sanders. Gelukkig voor Marvilde wist Michael Maessen de bal nog enigszins te blokken waardoor deze net naast de paal ging tot corner. De 6e minuut zal Bart Sanders zich nog enige tijd gaan herinneren. Bij een aanval door het midden werd de bal weggewerkt door Tom Vroomen, maar Bart Sanders kwam verkeerd uit en schreeuwde het meteen uit van de pijn. Met een ogenschijnlijk zware knieblessure werd hij 7 minuten later van het veld gedragen op de brancard. Door dit voorval zakte het spelpeil behoorlijk in. Marvilde kreeg in de 15e minuut een kansje, maar Tayfun Yilmaz wist te weinig kracht te zetten achter een voorzet vanaf links van Michael Maessen. Tien minuten voor de rust gaf Max van de Gevel de bal voor vanaf de rechterkant en kon Muti Nawabi de bal voorbij de tweede paal weer voor het doel brengen. Helaas stond hier geen speler van Marvilde om de bal in het lege doel te schieten. In de 41e minuut mocht Martijn van Dijk het nog een keer proberen tegen Jeroen Keeris, maar ook deze keer was Jeroen de winnaar. In de laatste minuut viel dan uiteindelijk de treffer voor RKVVO. Met een steekbal werd Thijs Offermeijer vrij voor Jeroen Keeris gezet. Ook nu bracht de Marvilde doelman redding, maar de rebound werd ingeschoten door Luuk Soetens, 1-0. In de extra tijd mocht Rob van der Plaat aan de linkerkant in het strafschopgebied nog uithalen, maar met de vingertoppen wist Jeroen Keeris de bal uit zijn doel te houden.

In de tweede helft had Marvilde wel meer de bal, maar, grote kansen kwamen er nauwelijks. In de 58e minuut haalde Jordan Bujitu aan de rechterkant de achterlijn. Hij gaf de bal terug op Martijn van Dijk die hard op de lat schoot, waarna de rebound voor Marvilde was. Vijf minuten later schoot Thijs Offermeijer, na een aanval over links, op 18 meter de bal diagonaal via binnenkant paal in het doel, 2-0. In de laatste tien minuten probeerde Marvilde met twee afstandsschoten de aansluitingstreffer nog te maken. In de 82e minuut schoot Max Brans vanaf 20 meter, maar Sven van den Oever pakte de bal uit zijn rechter beneden hoek. Vier minuten later ging Mark Kroon diep aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam aan de rechterkant terecht bij Max Brans die de bal terug gaf op Wouter van Vark. Zijn lage voorzet kwam uiteindelijk bij Tommy van de Wiel terecht. Vanaf 20 meter haalde hij hard uit en de bal ging richting de kruising, maar Sven van den Oever bokste de bal uit de bovenhoek.

Marvilde heeft vandaag een terechte nederlaag geleden in de derby bij RKVVO. Volgende week volgt nog de laatste wedstrijd van deze competitie, thuis tegen Eindhoven av. Eindhoven is al zeker van de nacompetitie, dus ook in deze wedstrijd staat niets op het spel. Vóór de wedstrijd van Marvilde 1 speelt Marvilde 2 tegen Hapert 2, waarin Marvilde 2 een plek in de nacompetitie voor promotie veilig kan stellen.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark, Gijs Kiebert, Tommy Boogers (69 Dennis van de Weijer), Ties Bazelmans, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel (72 Max Brans), Muti Nawabi (80 Mark Kroon)

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

13-05-2018 Competitie
Marvilde 1 - Sparta'818 1
Uitslag: 0-1

Marvilde verliest van Sparta en kan niets meer winnen of verliezen

De wedstrijd van vandaag was voor Marvilde de laatste strohalm om nog iets te kunnen behalen in deze competitie. De wedstrijd ging met 0-1 verloren tegen Sparta’18 uit Sevenum en daarmee is de competitie dus voorbij voor Marvilde. De laatste twee wedstrijden (uit RKVVO en thuis Eindhoven av) zullen voor spek en bonen gespeeld gaan worden. Vandaag wilde Sparta vooral achterover hangen en Marvilde het spel laten maken. Met counters wilden de bezoekers uit Sevenum tot resultaat komen en dat lukte met één geslaagde counter, 0-1.

In de 5e minuut kreeg Sparta een grote kans. Na een inzet vanaf rechts van Jeroen Smits, die gered werd door Jeroen Keeris, mocht Bram Wijnhoven vanaf de rand van het strafschopgebied de rebound inschieten. Hij schoot op de binnenkant van de paal en via de andere kant van het doel ging de bal voorlangs. De rest van de eerste helft had Marvilde een veldoverwicht, maar kansen kwamen er niet. In de blessuretijd mocht Muti Nawabi nog twee corners nemen vanaf rechts. De eerste werd voorbij de tweede paal ingekopt door Tommie van de Wiel. De keeper redde, waarna Sander Bertels op 16 meter de rebound in mocht schieten. Midden door het doel en recht op de keeper wist de doelman de bal met de vuisten over de lat te stompen. Deze nieuwe corner kwam weer voorbij de tweede paal terecht waar Stijn Louwers de bal diagonaal over de kruising kopte.

In de tweede helft eenzelfde beeld. De grootste kans was in de 63e minuut voor Ties Bazelmans. Hij ging diep aan de rechterkant en was eerder bij de bal dan de doelman. Zijn inzet ging echter in het zijnet. Uiteindelijk viel de beslissing in de 72e minuut. Bart Schouten zette goed door aan de rechterkant en kwam alleen voor Jeroen Keeris uit. Hij schoot de bal in de lange hoek voor de 0-1.

Marvilde probeerde het hierna wel, maar kon geen kansen creëren tegen de sterke verdediging van Sparta’18.

Volgende week speelt Marvilde de uitwedstrijd bij RKVVO. Beide teams zijn klaar in deze competitie, dus spelen alleen nog om de eer.

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

06-05-2018 Competitie
Marvilde 1 - NWC 1
Uitslag: 1-2

Marvilde te laat wakker tegen NWC

Na de mooie 5-2 overwinning afgelopen zondag tegen een zwak Wilhelmina Boys kwam vandaag een andere ploeg uit de degradatiezone naar Meerveldhoven, NWC uit Asten. NWC maakt een moeilijk seizoen door en had zich zeker niet terug willen vinden op een positie in de degradatiezone. De wedstrijd in Asten werd door Marvilde met 0-1 gewonnen. Die wedstrijd was van beide kanten niet goed en vandaag was het niet veel beter, waarbij NWC het eerste uur duidelijk de betere was. Uiteindelijk kwam NWC op voorsprong en vanaf dat moment gooide Marvilde meer vuur in het spel om toch nog tot een overwinning te komen. Dat leek ook te gebeuren, maar met een counter een paar minuten voor het einde pakten de gasten toch de volle buit.

De eerste grote kans was voor Marvilde. In de 4e minuut nam Muti Nawabi aan de linkerkant een vrije trap die door Tommy van de Wiel ingekopt leek te worden. De kopbal ging echter voor het doel langs. Hierna ging er vooral veel mis bij Marvilde en kreeg NWC meerdere kansen om op voorsprong te komen. Hieruit bleek vooral een van de redenen waarom NWC op de plek staat waar ze staan. Scoren is een probleem. In de 6e minuut kwam Sander van den Eijnden vanaf links alleen voor Jeroen Keeris. Jeroen was met de benen de winnaar. Twee minuten later mocht Jeroen van Deursen hetzelfde vanaf rechts proberen, maar ook nu was de Marvilde doelman de winnaar. Na 24 minuten weer een grote kans voor de bezoekers. Douwe Hurkmans ging diep op links en trok de bal terug op 12 meter op Sam Ockers. Helemaal vrij wilde hij de bal met binnenkant voet in het doel schieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze voor het doel langs ging. Verder leverde de eerste helft geen noemenswaardige feiten meer op.

De tweede helft verliep aanvankelijk zoals de eerste geëindigd was. Een half uur voor het einde werd de strijd dan toch geopend. Sam Ockers werd neergelegd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf voordeel, omdat een speler van NWC helemaal vrij kwam voor een leeg doel. Toch wist deze speler het doel te missen en dus besliste de scheidsrechter dat het geen voordeel was. De penalty werd via binnenkant paal ingeschoten door Jeroen van Deursen, 0-1. Eindelijk werd Marvilde wakker en NWC werd steeds meer onder druk gezet. In de 69e minuut gaf Tommy Boogers de bal voor vanaf links. Bij de tweede paal kopte Steven Cools in en op de lijn wist Timo Janssen redding te brengen. Hij kopte de bal over de lat. Drie minuten later zette Tayfun Yilmaz goed door aan de rechterkant. Op de achterlijn gaf hij de bal naar achter. Max van de Gevel raakte de bal niet goed op 5 meter, waardoor de doelman de bal op kon rapen. Tien minuten voor het einde kwam Marvilde dan uiteindelijk toch op gelijke hoogte. Een corner vanaf rechts van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal perfect in de kruising gekopt door Max van de Gevel, 1-1. Marvilde leek door te drukken en gooide alles naar voren. Dat werd uiteindelijk de inleiding tot de nederlaag. Een corner (87e minuut) vanaf rechts werd uitverdedigd en door Sander Bertels ingeschoten op 23 meter. De bal leek met de armen geblokt te worden door een verdediger van NWC, maar het spel ging door en deze counter kwam bij Jeroen van Deursen terecht die alleen voor Jeroen Keeris geen fout maakte en voor de 1-2 zorgde. In de blessuretijd ging de keeper van Marvilde nog mee naar voren. Hij was zelfs nog in staat om de bal in te koppen, maar zijn inzet ging net over de lat.

NWC heeft vandaag verdiend gewonnen bij Marvilde. De bezoekers waren feller en bij Marvilde lukte weinig. Na de 0-1 leek alles goed te komen, maar dat zou niet verdiend geweest zijn. A.s. zondag komt Sparta’18 naar het Jongelingsveld. Weer een kans om de top vijf te bereiken. Op die plek staat Sparta op dit moment, op twee punten gevolgd door Marvilde.

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

06-05-2018 Competitie
Marvilde 1 - Wilhelmina Boys 1
Uitslag: 5-2

Marvilde heeft geen moeite met Wilhelmina Boys

In theorie heeft Wilhelmina Boys nog een kans om degradatie te ontlopen, maar aan de instelling van de ploeg uit Best te zien is die kans 0%. Marvilde had dan ook totaal geen moeite om een grote overwinning te halen. Wilhelmina Boys moet hopen dat staartploeg Blerick alles verliest om directe degradatie te ontlopen, maar ook de nacompetitie tegen degradatie zal een lastig verhaal worden.

Marvilde kreeg in de 4e minuut al een kopkans via Muti Nawabi, maar die ging recht in de handen van Remo Vermeer. Drie minuten later kwam Marvilde wel op voorsprong. Vanaf links gaf Michael Maessen de bal voor en Ties Bazelmans ging een kopduel aan. Hierdoor viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz die de bal op vijf meter langs doelman Vermeer tikte, 1-0. In de 11e minuut kaatste Muti Nawabi op Tayfun Yilmaz. Tayfun werd aangetikt en de toegekende strafschop werd ingeschoten door Muti, 2-0. De rest van de eerste helft was Marvilde een paar maten groter dan de tegenstander, maar de laatste pass kwam nooit aan, waardoor de rust bereikt werd met deze snel verkregen 2-0.

In de tweede helft ging het snel. Tommy van de Wiel onderschepte de bal op de middenlijn. Over de as van het veld ging hij naar voren en gaf de bal iets rechts mee op Tayfun Yilmaz. Tayfun ging op de doelman af en gaf weer breed op Tommy van de Wiel die de bal in het lege doel plaatste, 3-0 (52e). Eén minuut later kwam Robbie Baeten op de punt van het vijfmeter gebied aan de rechterkant voor Jeroen Keeris. Zijn schot bij de eerste paal werd gekeerd (corner) door de Marvilde doelman. In de 55e minuut gaf Muti Nawabi de bal over de grond vanaf de linkerkant voor. Bij de eerste paal stapte Ties Bazelmans over de bal, waardoor Gijs Kiebert volledig vrij kwam op een paar meter voor het doel. Hij had geen moeite om de hoek te vinden, 4-0. Drie minuten later werd een aanval van Wilhelmina Boys onschadelijk gemaakt door Tommy van de Wiel en Tom Vroomen dacht de bal weg te schieten. Hij deed dit ook, maar hij schoot deze tegen de voet van Robbie Baeten aan en de bal verdween in het doel, 4-1. In de 66e minuut leek het mooiste doelpunt van deze middag te vallen toen Ossy Azeuini de bal vanaf de linkerkant op 23 meter vast in de verste kruising schoot, 4-2. Twee minuten later mocht Max van de Gevel aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de doelman redde met de vuisten. Vijf minuten later mocht Wouter van Vark datzelfde doen, maar zijn schot werd onderweg naar het doel geblokt tot corner. Een kwartier voor het einde viel dan uiteindelijk het mooiste doelpunt van de middag om de eindstand te bepalen. Muti Nawabi kreeg de bal net over de middenlijn en zag dag de doelman iets voor zijn doel stond. Hij plaatste de bal perfect over de doelman, die nog wel de vingertoppen ertegen kreeg, maar geen redding kon brengen, 5-2. Als hier beelden van gemaakt zouden zijn, zouden ze de hele wereld over gaan, maar helaas spelen wij niet op dat niveau. Marvilde kreeg nog enkele kansen, maar de score veranderde niet meer.

Een prima overwinning van Marvilde tegen een tegenstander die met zijn gedachten al in de derde klasse staat (zo lijkt het). A.s. donderdag komt NWC uit Asten op bezoek in Meerveldhoven (en zondag komt Sparta’18 uit Sevenum op bezoek). NWC staat gelijk met Wilhelmina Boys op een nacompetitie plaats, dus ook in deze wedstrijd moet Marvilde voor de overwinning kunnen gaan.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark, Gijs Kiebert, Sander Bertels, Tommy Boogers, Ties Bazelmans (61. Max van de Gevel), Tayfun Yilmaz, Muti Nawabi

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

29-04-2018 Competitie
RKSV Heeze 1 - Marvilde 1
Uitslag: 2-0

Marvilde niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Heeze

Na de nederlaag tegen Blerick van vorige week speelde Marvilde vandaag tegen de verrassing van dit seizoen, Heeze. Na drie wedstrijden in deze competitie had Marvilde 3x gewonnen en Heeze 3x verloren. Heeze won in Meerveldhoven met 1-4 en daarna viel alles goed voor de Heezenaren. Dat levert tot op dit moment een achterstand van 1 punt op ten opzichte van EFC. Vandaag was Heeze vooral in de eerste helft beter. De tweede helft ging meer gelijk op, maar Marvilde kon het tij niet meer keren.

De eerste helft was bijna volledig voor de thuisclub en Marvilde mocht blij zijn dat het met slechts een achterstand van 1-0 ging rusten. In de 9e minuut mocht Ivo Moerenhout vanaf 7 meter midden voor het doel aanleggen, maar Jeroen Keeris kon redden. In de 17e minuut kwam Bart Beelen aan de rechterkant op en plaatste de bal terug op Ad Snoeijen. Zijn schot bij de eerste paal werd gered door de Marvilde doelman. In de 23e minuut ging Jorg van Galen  diep aan de linkerkant. Zijn voorzet over de grond kwam tot bij de tweede paal, waar Ivo Moerenhout dusdanig lastig gevallen werd door Tommy van de Wiel dat hij de bal niet in het lege doel kon schieten. Meteen hierna mocht Ivo Moerenhout vanaf links richting het doel gaan. Zijn schot werd met de benen gered door Jeroen Keeris. Tien minuten voor de rust kwam Heeze dan toch verdiend op voorsprong. Ad Snoeijen gaf de bal voor vanaf rechts en Gijs Moerenhout kopte de bal in de lange hoek, 1-0.

In de tweede helft waren er wel kansen voor Michael Maessen (mislukte voorzet bijna in de kruising) en kopbal Tommy van de Wiel net voorlangs, maar echt grote kansen kreeg Marvilde niet. In de 56e minuut was Marvilde ook in de aanval, maar die werd onderbroken door Marcel Kox. Hij schoot de bal blind naar voren en met de snelheid van Jorg van Galen werd dat meteen een een-op-een met Jeroen Keeris, 2-0. In de 80e minuut schoot Jorg van Galen van dichtbij op de paal (dat deed Stijn Louwers van Marvilde in de 90e minuut ook). In de 84e minuut kreeg Heeze in een halve minuut drie kansen, maar Ivo Moerenhout, Jorg van Galen en Gijs Moerenhout strandden alle drie op Jeroen Keeris.

Marvilde heeft vandaag verloren van een beter Heeze. Het verschil zat vooral in het feit dat Heeze voor het kampioenschap speelt en dat Marvilde eigenlijk nergens meer om speelt. Gezien de flow waarin Heeze zit zijn zij de grootste kampioenskandidaat, ondanks de achterstand van 1 punt op de huidige koploper EFC. Vanaf volgende week speelt Marvilde 3 thuiswedstrijden, 6 mei tegen Wilhelmina Boys uit Best, 10 mei tegen NWC uit Asten en 13 mei tegen Sparta uit Sevenum.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

22-04-2018 Beker
Blerick 1 - Marvilde 1
Uitslag: 3-1

Marvilde heeft zijn dag niet tegen Blerick

Na de jammerlijke, maar terechte, nederlaag tegen Uno Animo in de halve finale van de beker, stond vandaag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Blerick op het programma. De thuiswedstrijd was al erg lastig geweest en pas in de blessuretijd gewonnen. Vandaag was het niet minder lastig. Eigenlijk ging alles fout wat er fout kon gaan en na 11 minuten was de eindstand al bereikt. Marvilde had hierna wel een groot veldoverwicht, maar kon zich nauwelijks kansen uitspelen.

De eerste 20 minuten waren van 2 kanten erg onrustig. Dit leverde ook de eerste twee doelpunten op. Een verkeerde terugspeelbal in de verdediging van Blerick gaf Max van de Gevel de kans om de 0-1 in te schieten in de 5e minuut. Eén minuut later gaf de verdediging van Marvilde dat cadeautje op dezelfde manier terug. Slechte terugspeelbal onderschept door Abderrahim Boulhri. Hij omspeelde Jeroen Keeris en plaatste de bal in het doel, 1-1. In de 11e minuut kreeg Blerick een vrije trap midden voor het doel op ongeveer 23 meter. Deze werd door Boulhri heel mooi in de kruising geschoten, 2-1. Tot aan de rust kregen beide teams de nodige kansen, maar gescoord werd er niet.

De gehele 2e helft was eenrichtingsverkeer richting het doel van Blerick. Dit leverde echter nauwelijks grote kansen op. De meeste opwinding vond in de 62e minuut plaats. De tweevoudige doelpuntenmaker van Blerick had al een gele kaart gehad voor shirtje trekken. Hierna maakte hij nog een forse overtreding en daarna maakte hij nog een overtreding voor shirtje trekken. Dat mocht blijkbaar allemaal, want de scheidsrechter gaf geen tweede gele kaart. Omdat dit nogal wat opwinding opleverde staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor een paar minuten. Het spelbeeld bleef hetzelfde, waarbij Marvilde steeds meer spelers naar voren stuurde. Die aanvallende strijdwijze gaf Blerick zoveel ruimte dat ze in de blessuretijd ook nog de 3-1 konden scoren. Neke Driessen gaf de bal voor vanaf rechts. Bij de tweede paal kopte Jeffrey Bömers de bal weer voor het doel waar Youssef Bahari de 3-1 inkopte.

Dit seizoen is tot nu toe prima verlopen, maar de laatste vier dagen kreeg Marvilde toch wel een paar tikjes. En dan mag Marvilde volgende week op bezoek bij de ploeg in vorm, Heeze. De vierde wedstrijd van deze competitie werd de wedstrijd tussen deze twee ploegen in Veldhoven gespeeld. Marvilde had de eerste drie wedstrijden gewonnen en Heeze de eerste drie verloren. Toch wist Heeze op bezoek bij Marvilde met 1-4 te winnen. Hierna heeft Heeze nauwelijks nog punten verloren en dus gaan ze samen met EFC uitmaken wie kampioen zal worden.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Steven Cools (35. Wouter van Vark), Gijs Kiebert (46. Tommy Boogers), Sander Bertels, Ties Bazelmans, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel

=================================

19-04-2018 Beker
Uno Animo 1 - Marvilde 1
Uitslag: 4-1

Marvilde legt het af tegen strijdvaardig Uno Animo

De halve finale van de beker was het eindpunt voor Marvilde. Uno Animo legde veel strijd aan de dag, mocht dat van de scheidsrechter ook ver doorvoeren, maar Marvilde creëerde eenvoudigweg te weinig om aanspraak te mogen maken op een finaleplaats. Uiteindelijk was spits Rick van Loon de grote man voor de thuisclub. Hij scoorde vier keer en nam daarmee de gehele productie van Uno Animo voor zijn rekening.

De eerste helft was in het begin voor Uno Animo, daarna een deel voor Marvilde en op het einde weer voor de thuisclub, dus dat het bij de rust 1-1 stond was een redelijke afspiegeling van de eerste 45 minuten. In de 10e minuut werd Tayfun Yilmaz diep gestuurd. Hij tikte de bal voorbij de keeper en ging neer. Dat leek op een penalty, maar de scheidsrechter besliste anders. Vier minuten later werd de bal diep gespeeld voor Uno Animo. Jeroen Keeris in het doel van Marvilde dacht de bal op te kunnen rapen, maar voor zijn handen werd die weggetikt door Rick van Loon. Op één meter van de achterlijn helemaal rechts in het strafschopgebied plaatste hij de bal knap via de verste paal in het doel, 1-0. Langzaamaan nam Marvilde het heft in handen en het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voet van Steven Cools. Tien minuten voor de rust was hij het eindstation van een aanval over de linkerkant. Op de rand van het strafschopgebied pegelde hij de bal in de verre kruising, 1-1. Een paar minuten voor de rust kreeg Uno Animo nog een grote kans. Rick van Loon nam een hoekschop aan de linkerkant van het veld en voorbij de tweede paal kopte Rick van Broekhoven de bal terug voor het doel. Op vijf meter midden voor het doel kopte Job Boons hard op de onderkant van de lat.

In de tweede minuut van de tweede helft kreeg Rick van Loon meteen een grote kans. Gelukkig kreeg Jeroen Keeris nog net zijn vingers tegen de bal. In de 54e minuut viel dan wel de 2-1. Rick van Loon zette goed door, door het hart van de verdediging en alleen voor Jeroen Keeris tikte hij de bal rustig langs de Marvilde sluitpost. Hierna had Marvilde tot het einde een groot veldoverwicht, maar verder dan een snoekduik van Muti Nawabi (waar een schot beter zou zijn geweest) en een kopbal in de handen van doelman Rens Mols door Stijn Louwers kwam Marvilde niet. Ook in de tweede helft leek Marvilde recht op een strafschop te hebben toen Ties Bazelmans neergehaald werd in het strafschopgebied. Ook nu besliste de leidsman anders.

In de blessuretijd besliste een blinde trap naar voren de wedstrijd definitief. Die trap kwam bij Rick van Loon terecht en Rick was net iets eerder bij de bal dan Jeroen Keeris. Hierna was het doel leeg,   3-1. De wedstrijd was dus beslist en Marvilde kreeg uiteindelijk ook nog de 4-1 tegen (weer Rick van Loon). De finale is niet bereikt en wij wensen Uno Animo veel succes op 10 mei tegen de winnaar van de wedstrijd GOES – Cluzona (1 mei). Toch heeft Marvilde alweer een succesvol seizoen gehad, waarmee het plaatsing voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen bewerkstelligd heeft.

=================================

15-04-2018 Competitie
Marvilde 1 - SC Irene 1
Uitslag: 3-1

Marvilde wint eenvoudig van SC Irene

De laatste weken zit Marvilde lekker in z´n vel. De halve finale van de beker werd bereikt (donderdag 19 april bij Uno Animo om 20 uur) en daarmee is ook de plaatsing voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen een feit. Vorige week werd gewonnen bij Rood Wit V en vandaag werd SC Irene uit Tegelen verslagen. De eerste helft was Marvilde veel beter (2-0) en in de tweede helft voorkwam nonchalance bij Marvilde een grote nederlaag voor Irene.

De eerste 20 minuten waren weinig inspirerend en de eerste kans was in de 20e minuut voor Marvilde. Een voorzet van links van Michael Maessen werd naast gekopt door Max van de Gevel. Vier minuten later kopte Max wel raak. Wouter van Vark gaf voor vanaf rechts en op 10 meter bij de 2e paal kopte Max van de Gevel, voor de graaiende handen van doelman Jimmy Kessels, de 1-0 in het lege doel. Vijf minuten voor de rust was Max van de Gevel vanaf rechts de aangever en mocht Ties Bazelmans bij de tweede paal vrijstaan inschieten. Helaas raakte hij de bal niet goed en ging deze hoog over het doel. In de 42e minuut gaf Danny Das een mooi passje op Sander Bertels. Vrij voor de doelman wist Jimmy Kessels de bal te blokken. Eén minuut later werd de voorsprong wel verdubbeld. Tayfun gaf vanaf rechts voor en Wouter van Vark, rechtsback die voor de tweede achtereenvolgende week scoort, zorgde bij de 2e paal voor de 2-0.

In de tweede helft leek Marvilde meer bij de wedstrijd van a.s. donderdag dan bij de wedstrijd van vandaag. SC Irene kon nauwelijks een vuist maken dus werd de nonchalance bij Marvilde groter. Het gevolg laat zich raden. In de 58e minuut gaf Dylan Peters de bal in het strafschopgebied aan de rechterkant voor en midden voor het doel aaide Auke Houben de bal waardoor alles en iedereen uitgespeeld was en de bal rustig in de lange hoek verdween, 2-1. In de 68e minuut ging Tayfun Yilmaz diep aan de rechterkant, waarna hij deze breed gaf op Muti Nawabi. Zijn inzet werd gestopt door de doelman. Marvilde kreeg op deze manier meerdere kansen om de score op te voeren, maar alleen Muti Nawabi slaagde daar nog in. In de 77e minuut worstelde Steven Cools zich los aan de rechterkant in de verdediging. Hij gaf de bal aan de rechterkant mee aan Tayfun Yilmaz die op zijn beurt de bal breed gaf aan Muti Nawabi. Muti had geen moeite om de bal in het lege doel te plaatsen voor de 3-1.

Een mooi resultaat voor Marvilde en volgende week staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Blerick op het programma. Maar op dit moment is de wedstrijd van a.s. donderdag bij Uno Animo belangrijker. Beide clubs staan voor het eerst in hun 91 jarig bestaan in de halve finale van de beker, dus spannend zal het sowieso worden. Iedereen die Marvilde wil steunen is natuurlijk van harte welkom in Loon op Zand.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark (68. Steven Cools), Gijs Kiebert, Sander Bertels, Ties Bazelmans (74. Stijn Louwers), Danny Das, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel (66. Muti Nawabi)

=================================

08-04-2018 Competitie
Rood Wit V  - Marvilde 1
Uitslag: 3-4

Marvilde wint dik verdiend bij Rood Wit V

Tijdens de tweede speelronde van deze competitie speelden Marvilde en Rood Wit V in Meerveldhoven tegen elkaar. Na een belabberde wedstrijd, met meer kansen voor Rood Wit, maar door één doelpunt van Tommy van de Wiel, ging de overwinning naar Marvilde. Vandaag ging de eerste helft redelijk gelijk op en was Marvilde in de tweede helft duidelijk beter. Alleen in de laatste tien minuten zette Rood Wit nog eens flink aan, maar dat was te laat om de opgelopen (grote) achterstand nog goed te maken.

In de derde minuut van de wedstrijd kwam de bal aan de rechterkant in het strafschopgebied bij Danny Das terecht. Hij schoot de bal diagonaal voor het doel langs. Na tien minuten kwam Rood Wit op voorsprong. Gideon Pieschel zette goed door aan de linkerkant. In het strafschopgebied aangekomen gaf hij de bal op Stef Fasen die volledig vrij midden voor het doel op 14 meter de bal aannam en deze in het dak van het doel schoot, 1-0. Vier minuten later kreeg Pieschel nog een schietkans in de buurt van de punt van het vijf meter gebied aan de rechterkant. Dit schot ging in het zijnet. Hierna ging de strijd een tijdje gelijk op. Totdat Wouter van Vark in de 37e minuut een prima voorzet gaf vanaf de zijlijn aan de rechterkant. Net iets voorbij de tweede paal stond Danny Das en die plaatste de bal met de binnenkant van de voet diagonaal in het doel, 1-1. Net voor de rust kreeg Ties Bazelmans nog een goede kans toen hij een voorzet van Muti Nawabi, vanaf links, bij de eerste paal dacht te verlengen. Hij raakte de bal echter niet goed genoeg.

De tweede helft leverde aanvankelijk een overwicht van Marvilde op. Dat leverde op het uur de eerste echte kans op. Danny Das gaf voor vanaf de linkerkant en iets voorbij de as van het veld plaatste Ties Bazelmans de bal richting doel. Een speler van Rood Wit wist de bal voor de doellijn weg te halen. Dit was slechts uitstel van executie want 2 minuten later was het wel raak. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Muti Nawabi werd bij de tweede paal teruggebracht door Tommy Vroomen. Bij de andere paal tikte Wouter van Vark van dichtbij de bal in het verlaten doel, 1-2. Marvilde bleef de controle over de wedstrijd houden en tien minuten voor het einde drukte het dit uit in een grote voorsprong. In de 80e minuut werd een schot vanaf de linkerkant door Max van de Gevel geblokt door doelman Mark Smulders naar daardoor ging de bal voor het doel langs naar de rechterkant. Hier was Tayfun als eerste bij en hij plaatste de bal in het doel. Doelman Smulders zat er wel nog aan met de voeten, maar dat was niet genoeg, 1-3. Twee minuten later werd een vrije trap iets links kort genomen en daarna ingespeeld op Max van de Gevel op de rand van het strafschopgebied. Hij gaf de bal breed op Danny Das en die plaatste de bal met binnenkant voet in de hoek van het doel, 1-4. De wedstrijd leek beslist, maar Marvilde liet Rood Wit nog akelig dichtbij komen. Rood Wit ging alles of niets spelen en dat leverde dus nog bijna resultaat op. In de 84e minuut schoot Jordy Maes de bal vanaf 25 meter in de kruising, 2-4. De eerste de beste aanval hierna ging Danny Das vanaf de zijlijn op het doel af. Hij gaf de bal breed op Tayfun Yilmaz, maar doelman Mark Smulders was hem de baas. Drie minuten later kwam een voorzet vanaf rechts bij Jan van Hout terecht op 8 meter midden voor het doel. Hij had niet in de gaten hoe vrij hij stond dus miste hij de bal grotendeels met het hoofd en kon Jeroen Keeris de bal eenvoudig oprapen. In de laatste minuut maakte hij dit enigszins goed door de bal diagonaal in het doel te koppen, 3-4. Verder liet Marvilde het niet komen en enkele minuten later was de tweede seizoensoverwinning tegen Rood Wit een feit.

Volgende week komt SC Irene naar Veldhoven. De ploeg uit Tegelen stond lange tijd in de onderste regionen van de rangschikking, maar ondertussen staan ze nog maar twee punten achter Marvilde en ze hebben ook nog twee wedstrijden minder gespeeld, De heenwedstrijd eindigde in 1-1.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen (88. Vincent Bartholomeus), Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark, Steven Cools, Sander Bertels, Ties Bazelmans (86. Gijs Kiebert), Danny Das, Tayfun Yilmaz, Muti Nawabi (79. Max van de Gevel).

Fotoverslag: Ruud Bertels


=================================

02-04-2018 Beker
WNC 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0-3

Marvilde plaatst zich overtuigend voor TOTO KNVB BEKER !!!!!!

Deze verslaggever is niet van de uitroeptekens, maar Marvilde presteert iets fantastisch. Vandaar dus dit rijtje aan !... . De tegenstander van vandaag was een topper (laatste 5 wedstrijden gewonnen, ook tegen de aanstaande kampioen) in de 1e klasse, WNC uit Waardenburg. Deze wedstrijd heeft laten zien dat je met een goede wedstrijdinstelling en veel strijd ook kunt winnen van een hoger geplaatst team. Marvilde had het 15 minuten lastig, kreeg een dikke kans tegen, maar had verder (vanaf de zijkant gezien) weinig moeite met WNC. Tot aan de radio kreeg een aantal mensen kippenvel voor deze prestatie van Marvilde. En dat is niet zo gek, want je zult dit niet zo vaak meemaken. Marvilde speelt volgend seizoen in de TOTO KNVB BEKER en als het daarin 2 rondjes overleeft dan kan het zomaar tegen PSV spelen. En ook dat is maar één wedstrijd, dus wie weet…. . Ok, je kunt overdrijven, maar dit is wel de sfeer die nu overheerst bij deze historische overwinning.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. WNC was zeker dreigend, maar Marvilde deed daar niet voor onder. In de 7e minuut kreeg WNC een grote kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant werd genomen door Bas Smulders. Smulders schoot ineens op doel en Jeroen Keeris wist de inzet te keren. Hij kon de bal helaas niet vasthouden, waardoor spits Willem-Paul van der Heijden op 5 meter midden voor het doel de rebound kon pakken. Ook deze inzet werd gepakt door Jeroen. Hierna was het vooral middenveldspel en de eerste grote kans was meteen een doelpunt. In minuut 28 nam Muti Nawabi net over de eigen helft een vrije trap. Hij trapte deze tot in het strafschopgebied waar Tommy van de Wiel de bal tegen de linker paal werkte. Hier stond Ties Bazelmans klaar om de rebound in het doel te werken, 0-1. Een mooie voorsprong, maar nog niets om opgewonden over te raken. Er was nog een uur te spelen. In de eerste helft waren er verder geen grote kansen.

In de eerste minuten van de tweede helft drong WNC aan en kreeg ook enkele kansen, maar buiten de onverzettelijkheid van het team stond er natuurlijk ook een betrouwbare keeper in het doel. In de 47e minuut tikte spits Van der Heijden de bal met buitenkant rechts op 5 meter van het doel in, maar Jeroen Keeris pakte de bal vast. In de 53e minuut lag Steven Cools op de grond met een blessure, na een overtreding?. , maar Jesse Wammes ging door en schoot hard op doel. Jeroen Keeris bokste de bal weg. In de 56e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op de punt van het strafschopgebied, overtreding op Tayfun Yilmaz, aan de linkerkant. Danny Das schoot deze en  doelman Jesse Kok tikte de bal onder de lat weg tot hoekschop. Deze hoekschop werd genomen door Muti Nawabi en kwam uiteindelijk weer terug bij Muti. Met zijn rechtervoet draaide hij de bal weer voor het doel en op de punt van de 5 meter verlengde Tayfun Yilmaz de bal, waardoor deze bij de tweede paal in het doel ging voor de 0-2. De wedstrijd leek beslist en WNC ging met een paar wissels steeds aanvallender spelen. WNC wist hiermee echter geen kans uit te spelen en Marvilde vond het counteren prima. Een kwartier voor het einde ging Muti Nawabi diep op links. Iets van de as van het veld kapte hij naar binnen en schoot op 23 meter op doel. Doelman Kok kon nog redden, maar Ties Bazelmans was goed aangesloten en tikte de bal in het lege doel, 0-3. Nu was de wedstrijd echt gespeeld en alleen Danny Das wist nog gevaarlijk te worden. Na een voorzet van Muti Nawabi schoot hij vanaf 25 meter op doel in de 84e minuut. Doelman Kok had de nodige moeite om de bal te keren, maar uiteindelijk lukte dat wel. De wedstrijd was voorbij en dus behaalde Marvilde een fantastische, en ja nog één keer historische, overwinning. Volgende jaar staat Marvilde in augustus op teletekst in de voorronde van de TOTO KNVB BEKER. Nog nooit gepresteerd door dit clubje uit Veldhoven. Bedankt aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

De volgende ronde, halve finale, wordt gespeeld tegen de winnaar van Uno Animo – Madese Boys (beide 2e klasser, donderdag 5 april). Datum volgt later. Aanstaande zondag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Rood Wit V. Voorwaar geen onbelangrijke wedstrijd.

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

31-03-2018 Competitie
Marvilde 1 - Someren 1
Uitslag: 0 - 2

Wedstrijdverslag 1: Ton Jacobs
Wedstrijdverslag 2: Herman Schoemaker

1) Marvilde gaat ook kopje onder tegen mede lijstaanvoerder Someren.

Voor Marvilde staat er met Pasen een dubbel programma op de kalender. Vandaag werd er gespeeld tegen mede lijstaanvoerder Someren en a.s. maandag staat de uitwedstrijd voor de ¼ finale van de beker tegen WNC uit Waardenburg op het programma. Marvilde trad aan zonder 3 basiskrachten: Stijn Louwers, Sander Bertels en Danny Das. Zij hadden last van kleine pijntjes maar namen wel plaats op de reserve bank.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Marvilde. In de 4e minuut kwam Ties Bazelmans van rechts sterk naar binnen en wist de bal met een steek bal achter de verdediging van Someren te leggen. Daar dook Luc Martens op en hij kwam 1 op 1 te staan met doelman Maarten Werts. Helaas schrok Luc van deze grote kans en schoot de bal naast het doel. Hierna nam Someren het initiatief over wat resulteerde in de eerste grote kans in de 18e minuut. Uit de scrimmage viel de bal op de zestien meter voor de voeten van de sterk spelende Thijs Cortenbach. Hij schoot echter meters over. Marvilde was gewaarschuwd maar kort daarna werd er een diepe bal gegeven waarop de achterhoede niet goed reageerde en leek een speler  van Someren alleen op de goal af te kunnen gaan. Met een geweldige sliding wist Tommy van de Wiel de speler van scoren af te houden. In deze periode was Someren duidelijk de beter voetballende ploeg en Marvilde wist daar niet veel tegen over te zetten. In de 24e minuut moest Jeroen Keeris handelend optreden. Mike Verdonschot en Freek van Bussel wisten met een goede combinatie Freek van Bussel vrij te spelen en zijn schot leek naar de kruising te gaan. Jeroen Keeris wist echter met een uiterste kracht inspanning de bal tot corner te verwerken. Kort hierna liet Marvilde nog eens van zich horen. Aan de linker kant werd Tayfun Yilmaz weg gestuurd. Hij ging richting de zestien meter en probeerde de vrijstaande Ties Bazelmans te bereiken. Helaas was zijn pass te onnauwkeurig en kon gemakkelijk worden verdedigd. In de 30e minuut kwam Someren over de rechterkant door en werd een voorzet gegeven bij de tweede paal. Jeroen Keeris ging onder de bal door en deze kwam terecht bij een speler van Someren. Hij probeerde de bal binnen te schieten maar Tommy van de Wiel wist de bal van de lijn af te halen. In de 35e minuut viel de verdiende voorsprong voor Someren. Justin Hoeben werd aan de linkerkant l weggestuurd en kwam oog in te staan met Jeroen Keeris. Jeroen Keeris kon zijn inzet niet blokkeren en de 0-1 kwam hiermee op het scorebord. In de wedstrijd van vorige week tegen EFC werd binnen twee minuten de tweede tegen treffer geïncasseerd. Nu duurde het 3 minuten voordat het 0-2 werd. Luc Bouwmans werd met een diepe bal weggestuurd en wist de 0-2 te scoren.

Na de rust kwam Marvilde energiek uit de startblokken maar wist voor weinig gevaar te zorgen. In de 63e minuut greep trainer Edwin Slagboom in en probeerde via een dubbele wissel het tij te keren. Danny Das kwam voor Tayfun Yilmaz en Vincent Bartholomeus kwam voor Wouter van Vark. Someren probeerde met counters de stand uit te breiden maar waren in de passing ook slordig. De beste kans in de tweede helft was nog voor Marvilde. In de 79e minuut werd Max van de Gevel vrij gespeeld aan de rechterkant. Hij gaf een strakke voorzet op Mutti Nawabi maar zijn inzet was veel te slap om de keeper te verschalken. In de 81e minuut werd Stijn Louwers nog in het veld gebracht om te proberen voorin nog iets te forceren. Dit leverde echter niets meer op.

Met nog 9 wedstrijden te gaan in deze competitie zal Marvilde alles uit de kast moeten halen om dit seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Hopelijk kunnen de mannen a.s. maandag in de uitwedstrijd tegen zaterdag  1ste klasser WNC voor een verrassing zorgen in de beker.

2) Marvilde verliest in kopie van vorige week

Meerveldhoven - Opnieuw moest Marvilde aantreden tegen één van de koplopers in de 2e klasse. En opnieuw leed Marvilde een 2-0 nederlaag in een wedstrijd die vrijwel identiek verliep als vorig weekend tegen EFC. Ook vanavond kreeg Marvilde al binnen enkele minuten een grote kans die niet benut werd. En na ruim een half uur vielen er binnen drie minuten twee doelpunten, waardoor de wedstrijd eigenlijk gespeeld was.

De aanvangsfase van de wedstrijd liet twee gelijkwaardige ploegen zien, waarbij Marvilde al in de 4e minuut op voorsprong had moeten komen. Luc Martens kreeg een bal door de as van het veld aangespeeld, maar oog-in-oog met keeper Maarten Werts verdween zijn schot vanaf 11 meter aan de verkeerde kant van de paal.

Tot aan de 20e minuut waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich op het middenveld af. Marvilde loerde op de counter, terwijl Someren langzaam een licht veldoverwicht opbouwde. In de 20e minuut ontstond een rommelige situatie in het strafschopgebied van Marvilde. Michael Maessen blokte een schot van Koen de Louw. In de rebound kwam de bal voor de voeten van middenvelder Thijs Cortenbach. Die nam de bal op 14 meter schuin voor het doel vol op zijn slof, maar het projectiel verdween enkele meters over het doel. Vijf minuten later zette Someren een combinatie via links op. Een breedtepass op Freek van Bussel werd door de Someren-spits hard op doel geschoten, maar via de uitgestrekte handen van Jeroen Keeris ging de bal over.

Een minuut later zette Marvilde een counter op via links. Een diepe bal van Muti Nawabi bereikte de doorstomende Tayfun Yilmaz. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied probeerde hij met een breedtepass Max van de Gevel te bereiken. Die kreeg ter hoogte van de penaltystip de bal net niet in zijn voeten, omdat een verdediger met een sliding de bal nog wegtikte. Op het half uur zat Jeroen Keeris mis bij een hoge voorzet, waardoor de bal in de voeten van een Someren-speler kwam. Die schoot de bal in de verre hoek, buiten bereik van de Marvilde-keeper. Gelukkig voor de thuisploeg kon Tommy van de Wiel half glijdend de bal voor de doellijn wegwerken.

En toen kwamen de beruchte 2 minuten net na het halve uur. Vorige week incasseerde Marvilde 2 doelpunten binnen enkele minuten. En ook vanavond herhaalde zich dit scenario. Na een steekbal van Freek van Bussel kon Justin Hoeben van 10 meter intikken, 0-1. En 3 minuten later lag de bal alweer in het Marvilde-doel. Een diepe bal van Koen de Louw vanaf de zijkant van het veld net over de middellijn bereikte Luc Bouwmans. Vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde hij voor de 0-2. De laatste minuten van de eerste helft stonden in het teken van een enorme (korte) regenbui, waardoor de meeste toeschouwers al in de kantine zaten, toen het rustsignaal van scheidsrechter Steeman klonk.

De tweede helft was rommeliger. Marvilde probeerde meer druk naar voren te zetten, wat nauwelijks tot kansen leidde. Someren nam wat vaart terug, maar kreeg wel enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo werd in de 53e minuut een breedtepass van Freek van Bussel vanaf de zijkant van het strafschopgebied op enkele meters voor het Marvilde doel nèt naast getikt door Mike Verdonschot. En in de 61e minuut haalde Koen de Louw vanaf 20 meter recht voor het doel uit, maar zijn schot scheerde over de lat. Pas in de 69e minuut creëerde de thuisploeg een kans. Een perfecte voorzet van Max van de Gevel vanaf rechts bereikte Muti Nawabi. Zijn schot vanaf een meter of 10 was te slap en belandde precies in de handen van keeper Maarten Werts.

Marvilde-trainer Edwin Slagboom probeerde in de laatste fase nog wat aanvallende impulsen in te brengen door Danny Das en Stijn Louwers van de zwaar bezette reservebank af te halen (waar ook Sander Bertels en Steven Cools op te vinden waren). Het leverde geen kansen meer op. Marvilde moet zich dit seizoen neerleggen bij een plaats in de middenmoot van de 2e klasse en mag zich nu opmaken voor een leuk toetje komende maandag in Waardenburg als het in de kwartfinale van de districtsbeker aantreedt tegen 1e klasser WNC.

Doelpunten:
35. J. Hoeben 0-1, 38. Bouwmans 0-2

Opstellingen:
Marvilde: Keeris; v. Vark (63. Bartholomeus), Vroomen, v.d. Wiel, Maessen; Martens, Kiebert, Bazelmans (83. Louwers); v.d. Gevel, Nawabi, Yilmaz (63. Das)
Someren: Werts; d. Louw, Kusters, Schweren, v.d. Aker, Cortenbach, Verdonschot (75. Fondon), Bouwmans, v. Bussel, Meulen, J. Hoeben (75. H. Hoeben)

 

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

25-03-2018 Competitie
EFC 1 - Marvilde 1
Uitslag: 2 - 0

Marvilde geeft wedstrijd bij EFC in 2 minuten uit handen

Vandaag stond de wedstrijd tegen nummer 2 (nu koploper) EFC in Eersel op het programma. Op de knollentuin van de thuisploeg was het moeilijk voetballen. Beide teams hebben daar last van, maar het moet vooral voor de technisch vaardige spelers van de sterke thuisploeg frustrerend zijn dat ze elke thuiswedstrijd op zo’n slecht veld hun kunsten moeten laten zien. Vandaag was Marvilde het eerste half uur de betere, kreeg daarna in twee minuten tijd twee doelpunten tegen en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

In de zesde minuut zette Tayfun Yilmaz goed door aan de linkerkant van het veld. Hij plaatste de bal naar de rechterkant op Tommy Boogers. Tommy kwam naar binnen en schoot vanaf 20 meter op de lat boven doelman Jesse Theuws. Acht minuten later mocht Tommy Boogers vanaf dezelfde afstand uithalen en deze keer wist doelman Theuws de bal uit zijn rechter hoek te boksen. In de 21e minuut was er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Jesse van Gerven gaf de bal vanaf de achterlijn aan de linkerkant voor en op de punt van de vijfmeter schoot Max van Limpt uit de draai op doel. Dit schot werd geblokt door Steven Cools tot corner. Tien minuten voor de rust gaf Teun van Borrenbergen de bal voor vanaf de zijlijn aan de rechterkant. Deze voorzet kwam perfect bij Dennis van Sambeeck terecht die de bal bij de tweede paal in de kruising kopte, 1-0. Twee minuten later werd een aanval van Marvilde net over de middenlijn onderschept door EFC. De bal ging meteen diep op Max van Limpt die te snel was voor de verdediging van Marvilde en aangekomen in het strafschopgebied aan de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in het doel, 2-0. Achteraf was hiermee de wedstrijd gespeeld. In de thuiswedstrijd had Marvilde een 0-2 achterstand bij de rust in de blessuretijd van de wedstrijd nog om weten te buigen in een 2-2 eindstand, maar dat zat er vandaag nooit in. Met dank aan Jeroen Keeris in het doel van Marvilde bleef het in de tweede helft bij de 2-0 nederlaag. Max van Limpt kreeg in de tweede helft zes keer de mogelijkheid om alleen voor de Marvilde doelman de trekker over te halen, maar telkens was Jeroen Keeris hem de baas. Marvilde was ondertussen niet meer in staat om tot een uitgespeelde kans te komen.

Volgend weekend wordt druk voor Marvilde. Zaterdag om 18:00 uur komt Someren naar Meerveldhoven. Na het gelijke spel van vandaag tegen Eindhoven av is Someren voor het eerst sinds lange tijd (op doelsaldo) koploper af. Na deze krachtmeting gaat Marvilde op Tweede Paasdag op voor een mogelijk historische wedstrijd. Het speelt dan in Waardenburg bij zaterdag tweede klasser WNC voor een plek in de TOTO KNVB beker van volgend seizoen. De winnaar van deze kwartfinale van de districtsbeker plaatst zich daarvoor.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Steven Cools, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark (79 Luc Martens), Sander Bertels (86 Mark Kroon), Ties Bazelmans, Tommy Boogers (46 Michael Maessen), Muti Nawabi, Max van de Gevel, Tayfun Yilmaz

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

11-03-2018 Competitie
RPC 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0 - 2

Marvilde wint betrekkelijk eenvoudig bij RPC

De wedstrijden tegen RPC zijn eigenlijk altijd lastig voor Marvilde. Gewonnen wordt er zelden. Als je vandaag naar het wedstrijdformulier kijkt lijkt het een harde wedstrijd geweest te zijn. Acht gele kaarten (6-2 voor RPC) in een wedstrijd die betrekkelijk rustig verliep. In de eerste helft was er weinig opwinding totdat Marvilde in de laatste 10 minuten twee keer scoorde. De tweede helft mocht RPC zijn gang gaan, maar had Marvilde op het einde met een forse overwinning weg kunnen gaan. Alle kansen, inclusief penalty, werden gemist, zodat Marvilde uiteindelijk met een 0-2 overwinning naar huis ging.

De eerste twintig minuten waren van twee kanten zeer matig. Hierna nam Marvilde langzaamaan meer het heft in handen. In de 22e minuut gaf Danny Das de bal vanaf de as van het veld naar de rechterkant. De verdediger van RPC dacht met een sliding de bal te onderscheppen, maar hij kon net niet bij de bal. Door de sliding was hij wel uitgespeeld en kon Tommy Boogers de bal meenemen en voorgeven op Danny Das. Danny schoot vanaf 13 meter op doel, maar het schot werd gedeeltelijk geblokt tot corner. Die werd vanaf rechts genomen door Muti Nawabi en ingekopt door Ties Bazelmans. De bal ging net over het doel. In de 36e minuut werd Rick Wijnen vrijgezet voor doelman Jeroen Keeris. Beide spelers wisten eigenlijk niet wat er zou gebeuren en daardoor kwam de bal in de handen van de Marvilde keeper terecht. Zeven minuten voor de rust floot de scheidsrechter voor een overtreding op Danny Das aan de rechterkant van het veld bijna bij de achterlijn. Muti Nawabi nam die vrije trap en midden voor het doel kon Tommy van de Wiel de bal achter doelman Tom Verhoeven schieten, 0-1. Vier minuten later een corner aan de linkerkant die door Muti Nawabi genomen werd en door Tommy van de Wiel bij de tweede paal met binnenkant voet uit de lucht in het doel getrapt werd, 0-2.

In de tweede helft hing Marvilde aanvankelijk achterover en mocht RPC aanvallen. Tot kansen leidde dit niet. De eerste kans was weer voor Marvilde in de 67e minuut. Een diepe bal vanaf rechts naar links zou bij Tommy Boogers terecht moeten komen, maar omdat Lukas Erens in de baan van de bal stond leek dat niet te gebeuren. Erens trapte echter over de bal, waardoor de bal toch bij Tommy Boogers terecht kwam. Hij kapte de doelman uit, maar voordat hij de bal in het lege doel kon trappen, was er een verdediger bij om de bal af te pakken. Twaalf minuten voor het einde ging Tayfun Yilmaz diep aan de rechterkant. Hij gaf de bal terug op Muti Nawabi die op de rand van het strafschopgebied de bal diagonaal voor het doel langs schoot. Eén minuut later werd Danny Das vrijgezet voor de doelman van RPC. Hij dacht de bal nonchalant over de uitgekomen sluitpost van RPC te plaatsen, maar hij raakte de bal niet hard genoeg. De lob ging wel over de doelman, maar omdat er geen snelheid in zat was de doelman toch weer als eerste bij de bal. Zeven minuten voor het einde kreeg RPC een grote kans, maar nadat de bal op een paar meter van het doel tegen het been van Rick Wijnen en daarna tegen het been van Solomon Gebre Dingil was gekomen, kon Jeroen  Keeris de bal gewoon oprapen. Als dit soort kansen niet benut wordt weer je dat het vandaag niet zal gaan lukken. In de 85e minuut kwam Muti Nawabi vrij op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant. Zijn schot/lob ging net over het doel. In de blessuretijd werd Max van de Gevel dan nog door de doelman neergelegd in het strafschopgebied, maar de doelman wist zijn fout te herstellen door de penalty van Muti Nawabi te stoppen. Hierna schoot de scheidsrechter meteen af.

Mooie overwinning van Marvilde tegen een tegenstander die het Marvilde altijd lastig maakt. Volgende week komt NWC uit Asten naar Meerveldhoven. De wedstrijd in Asten werd door Marvilde met 0-1 gewonnen. NWC staat op de derde plek van onderen, maar de laatste weken worden de punten weer gepakt, dus ook dit zal weer geen eenvoudige opgave worden.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Steven Cools (75 Tayfun Yilmaz), Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Wouter van Vark, Gijs Kiebert (46 Michael Maessen), Sander Bertels, Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Tommy Boogers (81 Max van de Gevel)


Fotoverslag: Ruud Bertels

 

Fotoverslag: Ronald Otter=================================

20-02-2018 Beker
Marvilde 1 - SVSSS 1
Uitslag: 2 - 1

Marvilde naar de kwartfinale van de beker

De strijd om de districtsbeker is ondertussen ver gevorderd. Na de poulefase werd door Marvilde gewonnen van Best Vooruit (2-3), Gilze (0-2) en BMC (4-2). Vandaag stond in de 5e ronde (1/8e finale) een thuiswedstrijd op het programma tegen SVSSS uit Udenhout. SVSSS speelt in de derde klasse en na een matig begin van de competitie staan ze nu op de derde plaats. Geen tegenstander komt in deze fase van de beker, als ze niet kunnen voetballen en dat bleek ook voor SVSSS. Vol strijd gaven ze Marvilde nauwelijks rust om in het spel te komen. Na een snelle voorsprong van de bezoekers kwam Marvilde voor de rust op gelijke hoogte en net voor het einde op voorsprong. Voldoende om de volgende ronde te halen.

De wedstrijd begon slecht voor Marvilde, want al in de derde minuut werd er een overtreding gemaakt op Steffan Moes wat een penalty opleverde voor de bezoekers. Die werd ingeschoten door Stefan Dekkers en ondanks dat Jeroen Keeris in de goede hoek zat en de bal bijna te pakken had werd het toch 0-1. Acht minuten later weer een grote kans voor SVSSS. Aan de linkerkant in het strafschopgebied kreeg Steffan Moes de bal en op zijn inzet moest Jeroen Keeris redding brengen. Langzaamaan kwam Marvilde meer aan voetballen toe en in de 19e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Een corner van Muti Nawabi vanaf rechts werd kort genomen op Sander Bertels. Sander gaf de bal voor en uiteindelijk kwam deze bij de tweede paal bij Tayfun Yilmaz terecht. Tayfun schoot de 1-1 in het doel. Hierna ging de strijd, want dat was het gedurende 90 minuten, gelijk op. Net voor de rust moest Jeroen Keeris nog een keer redden op een schot van Stefan Dekkers, die vanaf rechts op 20 meter uithaalde. De corner die Jeroen weg moest geven leverde niets op.

De tweede helft had Marvilde een veldoverwicht en probeerde SVSSS gevaarlijk te worden op de counter. De enige kansjes kwamen van Lars Cornelissen, die o.a. in het strafschopgebied probeerde met een lob over de 2.04m lange doelman van Marvilde een doelpunt te maken, maar die lob was niet hoog genoeg. Marvilde kreeg een klein kansje door een schot van Muti Nawabi vanaf 23 meter wat strandde op de vuisten van de doelman. In de 83e minuut viel uiteindelijk de beslissing. Muti Nawabi schoot op doel, de doelman liet los en Danny Das zorgde van dichtbij voor de 2-1 voorsprong. Hierna probeerde SVSSS met man en macht om de stand gelijk te trekken wat in de 86e minuut bijna lukte. Een verre inworp vanaf links van Ronald Frijters werd bij de 1e paal door Ruben Dieteren doorgekopt. De bal ging over Jeroen Keeris en tegen de lat, waarna Marvilde uit kon verdedigen. In de hectische slotfase was er in de 95e minuut nog een rode kaart voor Gijs Kiebert, na een onhandige overtreding op het middenveld en één minuut later kreeg Ruben Dieteren zijn tweede gele en dus rode kaart. Na 7 minuten extra tijd kwam het verlossende eindsignaal en heeft Marvilde dus de kwartfinale bereikt. Die wordt, volgens de planning, gespeeld op dinsdag 3 april in Waardenburg bij zaterdag eerste klasser WNC dat met 5-3 won van Heeze. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de halve finale en nog belangrijker voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen. Voorwaar een prestatie die je niet elk jaar mee zult maken.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen (90 Gijs Kiebert), Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Steven Cools, Luc Martens (70 Danny Das), Sander Bertels, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Tommy Boogers (94 Dennis van de Wijer)

=================================

18-02-2018 Competitie
FC Eindhoven AV 1 - Marvilde 1
Uitslag: 3 - 3

Marvilde op de valreep naast Eindhoven AV1

Na de nederlaag tegen Beerse Boys volgde afgelopen week een carnavalsweekend en mocht Marvilde vandaag op bezoek bij Eindhoven av (in het stadion van Eindhoven BVO). Zonder Ties Bazelmans en Max van de Gevel (beide op vakantie) en Danny Das (ziek) leek het een lastige wedstrijd te worden tegen een sterk Eindhoven, maar ook de thuisploeg miste veel spelers. Het werd een levendige wedstrijd, waarin Marvilde drie keer op achterstand kwam en uiteindelijk in de 93e minuut voor de derde keer op gelijke hoogte kwam. Marvilde heeft pas twee keer verloren dit seizoen, maar door het zevende gelijke spel is de achterstand op de drie koplopers (Someren, EFC en Heeze) al aardig opgelopen.

Eindhoven begon sterk en kreeg in de 4e minuut een eerste grote kans. Ferd Pasaribu gaf de bal voor vanaf rechts en Nick van de Berk kopte de bal bij de eerste paal in. Met de vingertoppen wist Jeroen Keeris de bal te verlengen tot tegen de tweede paal. In de zevende minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Bas de Haas gaf voor vanaf rechts en bij de tweede paal kon Ferd Pasaribu de bal inschieten. Jeroen Keeris bracht redding, maar de bal kwam weer bij Pasaribu terecht. Hij speelde de bal terug op Gino de Wijs die de bal in het doel schoot, 1-0. Marvilde herstelde zich prima en al in de 10 minuut kwam het op gelijke hoogte. Een lange bal werd op de rand van het strafschopgebied door Muti Nawabi met het hoofd knap klaargelegd voor Tommy Boogers. Tommy schoot de bal in de lange hoek achter doelman Tom Muyters, 1-1. Weer vijf minuten later kwam Eindhoven voor de tweede keer op voorsprong. Nick van de Berk schoot vanaf 25 meter en Jeroen Keeris kon de bal niet vasthouden. Richard Looijmans was er als de kippen bij om de 2-1 in te tikken. In de twintigste minuut ging Nick van de Berk diep, maar gelukkig was Jeroen Keeris op de rand van het strafschopgebied net eerder bij de bal en kon deze wegstompen. Drie minuten later leek Marvilde de stand weer gelijk te trekken. Een corner van Muti Nawabi vanaf links werd bij de 1e paal ingekopt door Stijn Louwers, maar kwam tegen de achterste paal en viel zo in de handen van de doelman. Na een half uur was het weer Tommy Boogers die een voorzet vanaf rechts van dichtbij in het doel tikte, 2-2. Uiteindelijk had Marvilde zich dus goed herstelt na het sterke begin van Eindhoven.

In de tweede helft had Marvilde het duel aanvankelijk onder controle. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van Eindhoven af, maar dat maakt het zo mogelijk nog gevaarlijker. De snelle aanvallen van Eindhoven komen meestal goed uit de verf bij ruimte achter de verdediging. In de 53e minuut werd er een overtreding begaan op Tommy Boogers aan de rechterkant van het veld op 7 meter van de achterlijn. Muti Nawabi nam deze, en nadat de bal weggekopt was mocht Luc Martens uithalen vanaf 8 meter. Zijn schot strandde in de vele benen die voor het doel stonden. Het gevaar van de thuisclub bleek weer Iets voor het uur. Gino de Wijs gaf de bal voor vanaf links en Rowan van Rooij tikte bij de tweede paal de 3-2 in het doel. Een kwartier voor het einde leek Ferd Pasaribu de wedstrijd te beslissen. Hij omspeelde Jeroen Keeris en schoot van dichtbij op doel. Gelukkig wist Tommy van de Wiel met een sliding de bal nog van de lijn te halen. Vanaf de 86e minuut, Marvilde had Stijn Louwers mee in de aanval gestuurd en ook Gijs Kiebert was nog in de plaats van verdediger Michael Maessen in de spits gekomen, kreeg Marvilde meerdere grote kansen. Eerst was het Stijn Louwers die bij een voorzet vanaf links van Muti Nawabi volledig vrij op 7 meter in kon koppen. Hij timede niet goed, waardoor hij de bal niet goed raakte, waarna deze over het doel ging. Twee minuten later een identieke situatie. Weer een voorzet van Muti Nawabi en deze keer kopte Tommy van de Wiel van dichtbij naast het doel. In de 90e minuut schoot Gijs Kiebert na een scrimmage vanaf vijf meter op het doel. Tom Muyters kon de bal uit de hoek pakken. De wedstrijd leek verloren te gaan, totdat Tommy van de Wiel een vrije trap van eigen helft naar voren schoot. De bal werd weg gekopt, maar kwam bij Stijn Louwers terecht op 20 meter. Stijn pakte de bal ineens op zijn schoen en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel, 3-3.

Een knappe prestatie van Marvilde. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Heeze. Heeze begon slecht aan de competitie en had na drie wedstrijden nog 0 punten. In de vierde wedstrijd won het in Veldhoven met 1-4 van Marvilde en sinds die tijd gaat het alleen maar beter. Ondertussen is Heeze koploper in de tweede periode. Ook dat zal dus weer een moeilijke opgave worden. Maar eerst staat er op dinsdag 20 februari nog de wedstrijd in de 1/8e finale van de beker op het programma, thuis tegen SVSSS.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen (86 Gijs Kiebert), Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Sander Bertels, Luc Martens (78 Dennis van de Wijer), Steven Cools, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Tommy Boogers

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

04-02-2018 Beker
Marvilde 1 - Beerse Boys 1
Uitslag: 2 - 3

Marvilde verliest thuis van Beerse Boys

Het eerste kwartier werd verprutst door Marvilde, waarna het op een 0-2 achterstand stond. Beerse Boys vond het prima en kon achterover gaan hangen, met gevaarlijke counters. Die leverden in de eerste helft een nog grotere voorsprong op. In de tweede helft nam Marvilde veel risico en dat leverde nog bijna de gelijkmaker op, maar die kwam er dus niet.

Al in de 8e minuut kwam Beerse Boys op voorsprong. Niels van Heerbeek mocht voorzetten vanaf rechts en midden voor het doel op 5 meter tikte Pim Vingerhoets de 0-1 binnen. In de 11e minuut gaf Pim Vingerhoets de bal vanaf de linkerkant terug op Dennis Schapendonk. Hij raakte de bal gelukkig slecht en dus ging de bal voor het doel langs. Eén minuut later was er een eerste kans voor Marvilde. Vanaf links ging Sander Bertels goed door. Hij gaf de bal laag voor en bij de eerste paal leek Max van de Gevel de bal in te tikken, maar ook die werd slecht geraakt en de bal ging voor het doel langs. In de tegenaanval was het wel raak. Een diepe bal op Jannes Mulders kwam bij de spits van Beerse Boys terecht en in het strafschopgebied, iets rechts, wist hij de verre paal te bereiken. Via de binnenkant van die paal viel de bal in het doel, 0-2. Beerse Boys stond verdiend op voorsprong, want Marvilde leek nog wel niet wakker en dus troefden de bezoekers de tegenstander af op snelheid en felheid. Hierna moest Marvilde wel en dat probeerde het ook. Het spelaandeel kwam veelal bij Marvilde te liggen, maar Beerse Boys zal dit niet erg gevonden hebben. Met de sterke spitsen waren ze bij elke tegenaanval gevaarlijk. Iets na het half uur mocht Nick van Rooy de bal vanaf de middenlijn aan de linkerkant door het midden van het strafschopgebied spelen. Hier stond weer Jannes Mulders klaar om de bal eenvoudig voorbij Jeroen Keeris te tikken, 0-3. Hiermee werd de rust bereikt, maar het was wel duidelijk dat de tweede helft een ander Marvilde te zien moest geven, anders werd dit een grote nederlaag.

De grootste kansen waren aanvankelijk ook nog voor de bezoekers. Tien minuten na de rust ging Pim Vingerhoets op links aan de haal. Hij gaf de bal breed op Jannes Mulders die op de rand van het strafschop gebied uithaalde. Jeroen Keeris bracht redding. Tien minuten later was er een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Marvilde, waardoor Niel van Heerbeek de bal te pakken kreeg. Uit een moeilijke hoek moest hij het lege doel weten te vinden. Dit lukt niet en dus ging de bal voor het doel langs. Hierna ging Marvilde meer risico nemen. Tommy Boogers kwam voor Tayfun Yilmaz en het centrale duo Tommy van de Wiel en Stijn Louwers ging mee in de aanval. De risico’s in de verdediging werden op de koop toe gekomen. In de 68e minuut leverde de aanvallende tactiek voor de eerste keer succes op. Muti Nawabi plaatste de bal vanaf 23 meter op de as over de verdediging iets naar rechts op Tommy Boogers. Tommy gaf voor op Max van de Gevel die bij de eerste paal de 1-3 intikte. Tien minuten voor het einde nam Ties Bazelmans op rechts een vrije trap die enigszins in de wind bleef hangen. Hierdoor was doelman Twan Louwers te laat en kon Tommy van de Wiel de bal over de doelman koppen. Helaas zat er te weinig richting aan de bal en ging die naast het lege doel. In de 84e minuut hielp Rob van Bijsterveldt de thuisclub aan de aansluitingstreffer. Tommy van de Wiel gaf een lange bal van achteruit richting Muti Nawabi. Doelman Louwers kwam uit zijn doel en Van Bijsterveldt kopte de bal met een mooi boogje over de doelman, 2-3. Marvilde bleef alles geven, maar doelpunten kwamen er niet meer. Helaas werd het verslapen eerste kwartier Marvilde fataal.

Door deze nederlaag is Marvilde gezakt naar de 5e plaats, nog altijd op vijf punten van koploper EFC, dat thuis verloor van Heeze (0-1). Volgende week is het carnaval en daarna gaat Marvilde voor de enige inhaalwedstrijd op bezoek bij Eindhoven av (18 februari). Twee dagen later is dan de achtste finale van de beker thuis tegen SVSSS.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Steven Cools, Gijs Kiebert, Sander Bertels, Ties Bazelmans, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz (65 Tommy Boogers), Max van de Gevel

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

28-01-2018 Beker
Sportclub Irene 1 - Marvilde 1
Uitslag: 1 - 1

Marvilde speelt gelijk op knollentuin in Tegelen

Na de overwinning in de 4e ronde van de beker vorige week (volgende ronde op dinsdag 20 februari thuis tegen SVSSS), werd vandaag de competitie hervat. De laatste wedstrijd van de heenronde (tegen Eindhoven av moet nog ingehaald worden op zondag na carnaval) stond op het programma, uit bij SC Irene. De wedstrijd was niet echt spectaculair en het werd vooral spannend door de zeer slechte staat van het veld. Bij elke pass was het weer de vraag of de bal niet een heel andere route af ging leggen door de overvloed aan hobbels die de bal onderweg tegenkwam. Tel daarbij een felle wind (eerste helft in de rug van Marvilde) en van goed voetbal bleek nauwelijks sprake te kunnen zijn. De eerste helft leverde weliswaar de nodige kansen op maar gescoord werd er niet. In de tweede helft waren de kansen voor Irene talrijker waardoor de uiteindelijke gelijke stand als het maximaal haalbare voor Marvilde kan worden beschouwd.

In de zesde minuut was er een eerste kans voor Marvilde. Muti Nawabi nam een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Net voor de tweede paal op 7 meter kopte Max van de Gevel redelijk vrijstaand voor het doel langs. Tien minuten later werd de bal diep gespeeld, maar de aanvallers van Marvilde stonden in buitenspel positie. Danny Das zag dit en ging vanaf het middenveld diep. Uiteindelijk speelde hij de bal op Max van de Gevel die vanaf 20 meter uithaalde. De bal werd van richting veranderd en leverde zo een hoekschop op. Vanaf de rechterkant kwam deze voor en weer mocht Max van de Gevel inkoppen. Deze keer moeilijker, omdat hij tussen een paar tegenstanders stond. Keeper Jimmy Kessels had de grootste moeite om de bal te keren, maar er was niemand om de rebound te pakken. De aanval hierna kwam Auke Houben vanaf links naar binnen en was sneller van de verdedigers van Marvilde. In het strafschopgebied aangekomen wilde hij de bal langs Jeroen Keeris plaatsen. Jeroen wist de inzet met zijn voet te keren. Weer drie minuten later schoot Imo Selen vanaf 25 meter, iets rechts, hard op het doel. Het zwabberschot werd met moeite naar de zijkant gewerkt door Jeroen Keeris. Hier kwam de bal net voorbij de paal aan de linkerkant op 10 meter van de achterlijn bij Remco Gielen die voorlangs en over schoot. Vijf minuten voor de rust kwam dan nog de grootste kans van de eerste helft en hij was voor de thuisploeg. Na een snelle uitbraak kwam Auke Houben aan de linkerkant in balbezit. Zijn schot kwam op de binnenkant van de paal, rolde ongeveer over de doellijn naar de andere kant en ging aan de goede kant voor Marvilde over de achterlijn.

De tweede helft was twee minuten oud toen Sierd Janssen een vrije trap vanaf de linkerkant bij de tweede paal net voor het doel langs kopte. Vijf minuten later viel een voorzet vanaf links net over de verdediging, waardoor Max van de Gevel van heel dicht bij kon koppen. Dit kwam dusdanig onverwacht dat hij weinig richting en kracht aan de bal kon geven. De keeper van Irene moest even grabbelen, maar had hem toen vast. Een paar minuten later werd een speler van Irene diep gestuurd aan de rechterkant. Alleen richting Jeroen Keeris hielp het veld Marvilde. De bal sprong te ver weg en de Marvilde doelman kon ingrijpen. In de 62e minuut zat het veld niet mee. Stijn Louwers stond klaar om een bal weg te koppen, maar in de stuit net voor het wegkoppen kreeg de bal een heel andere richting en kwam nauwelijks meer omhoog. Stijn was uitgespeeld en Auke Houben pikte de bal op. Hij omspeelde Jeroen Keeris en plaatste de bal in het lege doel, 1-0. Vijf minuten later kreeg Marvilde de enige grote kans van de tweede helft en die was gelukkig ook raak. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Tayfun Yilmaz. Met zijn sterke lichaam zette Tayfun goed door tegen twee verdedigers. Op een paar meter van het doel schoot hij de bal over de graaiende handen van de doelman in het dak van het doel. Hierna was het wel spannend, maar zeker niet goed meer en kwam er dus geen verandering meer in deze gelijke eindstand.

Volgende week komt Beerse Boys op bezoek in Meerveldhoven. Op de eerste wedstrijddag won Marvilde in Beers met 1-4 en daarna was de rest van de competitiestart van Beerse Boys erg slecht. Ondertussen hebben ze zich goed herpakt en staan ze weliswaar op de 11e plaats maar wel op slechts 6 punten achter Marvilde (dat op de 3e plaats staat). Ruimte voor onderschatting door de ruime uitoverwinning mag er dus niet zijn.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers (65 Tom Vroomen), Tommy van de Wiel, Steven Cools, Sander Bertels, Ties Bazelmans (75 Gijs Kiebert), Danny Das (86 Luc Martens), Muti Nawabi, Max van de Gevel, Tayfun Yilmaz

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

21-01-2018 Beker
Marvilde 1 - BMC 1
Uitslag 4 - 2

Marvilde wint van BMC en behaalt de 5e ronde van de beker

De winterstop is weer voorbij voor Marvilde. Vandaag stond de thuiswedstrijd in de 4e ronde van de beker op het programma. Tegenstander BMC uit Berlicum had in de vorige ronde met niet misselijke cijfers (6-2) gewonnen van eerste klasser Gestel. BMC staat in de top van de derde klasse en speelde vandaag ook een zeer verdienstelijke wedstrijd. Het eerste half uur had Marvilde het erg lastig, maar daarna ging het veldspel steeds meer richting Marvilde. Uiteindelijk leverde dit een 4-2 overwinning op en mag het afwachten wie de volgende tegenstander wordt in de 8e finales van de beker.

Marvilde wilde vanaf de aftrap meteen duidelijk maken dat er voor BMC niets te halen was in Veldhoven, maar dat liep in de beginfase behoorlijk anders. Het veldspel van de bezoekers was goed en Marvilde kwam nauwelijks tot een (uitgespeelde) kans. In de zesde minuut werd de bal op de middenlijn verspeeld en mocht Stef van der Heijden alleen op Jeroen Keeris afgaan. Op de rand van het strafschopgebied wilde hij de bal met buitenkant rechts om de Marvilde-doelman spelen, maar hij deed dat slecht, waardoor de bal rechtdoor ging en dus behoorlijk naast het doel. In de 20e minuut kwam BMC dan toch op voorsprong. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal bij Stef van der Heijden aan de linkerkant net binnen het strafschopgebied terecht. Zijn schot ging via de verste paal in het doel, 0-1. In de 26e en de 34e minuut waren er twee kopkansen voor Marvilde. Beide keren gaf Michael Maessen de bal voor vanaf links. Bij de eerste keer kopte Danny Das de bal over het doel en bij de tweede deed Max van de Gevel hetzelfde. In de laatste vijf minuten voor de rust kwam Marvilde toch nog op voorsprong. Danny Das joeg de bal op de middenlijn aan de rechterkant af bij zijn tegenstander en mocht na een een-twee met Max van de Gevel richting de achterlijn gaan. Zijn voorzet naar Tayfun Yilmaz werd door Ferran Groenendaal in zijn eigen doel getikt, 1-1. Drie minuten later ging doelman Jesper Langenhuijsen in de fout. Hij trapte de bal verkeerd weg, waarna Danny Das deze kon onderscheppen. Uiteindelijk mocht Danny de bal vanaf de rechterkant voorgeven en schoot Tayfun Yilmaz op 14 meter de 2-1 in het doel.

In de tweede helft kwam BMC na 10 minuten op gelijke hoogte. Een verre inworp vanaf rechts werd bij de eerste paal doorgekopt door Bram Verhoeven en omdat Jeroen Keeris richting die eerste paal onderweg was kon de doorgekopte bal in het lege doel vallen, 2-2. Drie minuten later kwam Marvilde weer op voorsprong. Een corner vanaf rechts werd weggewerkt, maar werd op 30 meter opnieuw over de as richting het doel geplaatst. Op 7 meter verlengde Tommy van de Wiel de bal met het hoofd in het doel, 3-2. Meteen hierna kreeg BMC over de linkerkant een goede mogelijkheid. De voorzet kwam bij de tweede paal terecht en hier leek de bal in het lege doel geschoten te worden, maar Sander Bertels wist de bal te blokken. Hierna kreeg Marvilde enkele grote kansen, maar de eindpass was telkens niet perfect. Twintig minuten voor het einde gaf Max van de Gevel de bal vanaf de middenlijn diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun ging op de doelman af en dacht de bal over de uitkomende doelman te spelen. Die wist er echter nog net een paar vingers tegen te krijgen, waardoor het slechts een corner opleverde en die leverde dan weer niets op. Ook BMC bleef goed meevoetballen, maar grote kansen leverde dit niet echt meer op. In de 88e minuut werd de wedstrijd beslist toen Ties Bazelmans de bal vanaf 18 meter onder de doelman van BMC doorschoot, 4-2.

Een goede overwinning van Marvilde in deze eerste officiële wedstrijd na de winterstop. Volgende week gaat de competitie weer verder met een lastige uitwedstrijd in Tegelen bij SC Irene.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers (46. Steven Cools / 87. Tommy Boogers), Tom Vroomen, Sander Bertels, Luc Martens (78. Ties Bazelmans), Danny Das, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel

Fotoverslag: Ruud Bertels

 

=================================

19-12-2017 Competitie
Gilze 1 - Marvilde 1
Uitslag 0 - 2

Marvilde boekt zakelijke bekeroverwinning bij Gilze

Zonder groots te spelen en met weinig inspiratie heeft Marvilde de vierde ronde behaald door met   0-2 te winnen bij Gilze. Gilze staat op de gedeelde tweede plaats in de derde klasse en trad aan met een zeer jeugdig team. Het veldspel was meestal beter verzorgd bij Marvilde, maar Gilze kreeg meerdere kansen om te scoren. Omdat ze dit niet voor elkaar kregen, kwam Marvilde niet echt in de problemen.

In de 14e minuut gaf Michael Maessen de bal aan de linkerkant langs de zijlijn diep op Tayfun Yilmaz. Bij de achterlijn gaf Tayfun voor en kon Muti Nawabi op vijf meter inkoppen. De bal ging echter over, maar dat zou hij een paar minuten later beter doen. Eerst was er nog een grote kans voor Gilze. In de 16e minuut kwam de bal op de punt van het vijfmeter gebied aan de linkerkant bij Stef Doorakkers terecht. Hij stond helemaal vrij voor het Marvilde doel, maar raakte de bal met zijn scheenbeen, waardoor deze bal voor het doel langs ging en nog bijna de cornervlag raakte. In de eerste aanval hierna gaf Dennis van de Weijer de bal vanuit de as naar links waar Michael Maessen mee op kwam. De voorzet van Michael werd bij de eerste paal ingekopt door Muti Nawabi, 0-1. Hierna vielen er weinig kansen te noteren tot een paar minuten voor de rust. In de 38e minuut kwam een voorzet van Gilze vanaf de rechterkant per ongeluk tegen de verste paal, waarna de rebound van dichtbij niet binnen gewerkt kon worden door Rudy van Hoek. Eén minuut later ging Willem van Eijk alleen op Jeroen Keeris af. Zijn schot vanaf 16 meter werd over het doel getikt door de Marvilde doelman. In de blessuretijd moest doelman Roel Hendrikson redden op een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Muti Nawabi. Nog verder in de blessuretijd schoot Muti vanaf 20 meter en kon de doelman de bal nog net tot corner tikken. Die werd vanaf rechts genomen en in eerste instantie weggekopt, waarna Tommy van de Wiel in kon koppen vanaf 15 meter. Net voor het doel verlengde Danny Das de bal met het hoofd, maar hij mikte net te hoog.

Het eerste half uur van de tweede helft was vooral voor Gilze, maar de onnauwkeurigheid in de eindfase was te groot om echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor het einde werd een voorzet vanaf rechts voor het doel langs gekopt door Gijs Kiebert en net toen Gilze, met een aanvallende wissel, aan wilde zetten voor het slotoffensief besliste Marvilde de wedstrijd. Aan de linkerkant kwam Sander Bertels (83e minuut) in balbezit en zijn voorzet werd door Danny Das met een duik in de verre hoek gekopt, 0-2. In de laatste minuut kopte Gijs Kiebert een corner vanaf rechts van Ties Bazelmans nog bij de eerste paal net naast, waarna scheidsrechter Geertsen floot voor het einde.

Hiermee heeft Marvilde de vierde ronde gehaald. Gehoopt werd op een (thuis)wedstrijd tegen Gestel, maar zij lieten zich verrassen door derde klasser BMC uit Berlicum (6-2). Hierdoor speelt Marvilde midden januari thuis tegen deze huidige nummer drie uit de derde klasse.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Tom Vroomen (46. Bram Elberse), Luc Martens (63. Gijs Kiebert), Dennis van de Weijer (63. Sander Bertels), Danny Das, Ties Bazelmans, Tayfun Yilmaz, Muti Nawabi

 

=================================

17-12-2017 Competitie
Marvilde 1 - RKVVO 1
Uitslag 1 - 1

Marvilde en RKVVO in evenwicht

Na een weekje rust in verband met de algemene afgelasting van vorige week stond vandaag de derby tegen RKVVO op het programma voor Marvilde. Hierdoor heeft Marvilde in de 1e helft van de competitie beide derby’s al thuis gespeeld. Op 17 december zijn de vooruitzichten op een rijkelijk bezochte thuiswedstrijd niet zo groot, aangezien de weersomstandigheden daar niet echt uitnodigend voor zijn. Gelukkig vergoedt de derde helft veel. Heel eerlijk gezegd hadden de thuisblijvers vandaag misschien wel het gelijk aan hun zijde. Marvilde was het eerste kwartier sterker, daarna was RKVVO een kwartier sterker en het laatste kwartier werd gelijk verdeeld. De tweede helft leverde geen opwinding meer op, dus het uiteindelijke gelijkspel (1-1) was een terechte afspiegeling van het geheel.

Zoals gezegd was Marvilde in het eerste kwartier sterker. RKVVO beperkte zich tot verdedigen en af een toe een snelle uitval. Marvilde wist echter niet tot kansen te komen. Geleidelijk nam RKVVO het heft in handen en na de nodige aanvallen via de snelle buitenspelers was het wachten op de voorsprong voor de bezoekers. In de 24e minuut was de eerste grote kans voor Martijn van Dijk. Hij werd diep gestuurd en kwam vanaf links naar binnen. Bij het doel van Marvilde aangekomen schoot hij de bal tegen de eerste paal, waarna de rebound naast geschoten werd. Op het half uur kwam dan de op dat moment verdiende voorsprong voor RKVVO. Een vrije trap aan de linkerkant tegen de zijlijn en op ongeveer 16 meter van de achterlijn werd door Martijn van Dijk genomen. Bij de tweede paal kopte Luc Segers de bal via de onderkant van de lat in het doel, 0-1. Hierna herstelde Marvilde zich prima en kwam met de mooiste actie van de wedstrijd in de 37e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Stijn Louwers vanaf de eigen helft werd schitterend aangenomen op de rand van het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld door Muti Nawabi. Hij liet de verdediger achter en krulde de bal via de tweede paal in het doel, 1-1. Drie minuten voor de rust was ook de voorsprong nog mogelijk geweest. Een samenspel tussen Ties Bazelmans en Gijs Kiebert kwam bij Ties aan de rechterkant terecht. Zijn voorzet werd geblokt tot corner. Die werd genomen door Muti Nawabi en op zeven meter midden voor het doel hard ingekopt door Tommy van de Wiel. Via de paal kwam de bal terug in het veld.

Na deze boeiende eerste helft wist de tweede helft totaal niet te boeien. Vooral spanning om niet te verliezen, maar geen kansen om een overwinning te claimen. De 1-1 ruststand kwam dan ook nauwelijks meer in gevaar en beide teams namen genoegen met één punt.

Hiermee is de winterstop aangebroken en staat Marvilde op een prima 3e plek, drie verliespunten achter EFC en vier verliespunten achter Someren. Op dinsdag 19 december speelt Marvilde bij Gilze (top 3e klasse) voor een plek in de vierde ronde van de beker. Als die wedstrijd gewonnen word, mag het op 21 januari thuis aantreden tegen de winnaar van BMC-Gestel. Net als de voorgaande 2 seizoenen doet Marvilde het dit seizoen goed in de beker. Mocht Marvilde toch niet doorgaan tegen Gilze dan speelt het op 28 januari 2018 uit bij Sportclub Irene de eerstvolgende wedstrijd van de competitie.

 

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

03-12-2017 Competitie
Marvilde 1 - Blerick 1
Uitslag 2 - 1

Marvilde op de valreep langs hekkensluiter Blerick

Vandaag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Blerick op het programma. De bezoekers hebben alleen gewonnen van Wilhelmina Boys, maar voor de rest alle zeven (1 afgelast) wedstrijden verloren. Met drie punten staan ze op dit moment op de enige degradatieplaats. Marvilde daarentegen staat op een prima gedeelde 3e plaats. Door de drie gelijke spelen van de laatste weken is de achterstand op koploper Someren enigszins opgelopen, maar dat is nog niet onoverkomelijk. Vandaag liep Marvilde meer dan 80 minuten achter de in de 2e minuut opgelopen achterstand aan, maar uiteindelijk won het door twee late doelpunten toch nog en door de nederlaag van Someren en de overwinning van EFC tegen RKVVO is de achterstand op de koploper verkleind en de derde plaats weer (alleen) in bezit.

Marvilde begint slecht tegen Blerick. In de tweede minuut kwam Dennis Meho vanaf rechts naar binnen en schoot de bal in de korte hoek, 0-1. In de 9e minuut mocht Luca Willems nog alleen op Jeroen Keeris afgaan, maar schoot naast. Hierna viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Marvilde probeerde het wel, maar kwam nauwelijks tot een goede aanval. Tayfun Yilmaz en Max van de Gevel kopten een corner voorlangs, maar in de 39e minuut kwam pas de eerste grotere mogelijkheid. Tommy van de Wiel gaf de bal voor vanaf rechts, waarna deze bij Muti Nawabi kwam net voorbij de tweede paal. Muti besloot niet meteen te schieten met links, maar twee verdedigers uit te kappen. Zijn schot was hierna echter te slap, zodat de bal eenvoudig opgeraapt kon worden door doelman Frank Decker.

De tweede helft verliep voor Marvilde net zo stroef als de eerste. Blerick verdedigde met hand en tand de voorsprong en Marvilde had moeite om door die muur te komen. In de 62e minuut kwam een eerste grote mogelijkheid. Ties Bazelmans gaf de bal vanaf de rechterkant diep op Muti Nawabi. Op 7 meter bij de eerste paal nam hij de bal aan, maar zijn schot werd gered tot corner. Tien minuten voor het einde gaf Muti Nawabi de bal op Max van de Gevel, maar zijn schot was te gehaast en ging vanaf rechts diagonaal (ruim) voor het doel langs. Het leek voor Marvilde niet meer te gaan lukken, maar het werd in de 86e minuut geholpen door routinier Gary Roumimper. Hij wilde uitverdedigen, maar raakte de bal verkeerd, waardoor Marvilde een corner mocht nemen. Deze werd aan de rechterkant genomen door Muti Nawabi. Voorbij de tweede paal kwam de bal bij Max van de Gevel terecht. Zijn schot werd van de lijn gehaald, maar de rebound werd op 11 meter door Tayfun Yilmaz in de rechterbovenhoek geplaatst, 1-1. Voor Marvilde nog niet genoeg, dus alle zintuigen stonden nog op aanvallen. Hierdoor mocht Jeffrey Bömers twee minuten later vanaf de eigen helft alleen op Jeroen Keeris afgaan. Zijn inzet werd prima gered door de doelman van Marvilde en achteraf werd Jeroen hiermee de man of the match. In de 90e minuut nam Muti Nawabi net 10 meter over de middenlijn een vrije trap die door Tommy van de Wiel verlengd werd tot doelpunt, 2-1. Blerick lag verslagen op de grond en hierna kreeg Marvilde nog meerdere mogelijkheden via Max van de Gevel en Tayfun Yilmaz om in de ruime extra tijd de score hoger op te laten lopen. Dit gebeurde niet en dus eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in een uiterst moeizaam verkregen overwinning voor Marvilde.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Eindhoven amateurs. Eindhoven won vandaag met 1-5 bij Wilhelmina Boys, maar speelt verder een redelijk wisselvallig seizoen. Thuis is het sterk, maar uit worden (tot vandaag) weinig punten gehaald. In het stadion van de BVO wisten tot nu toe alleen EFC (1-2) en Someren (3-4) met de drie punten naar huis te gaan. Ondanks de 11e positie van Eindhoven op de ranglijst dus zeker geen eenvoudige opgave voor Marvilde.

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Michael Maessen (70 Luc Martens), Steven Cools, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Gijs Kiebert, Sanders Bertels, Ties Bazelmans, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

26-11-2017 Competitie
Sparta'18 1 - Marvilde 1
Uitslag 2 - 2

Marvilde speelt voor derde keer op rij gelijk, nu bij Sparta’18

Het ene gelijke spel is het andere niet. Vorige week speelde Marvilde een prima wedstrijd bij Someren en was de ontevredenheid groot dat er niet gewonnen was. Vandaag maakte Marvilde vijf minuten voor het einde gelijk en daarna was nog alles mogelijk, ook verliezen. De hele wedstrijd was vandaag onrustig en dat begon eigenlijk al voor de wedstrijd door trieste omstandigheden. Max van de Gevel ging in de warming up naar huis wegens familie omstandigheden. Wij wensen Max en familie heel veel sterke en hopelijk spoedig herstel. De aanvallende mogelijkheden waren toch al beperkt door de vakantie van Danny Das. Bij dit alles viel centrale verdediger Tommy van de Wiel net voor de rust uit met de nodige verwondingen rondom de mond. Bij een bezoek aan het ziekenhuis werd de buitenkant gehecht en de binnenkant moet zonder hechtingen herstellen.

In het begin van de wedstrijd had Sparta’18, volgend jaar 100 jarig bestaan, het meeste spelaandeel. In de 19e minuut leverde dit de eerste kans op. Thijs Janssen nam een vrije trap op 25 meter die door Jeroen Keeris uit de kruising werd gestompt. De aansluitende corner werd genomen door Thijs Janssen en kwam in tweede instantie weer bij Janssen aan de rechterkant terecht. Zijn voorzet kon vrij ingekopt worden op vijf meter door Sjoerd Lucassen. Hij kopte echter naast. Net voor het half uur kwam de thuisclub op voorsprong. Michael Maessen dacht de bal af te kunnen schermen bij de achterlijn, maar Bart Schouten van Sparta kreeg toch nog een voet achter de bal. Zijn voorzet werd bij de 1e paal in het doel getikt door Thijs Janssen, 1-0. Hierna ging het overwicht steeds meer richting Marvilde. In de 37e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Een aanval via Ties Bazelmans en Tayfun Yilmaz werd door Tayfun vanaf de achterlijn voorgezet. In de kluts kwam deze ook tegen het been van Gijs Kiebert, waardoor deze in het doel verdween, 1-1. Twee minuten later gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf de achterlijn en schoot Tayfun Yilmaz deze in de kruising. Hoe je buitenspel kunt staan bij een voorzet vanaf de achterlijn weet niemand, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit signaal over. Net voor de rust viel dan, zoals aangegeven, Tommy van de Wiel uit met een behoorlijke blessure. In de 47e minuut moest Jeroen Keeris bij de inzet van dichtbij snel reageren. Hij haalde de bal net onder de lat vandaan, waarna hij de bal rustig kon vangen. Ondanks de aanvallende druk van Marvilde kwam Sparta bij een tegenaanval tot scoren. Bart Schouten gaf de bal vanaf links voor en bij de tweede paal mocht Pim Nellen de bal in het doel schieten, 2-1. Weer moest Marvilde in de achtervolging, maar het aanvalsspel was erg gehaast en onnauwkeurig. De dreiging leverde uiteindelijk vijf minuten voor het einde de gelijkmaker op. Luc Martens gaf voor, waarna Ties Bazelmans de bal doorkopte. Deze kwam op de punt van het vijfmetergebied aan de rechterkant bij Tayfun Yilmaz terecht. Tayfun schoot de bal diagonaal in het doel, 2-2. Marvilde bleef volle bak de aanval zoeken, waarbij zelfs nu nog Stijn Louwers zijn plek in de verdediging achterliet en in de spits bleef staan. Sparta had hierdoor veel ruimte en had vooral via Rob Peeters de nodige mogelijkheden. Geen van die kansen leverden een doelpunt op. In de blessuretijd kopte Stijn Louwers nog van dichtbij een corner van Muti Nawabi in. Zijn inzet werd van de doellijn weggekopt.

Na twee keer 0-0 (RPC thuis en Someren uit) speelde Marvilde dus voor de derde achtereenvolgende keer gelijk. Volgende week komt hekkensluiter Blerick naar Meerveldhoven. Twee seizoenen geleden zat Blerick nog in de kampioensstrijd met Marvilde, maar zowel afgelopen seizoen als dit seizoen bivakkeert Blerick in de onderste regionen. Grootste uitdaging voor Marvilde zal zijn het waken voor onderschatting.

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

19-11-2017 Competitie
Someren 1 - Marvilde 1
Uitslag 0 - 0

Marvilde overklast koploper Someren maar vergeet te scoren

Na een onderbreking voor de tweede bekerronde (2-3 overwinning bij Best Vooruit) speelde Marvilde vandaag de uitwedstrijd bij koploper Someren. Someren heeft al voor de laatste wedstrijd van de eerste periode deze eerste prijs van het seizoen binnen. Marvilde moest vandaag vooral zorgen dat de achterstand op de koploper niet groter dan de huidige 5 punten zou worden. Achteraf zal de teleurstelling groot zijn dat het de achterstand niet teruggebracht heeft tot twee punten. Gezien de kansen was een uitslag van 0-3 of 1-4 meer op zijn plaats geweest dan de 0-0 die nu na 90 minuten op het scorebord stond.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met meer spelaandeel voor de thuisclub, maar met de grootste kans voor Marvilde. In de 3e minuut trapte Jeroen Keeris de bal ver uit. Die kwam bij Max van de Gevel terecht, maar dicht bij het doel kon doelman Maarten Werts de bal tot corner tikken. In de 18e minuut kwam een voorzet vanaf links van Someren bij de tweede paal terecht. Hier kon Mike Verdonschot de bal slechts met zijn noppen aanraken en dus verdween deze mogelijkheid. De gememoreerde grote kans voor Marvilde kwam in de 27e minuut. Wouter van Vark gaf de bal diep aan de rechterkant op Max van de Gevel. Net voor de achterlijn gaf hij de bal over de grond voor en die kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht. Op 7 meter raakte hij de bal niet optimaal, waardoor deze voorlangs ging. Vier minuten voor de rust was er een corner vanaf links voor Someren. Dit werd een vangbal voor Jeroen Keeris die de bal meteen naar voren trapte. Hier ging Muti Nawabi een duel aan, maar de bal kwam bij Max van de Gevel terecht. Max schoot iets links in het strafschopgebied, maar de bal werd geblokt. In de laatste minuut mocht Muti Nawabi nog een vrije trap nemen iets links op 35 meter van de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar Tommy van de Wiel slecht bij de bal kon en naast kopte.

De tweede helft was volledig voor Marvilde met meerdere (grote) kansen om op voorsprong te komen. Iets voor het uur werd Max van de Gevel diep gestuurd op links. Max gaf de bal centraal op Danny Das die verplaatste op zijn beurt het spel naar de rechterkant waar Ties Bazelmans mee opkwam. In het strafschopgebied schoot hij goed in, maar doelman Werts bracht redding met de voeten. Drie minuten later ging Ties Bazelmans alleen richting het doel van Someren. Voor het doel stond Muti Nawabi, maar de bal breed kwam niet bij de vrijstaande Nawabi terecht. Een kwartier voor het einde mocht Danny Das op aangeven van Sander Bertels over de as van het veld richting de doelman gaan. Hij gaf de bal breed op Max van de Gevel die alleen voor de doelman kwam, maar zijn ingeschoten bal werd ook nu weer gered door Maarten Werts. Een paar minuten later was het weer Danny Das die de bal door de lucht vanaf links op Max van de Gevel gaf. Op de rand van het strafschopgebied probeerde Max de bal over de uitgekomen doelman van Someren te liften, maar die ging net niet hoog genoeg. Marvilde bleef proberen, maar kwam niet tot scoren. Someren kwam in de tweede helft niet verder dan een kopbal in de handen van Jeroen Keeris.

Volgende week speelt Marvilde weer een uitwedstrijd, nu in Sevenum bij Sparta’18. Sparta verloor vandaag met 2-0 van EFC, maar krijg tot nu toe slechts weinig doelpunten tegen (6 in 8 wedstrijden). Met hetzelfde goede spel als vandaag moet een overwinning zeker mogelijk zijn.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Gijs Kiebert (72 Steven Cools), Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans (81 Tayfun Yilmaz), Max van de Gevel (86 Luc Martens), Muti Nawabi

Fotoverslag: Ruud Bertels

=================================

11-11-2017 KNVB-beker
Best Vooruit 1 - Marvilde 1
Uitslag 2 - 3

Marvilde schakelt 1e klasser Best Vooruit uit in de beker

Na zeven wedstrijden in de competitie, met een mooie tweede plaats als resultaat, stond op zaterdagavond 11-11 de tweede ronde van de beker op het programma. Marvilde had een uitwedstrijd bij 1e klasser Best Vooruit geloot, een mooie tegenstander met mogelijkheden om de volgende ronde te halen. In de eerste helft kreeg Best Vooruit twee keer een voorsprong in de schoot geworpen, maar in de tweede helft was Marvilde duidelijk beter en poetste met twee mooie doelpunten de opgelopen achterstand uit de eerste helft weg.

Best Vooruit begon, met een erg jeugdig team, sterk aan de wedstrijd. De dreiging was groot, maar toch was de eerste kans voor Marvilde. Max van de Gevel werd diep gestuurd op rechts. Vanaf de achterlijn gaf hij voor en op 10 meter schoot Luc Martens net naast de kruising. Eén minuut later gaf Sander Bertels een te korte bal op doelman Jeroen Keeris. Erdi Atakan zat er eenvoudig tussen, omspeelde de Marvilde-doelman, en schoot de 1-0 in het doel. De achterstand werd snel weggepoetst. Vincent Bartholomeus gaf de bal in de 9e minuut voor vanaf de rechterkant. Die bal was als voorzet niet goed, maar viel als bonus via de tweede paal in het doel, 1-1. Hierna volgde een periode van vooral middenveld spel, maar in de 20e minuut lette de verdediging van Marvilde niet op. Een diepe bal over de verdediging kwam bij Martijn van de Sande terecht. Net buiten het strafschopgebied lobte hij de bal perfect over de uitgekomen doelman van Marvilde in het verlaten doel, 2-1. In de eerste aanval hierna had Max van de Gevel de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Hij ging alleen op doelman Bjarne Bakker af. Helaas pakte de doelman de bal van zijn voeten weg toen Max hem wilde omspelen. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Marvilde steeds meer de overhand. In de 38e minuut nam Muti Nawabi aan de linkerkant op 35 meter van de achterlijn een vrije trap. Bij de tweede paal kopte Tommy van de Wiel de bal net voor het doel langs. Net voor de rust struikelde een verdediger van best Vooruit aan de linker zijlijn over de bal die door Max van de Gevel opgepakt kon worden. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, maar bereikte geen medespeler. De tweede helft was bijna volledig voor Marvilde. Best Vooruit kreeg geen enkele kans meer en Marvilde speelde gretig. In de 57e minuut werd een ingooi aan de linkerkant snel genomen. Via Max van de Gevel kwam de bal bij Tayfun Yilmaz terecht die vanaf de linkerkant het strafschopgebied in mocht gaan. Alleen voor de doelman schoot hij de bal in de korte hoek tegen de paal. Uiteindelijk leverde deze aanval nog een corner op. Deze werd genomen door Muti Nawabi en uitverdedigd door Best Vooruit. Niet ver genoeg, want net buiten het strafschopgebied schoot Tommy van de Wiel hard op doel. Dit schot werd geblokt en kwam zo aan de rechterkant bij Max van de Gevel terecht. Zijn voorzet werd bij de eerste paal mooi ingekopt door Vincent Bartholomeus, 2-2. Met zijn tweede doelpunt werd Vincent, na lang blessureleed, de man van de wedstrijd. Het veldoverwicht leverde uiteindelijk vijf minuten voor het einde ook nog de verdiende overwinning op. Aan de rechterkant gaf Tayfun Yilmaz de bal voor en op 7 meter kopte Max van de Gevel de 2-3 tegen de touwen.

Volgende week gaat de competitie weer verder, met een uitwedstrijd tegen koploper Someren. Dit is de laatste wedstrijd van de 1e periode, maar die is vorige week al gewonnen door Someren. Deze ploeg staat vijf punten voor op Marvilde, dus een overwinning zal nodig zijn om weer in de buurt van de koploper te komen.

=================================

05-11-2017
Marvilde 1 - RPC 1
Uitslag: 0 - 0

Marvilde weet niet te winnen van RPC

De eerste periode vordert al flink en vandaag had Marvilde de mogelijkheid om de laatste wedstrijd in die periode tot finale te maken. Dan moest het thuis winnen van RPC en afhankelijk van de wedstrijd bij Someren thuis tegen EFC zou een overwinning in de laatste wedstrijd van de periode, uit bij Someren, een overwinning voldoende zijn voor de eerste prijs van het seizoen. Het liep allemaal net iets anders. Marvilde en RPC speelden een moeizame wedstrijd (0-0) en Someren won van EFC (1-0). Hiermee heeft Someren die eerste prijs van het seizoen al voor de laatste wedstrijd gewonnen. Marvilde volgt op de 2e plaats op vijf punten.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd tegen RPC waren de bezoekers de betere. Buiten een gevaarlijk goede sliding van Tommy van de Wiel, in de 3e minuut binnen het strafschopgebied, creëerde RPC geen enkele kans. In die periode was de grootste mogelijkheid misschien nog wel voor Marvilde. Tayfun Yilmaz draaide goed weg aan de linkerkant en gaf de bal uiteindelijk mee met Danny Das. Danny speelde zich goed vrij, maar kwam op 11 meter net niet tot een schot. De grootste kans in de eerste helft kreeg Sander Bertels in de 24e minuut. Wouter van Vark kwam met een prima actie vanaf de rechterkant naar binnen. Net binnen het strafschopgebied gaf hij de bal voor, die uiteindelijk bij Sander Bertels op 16 meter terecht kwam. Zijn geplaatste bal eindigde tegen de paal. Net voor de rust nam Luc Martens vanaf de rechterkant een vrije trap die slecht weggewerkt werd door RPC. Stijn Louwers mocht hierdoor op 12 meter schieten, maar hij schoot hoog over.

De tweede helft begon nog redelijk voor Marvilde, met een aantal corners achter elkaar rond de 50e minuut, maar daarna werd de wedstrijd meer spannend dan goed. Er werden geen kansen uitgespeeld en dus eindigde de wedstrijd uiteindelijk zonder doelpunten. Enige pluspunt voor Marvilde is dat, door de nederlaag van EFC, één plek winst geboekt wordt. Dus Marvilde staat nu op de tweede plaats.

Volgende week speelt Marvilde in de 1e knock-out ronde van de beker op zaterdagavond om 19:30 uur bij 1e klasser Best Vooruit. De week daarna volgt dan de volgende wedstijd in de competitie uit bij Someren. Dat is dan een echter topper tussen de nummer 1 en 2.

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Gijs Kiebert, Sanders Bertels, Luc Martens (64 Ties Bazelmans), Danny Das, Max vd Gevel (70 Muti Nawabi), Tayfun Yilmaz

 

Fotoverslag: Ronald Otter

=================================

29-10-2017
NWC 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0 - 1

Alleen de punten tellen voor Marvilde bij NWC

De competitie begon voor Marvilde prima. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen, waarna Heeze verrassend won in Meerveldhoven (dat is ondertussen geen verrassing meer na nog twee opeenvolgende overwinningen van Heeze tegen RKVVO en Eindhoven av). Vorige week had Marvilde het ook weer lastig en wist in de laatste seconde alsnog een gelijkspel te behalen tegen EFC. Dus op dit moment zit Marvilde in een lastige periode. Om toch mee te blijven doen moest het vandaag winnen in Asten tegen NWC. NWC heeft in vijf wedstrijden 5 punten behaald en een doelsaldo van 3-5. Dus weinig doelpunten voor en ook weinig tegen. Op voorhand dus een pittige wedstrijd en dat werd het ook. Van twee kanten was het erg onrustig en er werden in 90 minuten weinig vloeiende aanvallen op de mat gelegd. Uiteindelijk was Marvilde de gelukkigste door net voor de rust de beslissende 0-1 te scoren.

De volle 90 minuten waren van een matig (misschien wel bedroevend) niveau. De goede aanvallen waren schaars en de ballen vlogen meestal alle kanten uit behalve de goede. Dat zal ook gelegen hebben aan een zeer zwaar veld dat na de vele regenval moeilijk bespeelbaar was. In de 13e minuut was er een eerste aanval van Marvilde. Sander Bertels gaf de bal aan de rechterkant diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun gaf de bal strak voor bij de eerste paal waar Max van de Gevel met een snoekduik de bal probeerde in te koppen. Hij miste de bal op een haar. Tien minuten later pakte Muti Nawabi de bal af bij een verdediger van NWC. Hij speelde de bal op Sander Bertels die iets verder Danny Das vond. Op de rand van het strafschopgebied schoot Danny net naast de kruising. Iets voor het half uur was er de enige kans van de eerste helft voor NWC. Merijn van Brussel schoot van dichtbij op de benen van Jeroen Keeris. In de 44e minuut volgde de mooiste actie van de wedstrijd. Danny Das gaf de bal voor vanaf de rechterkant. De aanname van Max van de Gevel was perfect, waardoor hij ineens vrij stond voor de doelman. Max had geen moeite om de 0-1 in te schieten. In de tweede helft begon NWC sterker. Een schot vanaf 16 meter van Menno Janssen werd van richting veranderd door Michael Maessen, zodat de bal over het doel ging en een voorzet vanaf de rechterkant, met het linkerbeen van Merijn van Brussel ging net voorbij de tweede paal zonder dat iemand zijn hoofd er tegenaan kon zetten. In de 66e minuut had Marvilde in 10 seconden drie grote kansen om de stand te verdubbelen. Een vrije trap van Muti Nawabi vanaf links kwam bij Tommy van de Wiel terecht. Op vijf meter van het doel raakte hij de bal met zijn hak ipv de binnenkant van zijn rechtervoet. Hierdoor ging de bal over de vijf meter lijn weer naar de linkerkant. Op het einde van die vijf meter lijn dacht Danny Das de 0-2 te scoren, maar de bal werd op de lijn weggehaald. Op 7 meter mocht Stijn Louwers de rebound inschieten. Met binnenkant voet wilde hij de bal onder de lat plaatsen, maar die ging over. De grootste kans van NWC in de tweede helft kwam op naam van Tom Peters. In de 82e minuut werd hij diep gestuurd iets rechts richting het strafschopgebied. Zijn schot net binnen het strafschopgebied werd met de voeten gered door Jeroen Keeris. Hiermee was deze moeizame wedstrijd ten einde.

De zege van Marvilde was erg belangrijke om de aansluiting met de koploper te behouden. In de eerste periode zijn nog twee speelrondes. Stand nu Someren 6-16 en EFC en Marvilde 6-13.Volgende week mag koploper Someren thuis spelen tegen EFC en Marvilde thuis tegen RPC. Na de bekeronderbreking speelt Marvilde bij Someren hopelijk met als inzet het winnen van die periode. Maar eerst zien te winnen van RPC, wat in de afgelopen jaren altijd moeilijk is gebleken.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

22-10-2017
Marvilde 1 - EFC 1
Uitslag: 2 - 2

Marvilde op de valreep naast EFC

Vorige week speelde Marvilde tegen Heeze ongeïnspireerd en daardoor leek de inzet ondermaats. Dat zal ongetwijfeld niet het geval geweest zijn, maar vandaag bewees Marvilde dat je met een grote inzet terug kunt komen in de wedstrijd. EFC was in de eerste helft beter dan Marvilde, maar in de tweede helft trok Marvilde de stand recht op basis van inzet. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de laatste seconde van de wedstrijd en dat is extra lekker.

Naast het voetbal speelde vandaag nog een paar zaken. Als eerste was er een minuut stilte vóór de wedstrijd. Dit ter nagedachtenis aan de afgelopen vrijdag overleden Leo van Gerwen. Leo is 85 jaar geworden, was 52 jaar lid van Marvilde en heeft vele vrijwilligers functies bekleed. Daarnaast stond deze wedstrijd in het teken van de meervoudig gehandicapte Myron, neef van Tommy van de Wiel. De opbrengst van de entree, de balverloting, een bijdrage van de selectiespelers en een extra bijdrage van Marvilde zorgden voor het mooie bedrag van € 500. Dit bedrag werd na de wedstrijd overhandigd aan de vader van Myron, waarmee de aanschaf van een auto voor het vervoer van Myron weer iets dichterbij gekomen is.

De wedstrijd had duidelijk twee gezichten. EFC was de beter in het eerste deel. In de eerste 10 minuten hadden zowel Stijn Louwers als Tommy van de Wiel een inzet voor de doellijn weg moeten halen. Maar in de 8e minuut was het dan toch raak. Een vrije trap aan de rechterkant van Samim Yusofi werd kort naar het midden gegeven. Op de as van het veld volgde een matig schot, maar door de benen van een verdediger van Marvilde kwam de bal in de voeten van de aanvoerder van EFC, Jan van Heukelom. Hij had geen moeite om op 7 meter van het doel de bal in te schieten, 0-1. Na 24 minuten mocht, na een overtreding op de middenlijn op Sander Bertels, waarvoor niet gefloten werd, Yusofi richting het Marvilde doel gaan. Hij schoot vanaf 16 meter net naast. De grootste kans van Marvilde kwam pas in de 36e minuut. Tayfun Yilmaz gaf voor vanaf links en midden voor het doel raakte Danny Das de bal wel, maar niet voldoende. Vijf minuten voor de rust schoot Max van Limpt de bal vanaf links in het strafschopgebied in het zijnet. In de laatste minuut leek EFC de wedstrijd te beslissen. Yusofi haalde aan de linkerkant de achterlijn en gaf de bal voor. Bij de eerste paal liep Rob Verstappen de bal in het doel, 0-2.

In de tweede helft was er eerst (47e minuut) nog een kans voor EFC. Max van Limpt zette voor vanaf de rechterkant en Jeroen Keeris kon de bal tegenhouden, maar niet vasthouden. Stijn Louwers werkte de bal verder weg. Vanaf dat moment werd Marvilde steeds sterker. In de 68e minuut kwam een voorzet vanaf rechts bij Max van de Gevel. Hij draaide goed weg, maar zijn schot werd gered door Koen Wouters. Vijf minuten later een identieke situatie. Tayfun Yilmaz gaf voor en Max van de Gevel draaide weg bij zijn tegenstander. Deze keer verdween zijn inzet in het doel, 1-2. Tien minuten voor het einde kwam EFC er nog een keer uit. Joni Hooyen gaf de bal op 25 meter aan de rechterkant breed op Max van Limpt. Zijn schot werd met de vingertoppen door Jeroen Keeris uit het doel gehouden. In de 86e minuut ging een schot van Sander Bertels op 18 meter net naast, maar uiteindelijk kwam de ontlading nog in de allerlaatste seconde. Marvilde kreeg meerdere corners te nemen, maar de bal viel telkens niet goed. Zelfs de aanwezigheid van de 2.04 meter lange doelman van Marvilde leverde niet het gewenste resultaat op. Tot de laatste seconde. Muti Nawabi nam een corner vanaf links en Danny Das kopte de bal perfect in het doel voor de 2-2. Na de aftrap werd meteen afgefloten door scheidsrechter Eijgelsheim uit Oirschot.

Marvilde heeft op inzet een knap resultaat behaald tegen een sterke tegenstander. Volgende week speelt Marvilde in Asten tegen NWC. Ook hier zullen de Meerveldhovenaren weer volle inzet moeten geven om met een goed resultaat naar huis te gaan.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

15-10-2017
Marvilde 1 - RKSV Heeze 1
Uitslag: 1 - 4

Marvilde weer met twee voeten op de grond gezet door Heeze

Voetbal is een mooi spelletje. Als je wint wordt het nog leuker. Maar Marvilde heeft laten zien dat je geen wedstrijden kunt winnen als je niet 100% geeft. Heeze deed het prima en pakte verdiend de eerste punten in deze competitie waar Marvilde de eerste punten liet liggen. Geen man overboord overigens, 9 punten na vier wedstrijden is niet slecht. Alleen goed met de neus op de feiten gedrukt.

Marvilde was het grootste deel van de wedstrijd in de aanval, maar dat vond Heeze helemaal niet erg. De hele wedstrijd ontbrak bij Marvilde ook de echte pit. Uiteindelijk was Heeze tussen de 20e en 25e minuut de bovenliggende partij. Na een drietal corners achter elkaar leverde in de 24e een lange bal van achteruit uiteindelijk de voorsprong op. Jorg van Galen werd diep gestuurd. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd door de scheidsrechter, waardoor Van Galen op Jeroen Keeris af kon gaan. Jeroen raakte het balletje breed wel nog aan, maar die kwam toch bij Ivo Moerenhout terecht. De aanwezigheid van Gijs Kiebert maakte het nog even lastig, maar in tweede instantie wist hij de bal toch in het verlaten doel te plaatsen, 0-1. De grootste kans voor Marvilde kwam in de 30e minuut. Muti Nawabi gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Op de strafschopstip ging de bal voorbij aan Tayfun Yilmaz en bij de tweede paal mocht Steven Cools uithalen. Zijn schot werd gekeerd door Vincent Jansen. In de 45e minuut nam Danny Das een corner aan de rechterkant. Bij de tweede paal kopte Tommy van de Wiel de bal voor het doel, waarna Stijn Louwers de bal intikte. Precies op de lijn hield de doelman van Heeze de bal tegen. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de rust. In blessuretijd werd Muti Nawabi diep gestuurd. Ook nu stond de assistent met de vlag te wapperen, maar ook nu liet de scheidsrechter het spel doorgaan. Muti strandde op de doelman, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz, 1-1.

De stand was weer gelijk getrokken en Marvilde leek na de rust de wedstrijd nog naar zich toe te kunnen trekken. Niets was echter minder waar. In de 51e minuut schoot Tom Derkx vanaf 18 meter in de uiterste hoek wat de nieuwe voorsprong voor Heeze betekende, 1-2. Na 73 minuten ging Ivo Moerenhout op het Marvilde doel af. Met Tommy van de Wiel in zijn rug schoot hij op 16 meter op het doel. Jeroen Keeris bracht redding (corner). Een kwartier voor het einde vloog de vlam nog even in de pan. Ivo Moerenhout ging op het doel van Marvilde af en werd neergehaald door Stijn Louwers. Stijn kreeg geel, maar dat was volgens Moerenhout niet voldoende. De woorden die hij over had voor de scheidsrechter zal ik hier niet herhalen, maar zullen hem een langdurige schorsing opleveren. Hij kreeg dus een rode kaart. Was dit dan de reddingsboei voor Marvilde? Nee ook dat mocht niet helpen. Steeds meer spelers gingen naar voren, waardoor de ruimtes achter steeds groter werden. Hiervan profiteerde Jorg van Galen in de 93e minuut. Diep gestuurd omspeelde hij Jeroen Keeris en plaatste de 1-3 in het verlaten doel. In de 96e minuut mocht hij ook nog een vrije trap nemen op 18 meter iets links. Feilloos trapte hij de bal in de kruising, 1-4.

Marvilde heeft een prima start van de competitie en dit is een grote teleurstelling. Volgende week tegen EFC (weer thuis) is er een mogelijkheid om deze wanprestatie recht te zetten.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

=================================

08-10-2017
Wilhelmina Boys 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0 - 3

Marvilde wint ook derde wedstrijd van de competitie bij Wilhelmina Boys

De competitie is tot nu toe prima begonnen voor Marvilde. Na de overwinningen bij Beerse Boys (1-4) en thuis tegen Rood Wit V (1-0) stond vandaag de uitwedstrijd in Best tegen Wilhelmina Boys op het programma. Wilhelmina Boys is afgelopen seizoen met afstand kampioen geworden in de derde klasse en deze competitie begonnen met een knap gelijkspel tegen Someren en een afstraffing bij EFC (5-0). Vandaag was de thuisploeg in de eerste helft ook minimaal gelijkwaardig aan Marvilde en had ook kunnen scoren, maar dat is een probleem voor de Boys. De kansen werden gemist en Marvilde scoorde wel. De tweede helft had de uitslag uiteindelijk nog hoog op kunnen lopen, maar het bleef bij 0-3.

Het eerste half uur had Wilhelmina Boys het beste van het spel, maar buiten een grote kans voor Maron Heersmink, van dichtbij miste hij de bal maar kwam wel hard in botsing met de paal, kwam de ploeg niet. Zelfs een drie tegen een aanval was niet besteed aan de spelers en werd zelfs helemaal niet gevaarlijk door goed ingrijpen van die ene verdediger, Steven Cools, van Marvilde. De eerste de beste mogelijkheid van Marvilde was wel meteen raak. Max van de Gevel werd in de rug gesprongen en de vrije trap op 25 meter werd door Danny Das perfect in de kruising geschoten, 0-1. Meteen hierna kreeg Wilhelmina Boys aan de linkerkant een paar meter van de achterlijn een vrije trap. Michael Koning schoot deze in een keer op het doel en Jeroen Keeris stopte deze inzet met de benen. Vijf minuten later gaf Muti Nawabi de bal over de as van het veld op Ties Bazelmans, die vanaf 20 meter de bal over de iets voor zijn doel staande keeper Richard van der Zande schoot, 0-2. Van der Zande was al in de 12e minuut de eerste doelman Tom Molenberg komen vervangen die met een hamstringblessure niet verder kon. Met deze 0-2 voorsprong sloot Marvilde een niet al te beste eerste helft fortuinlijk af.

In de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Na twee minuten kwam een lange bal bij Tommy Vroomen aan de rechterkant terecht. Hij nam de bal goed mee en plaatste hem op Muti Nawabi. Via Muti kwam de bal bij Max van de Gevel en hij legde de bal klaar voor Danny Das. Zijn schot werd geblokt en leek met een boog over de doelman in het doel te gaan. De bal ging echter naast, waarna Muti Nawabi de corner nam. Deze werd door Stijn Louwers hard op de onderkant van de lat gekopt. De rebound was voor Ties Bazelmans die de 0-3 intikte. Hierna kwam er geen gevaar meer van Wilhelmina Boys en Marvilde kreeg legio kansen om de score hoger op te voeren. Op het uur gaf Steven Cools de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Hij gaf de bal over de grond naar de rechterkant. Op de rand van het strafschopgebied stapte Danny Das over de bal, waardoor Ties Bazelmans helemaal vrijstaand de bal in ontvangst kon nemen. Zijn inzet hield het midden tussen een voorzet en een schot en dat levert meestal niets op. Nu dus ook. Drie minuten later kwam de bal na een combinatie tussen Gijs Kiebert en Max van de Gevel bij Danny Das terecht. Op de rand van het strafschopgebied, iets rechts, schoot hij de bal net voor het doel langs. Tien minuten later werd de bal ingespeeld op Max van de Gevel die deze plaatste op Ties Bazelmans. Ties schoot vanaf 15 meter op de paal, waarna de bal in de handen van de doelman verdween. Tien minuten voor het einde ging Steven Cools aan de linkerkant aan de haal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi. Muti kwam een teen tekort. In de blessuretijd kwam een voorzet vanaf rechts van Danny Das nog bij Luc Martens terecht. Helemaal vrijstaan op 7 meter schoot hij de bal in, maar de doelman wist tot corner te redden. Die leverde niets op.

Na deze derde overwinning en het verlies van medekoploper EFC bij RPC is Marvilde het enige team zonder nederlaag. Volgende week komt Heeze naar Meerveldhoven. Heeze is samen met Blerick nog puntloos en zal er dus alles aan doen om volgende week de eerste punten binnen te halen.

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Steven Cools (84 Wouter van Vark), Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Tommy Vroomen, Gijs Kiebert, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans, Max van de Gevel (89 Luc Martens), Muti Nawabi

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

01-10-2017
Marvilde 1 - Rood Wit V 1
Uitslag: 1 - 0

Marvilde meest gelukkige in matige derby tegen Rood Wit

Zowel Marvilde (4-1) als Rood Wit (2-0) hadden de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Vandaag stonden beide Veldhovense ploegen tegenover elkaar in Meerveldhoven. Marvilde begon sterk, maar in het tweede deel van de eerste helft nam Rood Wit het initiatief over. De tweede helft was vooral spannend, maar zeker niet goed.

De eerste 20 minuten waren voor Marvilde. Rood Wit kwam nauwelijks uit de verdediging, maar heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de 13e minuut nam Muti Nawabi aan de rechterkant een corner die voorbij de tweede paal ingekopt werd door Tommy van de Wiel. Bij de verste paal haalde Douwe Veenstra de bal net voor de lijn weg. Drie minuten later gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf rechts en kon keeper Mark Smulders de bal niet vasthouden. De rebound was voor Sander Bertels, maar zijn schot net buiten het strafschopgebied werd een paar meter verderop al geblokt. Hierna nam Rood Wit langzaamaan het initiatief over. In de 27e minuut onderschepte Sten Verhoeven de bal in de verdediging van Rood Wit. Hij zette prima door en kwam uiteindelijk vanaf de linkerkant alleen op Jeroen Keeris af. Op de rand van het strafschopgebied wist Jeroen met de benen te redden. Twee minuten voor de rust kreeg Rood Wit de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Gideon Pieschel werd aan het shirt getrokken in het strafschopgebied door Wouter van Vark. De toegekende strafschop werd genomen door Pieschel, maar goed tegengehouden door Jeroen Keeris. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gideon Pieschel nog vrij aan de linkerkant, met Jeroen Keeris, ver uit zijn doel, voor zich. Hij gaf de bal voor en Stef Fasen dacht de bal in te kunnen schieten, maar Tommy van de Wiel had de perfecte sliding in huis om redding te brengen. Zo werd de rust bereikt zonder doelpunten en daar mocht uiteindelijk Marvilde het meest tevreden mee zijn.

In de tweede helft begon Marvilde weer sterk en dat leverde in de 58e minuut de voorsprong op. Een corner vanaf links van Muti Nawabi werd niet goed weggewerkt in de verdediging van Rood Wit, waarna deze op 11 meter voor de voeten van Tommy van de Wiel viel. Tommy draaide goed weg en schoot de bal vanaf links diagonaal in het doel, 1-0. Hierna werd het vooral veel strijd. Marvilde zakte in en probeerde met lange ballen Muti Nawabi en Tayfun Yilmaz te bereiken. Rood Wit probeerde wel voetballend tot een aanval te komen, maar omdat dat meestal niet lukte moesten ook zij vaak de lange bal hanteren. Zo kwam het een aantal keren voor dat Jeroen Keeris de bal naar Mark Smulders schoot en dat die op zijn beurt de bal weer hard naar voren trapte. De spanning was te snijden, maar gescoord werd er niet meer.

Marvilde heeft strijdend gewonnen van Rood Wit en dat was ook nodig. Door dit resultaat staat Marvilde samen met EFC aan de leiding in de tweede klasse F met de maximale score. Het doelsaldo van EFC is na de ruime 5-0 overwinning tegen Wilhelmina Boys iets beter (+7 en +4). Volgende week mag Marvilde naar Best om tegen de gepromoveerde kampioen van de derde klasse, Wilhelmina Boys, de ongeslagen status te behouden. Wilhelmina Boys zal, na de dikke nederlaag van vandaag, iets recht willen zetten.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

Fotoverslag van Ronald Otter

=================================

24-09-2017
Beerse Boys 1 - Marviilde 1
Uitslag: 1 - 4

Marvilde begint competitie met ruime overwinning bij Beerse Boys

Na 3 overwinningen in de poule fase van de beker en dus plaatsing voor de eerste knock-out ronde, stond vandaag de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie op het programma. Marvilde begon tegen een oude bekende die samen met de ploeg uit Meerveldhoven het afgelopen jaar uit de eerste klasse gedegradeerd is, Beerse Boys. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd onterecht verloren met 1-0, maar dit jaar leverde deze wedstrijd een ruime 1-4 overwinning op.

Beerse Boys was het eerste deel van de eerste helft meer aan de bal en het spel speelde zich dan ook meer af op de helft van Marvilde. Maar helaas voor Beerse Boys leverde de eerste de beste kans voor Marvilde ook meteen een doelpunt op. Doelman Jeroen Keeris trapte de bal in de vijfde minuut naar voren en nadat deze over de verdediging stuiterde, mocht Muti Nawabi alleen op doelman Twan Louwers afgaan. Hij maakte geen fout en plaatste de bal langs de doelman in het verlaten doel, 0-1. Na een kwartier was er een eerste kans (afstandsschot) van de thuisclub. Na een vrije trap vanaf de rechterkant mocht Bart den Otter de bal uit de rebound vanaf 25 meter op doel schieten. De bal ging net over het doel. In de 21e minuut nam Stijn Louwers een vrije trap op eigen helft en stuurde Tayfun Yilmaz diep aan de linkerkant. Tayfun kapte zich goed vrij en schoot op de benen van de doelman. Vijf minuten later hielp diezelfde doelman Marvilde aan een verdubbeling van de voorsprong. Sander Bertels schoot op doel. Het schot was niet hard, maar werd verkeerd beoordeeld door de doelman. Hij hield de bal wel tegen, maar met een boog verdween deze daarna toch in het doel, 0-2. Een kwartier voor het einde van de eerste helft kwam de bal midden voor het doel op 20 meter in de voeten van Muti Nawabi terecht. Het steekballetje van Muti zette Tayfun Yilmaz alleen voor de doelman. De inzet werd net aangeraakt en ging zo net naast de paal tot corner. Die corner werd weggewerkt en daarna werd de bal terug gebracht aan de rechterkant bij Tayfun Yilmaz. Hij gaf de bal voor en bij de tweede paal stond Muti Nawabi helemaal vrij. Zijn aanname met de borst was niet helemaal goed, waardoor zijn been net te kort was om hard uit te kunnen halen.

De tweede helft gaf een te verwachten spelbeeld te zien. Beerse Boys in de aanval en Marvilde loerde op uitvallen. Hiermee hielp Marvilde de thuisploeg nog bijna in het zadel. Op het uur lag de bal op een paar meter voor het doel, maar toch wist Jeroen Keeris de inzet van Joost Schapendonk tegen te houden. Een van de uitvallen van Marvilde leverde in de 63e minuut een vrije trap op 20 meter op. Iets links van de as speelde Danny Das de bal simpel over de muur. Twan Louwers in het doel stond aan de grond genageld en de 0-3 was een feit. Twintig minuten voor het einde kwam een voorzet vanaf de linkerkant bij Koen Verhagen terecht. Helemaal vrijstaand bij de tweede paal schoot hij de bal slecht in, waardoor deze in het zijnet verdween. In de 72e minuut gaf Muti Nawabi de bal aan de rechterkant diep op Tayfun Yilmaz. Hij ging alleen richting de doelman, maar die wist te redden tot corner. Deze corner kwam via een omweg in het strafschopgebied terecht. Op zeven meter gaf Stijn Louwers de bal aan Ties Bazelmans die op vijf meter geen moeite had om de 0-4 in het doel te schieten. In de 77e minuut schoot Jannes Mulders een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied net over, maar één minuut later kwam hij aan de rechterkant alleen voor de Marvilde keeper. Hij schoot de bal diagonaal in het doel voor de eretreffer, 1-4.

Een prima begin van de competitie voor Marvilde. Wat dat precies waard is zal in de komende weken blijken, maar het is altijd lekker om met een driepunter te beginnen. Volgende week vervolgd Marvilde de competitie met een van de Veldhovense derby’s van dit seizoen, thuis tegen Rood Wit V. Rood Wit is begonnen met een 2-0 overwinning op de amateurs van Eindhoven, dus komt met een goed gevoel naar het Jongelingsveld.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

=================================

16-09-2017
Marvilde 1 - ZSV 1
Uitslag: 2 - 1

Marvilde wint ook derde bekerwedstrijd tegen ZSV

De derde bekerwedstrijd in de poule was voor zowel Marvilde als ZSV niet meer van belang, maar beide teams gingen wel voor een goed resultaat. Na de twee overwinningen van Marvilde (bij Veritas 0-1 en thuis tegen Heeswijk 3-1) was Marvilde al zeker van de volgende ronde en na twee nederlagen met 3-2 van ZSV konden zij de volgende ronde al zeker niet meer halen. Vandaag was ZSV in de eerste helft de betere, zonder veel grote kansen uit te spelen. In de tweede helft was Marvilde duidelijk de betere en wist ook de in de eerste helft opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning.

De eerste helft was niet echt spectaculair. ZSV voetbalde gemakkelijker en was veelvuldig dreigend. Marvilde had daar weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk leverde de eerste helft slechts één grote kans op en die was voor ZSV in de 21e minuut. Erwin van den Broek gaf de bal over de as van het veld mee aan de diepgaande Stan van Helmond die de bal op 20 meter over de uitkomende doelman van Marvilde lepelde, 0-1. Meest opmerkelijke was echter een vrije trap die Marvilde in de 24e minuut kreeg, omdat doelman Leon Thijs van ZSV de bal volgens de scheidsrechter meer dan 6 seconden in zijn handen hield. Deze vrije trap op 8 meter van het doel leverde geen doelpunt op, omdat Stijn Louwers de bal in de muur schoot.

In de tweede helft had Marvilde vanaf het begin de overhand. Na 50 minuten mocht Danny Das aanleggen voor een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant (23 meter). Hij plaatste de bal prima in de hoek, maar de doelman had een even zo goede redding in huis, waardoor hij de bal tot hoekschop kon tikken. Eén minuut later werd Tayfun Yilmaz aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Tayfun gaf de bal terug en Danny Das schoot de bal diagonaal richting doel. Helaas net voor het doel langs. In de 54e minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap (voor opmerkingen op de leiding) op 20 meter iets rechts van de as werd na een kort tikje in de korte hoek gekruld door Muti Nawabi, 1-1. Tien minuten later leek de scheidsrechter voordeel te geven op het moment dat Muti Nawabi neergelegd werd in het strafschopgebied. Dat was op zijn minst een rare beslissing aangezien de bal buiten het strafschopgebied terecht kwam. Hier gaf Sander Bertels een voorzet tot bij de tweede paal waar Stijn Louwers de bal voor het doel langs kopte. Weer tien minuten later kwam Marvilde dan uiteindelijk nog op voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Danny Das genomen en weggekopt door een verdediger van ZSV. Wouter van Vark pikte deze bal op en gaf hem meteen op Muti Nawabi aan de linkerkant. Bij de zijlijn was hij sneller dan zijn tegenstander en sneed naar binnen. In het strafschopgebied schoot hij in de korte hoek. De doelman kon de bal niet vasthouden, waarna Jasper Jakobs de rebound van dichtbij in het doel kon tikken, 2-1. Hierna probeerde ZSV het nog wel, maar in de problemen kwam Marvilde niet meer.

Marvilde heeft drie prima bekerwedstrijden gespeeld en gewonnen. Dat is een mooi resultaat na een mindere voorbereiding, maar volgende week moet het dan uiteindelijk gaan gebeuren in de competitie. Dat moet dan gebeuren bij de mededegradant uit de eerste klasse van het afgelopen seizoen, Beerse Boys.

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

10-09-2017
Marvilde 1 - Heeswijk 1
Uitslag: 3 - 1

Marvilde oppermachtig tegen tweede klasser Heeswijk

Vorige week speelde Marvilde een degelijke wedstrijd in Neeritter bij Veritas en won het in de laatste vijf minuten nog met 0-1. Heeswijk had verassend gewonnen van ZSV (3-2), maar vandaag hebben de bezoekers uit Heeswijk nooit de illusie gehad dat er in Meerveldhoven iets te halen was. Uiteindelijk mochten ze blij zijn dat de nederlaag bij 3-1 bleef. Door de overwinning van Veritas bij ZSV (2-3) is Marvilde al zeker van de volgende ronde en gaan volgende week Veritas en Heeswijk uitmaken wie als tweede mee gaat.

Vanaf de eerste minuut was Marvilde de baas op het veld. Heeswijk kwam slechts sporadisch op de helft van Marvilde en tot kansen kwam het nauwelijks. In de 11e minuut joeg Muti Nawabi de bal af van de centrale verdediger van Heeswijk. Uiteindelijk gaf hij de bal aan Tayfun Yilmaz op links die de bal voor het doel langs schoot. Twee minuten later schoot Danny Das aan de linkerkant in het strafschopgebied op de vuisten van keeper Nick van Zutphen. De rebound kwam op 20 meter bij Gijs Kiebert. Zijn schot werd ook weer weg gebokst door de doelman. Tien minuten later kwam Danny Das door een een-twee met Tayfun Yilmaz aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gekeerd door de doelman en de rebound iets links van Sander Bertels was lastig en werd door een verdediger verwerkt tot corner. Iets voor het half uur speelde Tayfun Yilmaz zich prima vrij in het strafschopgebied. Zijn schot ging via de lat over. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. In de 31e minuut speelde Muti Nawabi op links een paar spelers uit en gaf de bal toen breed op Danny Das. Op 20 meter schoot Danny de bal in de hoek, 1-0. Twee minuten later mocht Danny op 23 meter vanaf rechts aanleggen en de bal zeilde over de doelman onder de lat, 2-0. Het overwicht van Marvilde was zo groot dat hiermee de wedstrijd wel gespeeld leek.

Na de rust waren er dan ook veel minder kansen. Marvilde hoefde niet en Heeswijk was al knock-out. Tien minuten na de rust bleef een vrije trap vanaf rechts liggen op 11 meter. Jasper Jakobs schoot hard in, maar een verdediger blokte de inzet. Eén minuut later speelde Steven Cools een aantal spelers van Heeswijk uit en hij gaf daarna een steekbal op Jasper Jakobs. Zijn schot in de korte hoek werd door de doelman verwerkt tot corner. Er volgden nog meteen twee corners, maar gescoord werd er niet. Op de helft van de tweede helft gaf Danny Das een bal vanaf rechts naar links op Ties Bazelmans. Ties gaf de bal in één keer voor, waarbij de bal tegen een hand van een speler van Heeswijk kwam. De toegekende strafschop werd perfect ingeschoten door Muti Nawabi, 3-0. In blessuretijd schoot Wouter van Dijke van 25 meter op doel en Jeroen Keeris liet de bal door zijn handen vallen, waardoor Heeswijk toch nog een doelpunt op het scorebord kreeg, 3-1. Onnodig, maar op dit moment niet belangrijk voor Marvilde.

A.s. zaterdag om 19:00 speelt Marvilde thuis tegen ZSV. ZSV is de enige 1e klasser tussen 3 tweede klassers, maar is ook als enige (na 2 keer met 3-2 verloren te hebben) al uitgeschakeld. Marvilde is, zoals gezegd, al geplaatst voor de volgende ronde.

=================================
03-09-2017
Veritas 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0-1

Marvilde wint eerst (poule)beker wedstrijd op de valreep in Neeritter van Veritas

Na een paar oefenwedstrijden en de strijd om de Veldhoven cup is Marvilde vandaag aan het “serieuze” deel van het seizoen 2017-2018 begonnen. Met een redelijk aantal wijzigingen in de selectie moest het laten zien hoe het er voor stond. Dat was tegen Veritas meteen een goede graadmeter. Veritas is afgelopen seizoen tot het einde verwikkeld geweest in de kampioensstrijd in de 2e klasse. Toen die verloren was speelde het tot het einde van de nacompetitie alsnog voor promotie. De Valk was echter 2 keer duidelijk te sterk. Marvilde is vooral Sten Otter en Rick van den Bogaard als vaste basisspelers van de afgelopen seizoenen kwijtgeraakt. Daartegenover zijn Jeroen Keeris (keeper van Nuenen 2), Tom Vroomen en Max vd Gevel (verdediger en aanvaller van Nuenen 2) en aanvaller Tayfun Yilmaz (teruggekeerd van Valkenswaard) aan de selectie toegevoegd. Marvilde speelde een goede eerste helft met meerdere mogelijkheden en de tweede helft ging meer gelijk op. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen, maar vijf minuten voor het einde behaalde Marvilde toch nog een kleine overwinning.

In de 7e minuut gaf Danny Das een steekbal, iets rechts van het veld, op Max vd Gevel. Met een sliding speelde Max de bal voorbij de doelman, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Vijf minuten later zette Max vd Gevel goed door net over de middenlijn, waarna hij richting doel mocht gaan. Op 20 meter probeerde hij de bal over de doelman in het doel te schieten, maar er zat te weinig kracht in die inzet, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon vangen. Weer vijf minuten later werd er goed gestoord in de verdediging van Veritas. Uiteindelijk kreeg hierdoor Danny Das de bal in de voeten en op 20 meter gaf hij de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Muti schoot in de korte hoek maar de doelman redde met de voeten tot corner. Na 24 minuten werd Max vd Gevel diep gestuurd aan de linkerkant. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Alleen voor de doelman speelde Max de bal langs de uitkomende sluitpost. Helaas kwam de bal tegen de paal en zo terug het veld in. Een kwartier voor de rust werd een voorzet vanaf rechts niet goed genoeg weg gebokst door Jeroen Keeris. Tussen twee verdedigers en twee aanvallers en op de rand van het strafschopgebied was het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. De bal kwam in de voeten van Edwin Huyskens op 23 meter en Edwin speelde de bal over iedereen heen richting het lege doel. De bal ging naast. Tien minuten voor de rust ging Koen Stoop, topscoorder van afgelopen seizoen bij Veritas, aan de linkerkant diep. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, waarna deze bij de 1e paal naast geschoten werd door Jordi Beelen.

De tweede helft leverde nauwelijks kansen op. In de 47e minuut kopte Jordi Beelen een voorzet vanaf links net naast. Een paar minuten later gaf Sander Bertels een steekbal op Max vd Gevel aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij tikte de bal over de doelman, maar de bal werd voor de lijn weggeschoten. In de 57e minuut gaf Tom Vroomen de bal voor vanaf rechts, waarna Danny Das de bal voor het doel langs kopte. Tien minuten voor het einde weer een voorzet van Tom Vroomen die deze keer door Danny Das half vallend (omhaal) over het doel werd geschoten. Gezien de tweede helft leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijk spel. Vijf minuten voor het einde verloor Veritas echter de bal op de middenlijn, waarna Ties Bazelmans de bal diep gaf op Tayfun Yilmaz. Tayfun omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 0-1. In de laatste minuut viel een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links nog (per ongeluk) bovenop de lat.

De andere wedstrijd in de poule werd door Heeswijk (thuis, 2e klasser) met 3-2 gewonnen van eerste klasser ZSV. Volgende week zondag komt Heeswijk op bezoek bij Marvilde en gaat Veritas naar Zeilberg voor de wedstrijd tegen ZSV.

Veritas – Marvilde    0-1

86: Tayfun Yilmaz   0-1

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Wouter van Vark, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Steven Cools, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans (88 Gijs Kiebert), Max vd Gevel (58 Tayfun Yilmaz), Murtaza Nawabi

=================================

22-08-2017
Gestel 1 - Marvilde 1
Uitslag: 3-1

Gestel iets te sterk.

De tweede vriendschappelijke wedstrijd van Marvilde 1 werd met 3 - 1 verloren.

=================================

20-08-2017
Marvilde 1 - Nieuw Woensel 1
Uitslag: 5-0

De eerste vriendschappelijk wedstrijd van het seizoen is geëindigd met een keurige 5-0 overwinning van ons vaandelteam tegen Nieuw Woensel 1.
Scoreverloop:
1-0 Danny Das
2-0 Jasper Jakobs
3-0 Max van de Gevel
4-0 Max van de Gevel
5-0 Steven Cools


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval