Get Adobe Flash player


15-10-2017
Marvilde 1 - RKSV Heeze 1
Uitslag: 1 - 4

Marvilde weer met twee voeten op de grond gezet door Heeze

Voetbal is een mooi spelletje. Als je wint wordt het nog leuker. Maar Marvilde heeft laten zien dat je geen wedstrijden kunt winnen als je niet 100% geeft. Heeze deed het prima en pakte verdiend de eerste punten in deze competitie waar Marvilde de eerste punten liet liggen. Geen man overboord overigens, 9 punten na vier wedstrijden is niet slecht. Alleen goed met de neus op de feiten gedrukt.

Marvilde was het grootste deel van de wedstrijd in de aanval, maar dat vond Heeze helemaal niet erg. De hele wedstrijd ontbrak bij Marvilde ook de echte pit. Uiteindelijk was Heeze tussen de 20e en 25e minuut de bovenliggende partij. Na een drietal corners achter elkaar leverde in de 24e een lange bal van achteruit uiteindelijk de voorsprong op. Jorg van Galen werd diep gestuurd. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd door de scheidsrechter, waardoor Van Galen op Jeroen Keeris af kon gaan. Jeroen raakte het balletje breed wel nog aan, maar die kwam toch bij Ivo Moerenhout terecht. De aanwezigheid van Gijs Kiebert maakte het nog even lastig, maar in tweede instantie wist hij de bal toch in het verlaten doel te plaatsen, 0-1. De grootste kans voor Marvilde kwam in de 30e minuut. Muti Nawabi gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Op de strafschopstip ging de bal voorbij aan Tayfun Yilmaz en bij de tweede paal mocht Steven Cools uithalen. Zijn schot werd gekeerd door Vincent Jansen. In de 45e minuut nam Danny Das een corner aan de rechterkant. Bij de tweede paal kopte Tommy van de Wiel de bal voor het doel, waarna Stijn Louwers de bal intikte. Precies op de lijn hield de doelman van Heeze de bal tegen. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de rust. In blessuretijd werd Muti Nawabi diep gestuurd. Ook nu stond de assistent met de vlag te wapperen, maar ook nu liet de scheidsrechter het spel doorgaan. Muti strandde op de doelman, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz, 1-1.

De stand was weer gelijk getrokken en Marvilde leek na de rust de wedstrijd nog naar zich toe te kunnen trekken. Niets was echter minder waar. In de 51e minuut schoot Tom Derkx vanaf 18 meter in de uiterste hoek wat de nieuwe voorsprong voor Heeze betekende, 1-2. Na 73 minuten ging Ivo Moerenhout op het Marvilde doel af. Met Tommy van de Wiel in zijn rug schoot hij op 16 meter op het doel. Jeroen Keeris bracht redding (corner). Een kwartier voor het einde vloog de vlam nog even in de pan. Ivo Moerenhout ging op het doel van Marvilde af en werd neergehaald door Stijn Louwers. Stijn kreeg geel, maar dat was volgens Moerenhout niet voldoende. De woorden die hij over had voor de scheidsrechter zal ik hier niet herhalen, maar zullen hem een langdurige schorsing opleveren. Hij kreeg dus een rode kaart. Was dit dan de reddingsboei voor Marvilde? Nee ook dat mocht niet helpen. Steeds meer spelers gingen naar voren, waardoor de ruimtes achter steeds groter werden. Hiervan profiteerde Jorg van Galen in de 93e minuut. Diep gestuurd omspeelde hij Jeroen Keeris en plaatste de 1-3 in het verlaten doel. In de 96e minuut mocht hij ook nog een vrije trap nemen op 18 meter iets links. Feilloos trapte hij de bal in de kruising, 1-4.

Marvilde heeft een prima start van de competitie en dit is een grote teleurstelling. Volgende week tegen EFC (weer thuis) is er een mogelijkheid om deze wanprestatie recht te zetten.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

=================================

08-10-2017
Wilhelmina Boys 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0 - 3

Marvilde wint ook derde wedstrijd van de competitie bij Wilhelmina Boys

De competitie is tot nu toe prima begonnen voor Marvilde. Na de overwinningen bij Beerse Boys (1-4) en thuis tegen Rood Wit V (1-0) stond vandaag de uitwedstrijd in Best tegen Wilhelmina Boys op het programma. Wilhelmina Boys is afgelopen seizoen met afstand kampioen geworden in de derde klasse en deze competitie begonnen met een knap gelijkspel tegen Someren en een afstraffing bij EFC (5-0). Vandaag was de thuisploeg in de eerste helft ook minimaal gelijkwaardig aan Marvilde en had ook kunnen scoren, maar dat is een probleem voor de Boys. De kansen werden gemist en Marvilde scoorde wel. De tweede helft had de uitslag uiteindelijk nog hoog op kunnen lopen, maar het bleef bij 0-3.

Het eerste half uur had Wilhelmina Boys het beste van het spel, maar buiten een grote kans voor Maron Heersmink, van dichtbij miste hij de bal maar kwam wel hard in botsing met de paal, kwam de ploeg niet. Zelfs een drie tegen een aanval was niet besteed aan de spelers en werd zelfs helemaal niet gevaarlijk door goed ingrijpen van die ene verdediger, Steven Cools, van Marvilde. De eerste de beste mogelijkheid van Marvilde was wel meteen raak. Max van de Gevel werd in de rug gesprongen en de vrije trap op 25 meter werd door Danny Das perfect in de kruising geschoten, 0-1. Meteen hierna kreeg Wilhelmina Boys aan de linkerkant een paar meter van de achterlijn een vrije trap. Michael Koning schoot deze in een keer op het doel en Jeroen Keeris stopte deze inzet met de benen. Vijf minuten later gaf Muti Nawabi de bal over de as van het veld op Ties Bazelmans, die vanaf 20 meter de bal over de iets voor zijn doel staande keeper Richard van der Zande schoot, 0-2. Van der Zande was al in de 12e minuut de eerste doelman Tom Molenberg komen vervangen die met een hamstringblessure niet verder kon. Met deze 0-2 voorsprong sloot Marvilde een niet al te beste eerste helft fortuinlijk af.

In de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Na twee minuten kwam een lange bal bij Tommy Vroomen aan de rechterkant terecht. Hij nam de bal goed mee en plaatste hem op Muti Nawabi. Via Muti kwam de bal bij Max van de Gevel en hij legde de bal klaar voor Danny Das. Zijn schot werd geblokt en leek met een boog over de doelman in het doel te gaan. De bal ging echter naast, waarna Muti Nawabi de corner nam. Deze werd door Stijn Louwers hard op de onderkant van de lat gekopt. De rebound was voor Ties Bazelmans die de 0-3 intikte. Hierna kwam er geen gevaar meer van Wilhelmina Boys en Marvilde kreeg legio kansen om de score hoger op te voeren. Op het uur gaf Steven Cools de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Hij gaf de bal over de grond naar de rechterkant. Op de rand van het strafschopgebied stapte Danny Das over de bal, waardoor Ties Bazelmans helemaal vrijstaand de bal in ontvangst kon nemen. Zijn inzet hield het midden tussen een voorzet en een schot en dat levert meestal niets op. Nu dus ook. Drie minuten later kwam de bal na een combinatie tussen Gijs Kiebert en Max van de Gevel bij Danny Das terecht. Op de rand van het strafschopgebied, iets rechts, schoot hij de bal net voor het doel langs. Tien minuten later werd de bal ingespeeld op Max van de Gevel die deze plaatste op Ties Bazelmans. Ties schoot vanaf 15 meter op de paal, waarna de bal in de handen van de doelman verdween. Tien minuten voor het einde ging Steven Cools aan de linkerkant aan de haal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi. Muti kwam een teen tekort. In de blessuretijd kwam een voorzet vanaf rechts van Danny Das nog bij Luc Martens terecht. Helemaal vrijstaan op 7 meter schoot hij de bal in, maar de doelman wist tot corner te redden. Die leverde niets op.

Na deze derde overwinning en het verlies van medekoploper EFC bij RPC is Marvilde het enige team zonder nederlaag. Volgende week komt Heeze naar Meerveldhoven. Heeze is samen met Blerick nog puntloos en zal er dus alles aan doen om volgende week de eerste punten binnen te halen.

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Steven Cools (84 Wouter van Vark), Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Tommy Vroomen, Gijs Kiebert, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans, Max van de Gevel (89 Luc Martens), Muti Nawabi

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

01-10-2017
Marvilde 1 - Rood Wit V 1
Uitslag: 1 - 0

Marvilde meest gelukkige in matige derby tegen Rood Wit

Zowel Marvilde (4-1) als Rood Wit (2-0) hadden de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Vandaag stonden beide Veldhovense ploegen tegenover elkaar in Meerveldhoven. Marvilde begon sterk, maar in het tweede deel van de eerste helft nam Rood Wit het initiatief over. De tweede helft was vooral spannend, maar zeker niet goed.

De eerste 20 minuten waren voor Marvilde. Rood Wit kwam nauwelijks uit de verdediging, maar heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de 13e minuut nam Muti Nawabi aan de rechterkant een corner die voorbij de tweede paal ingekopt werd door Tommy van de Wiel. Bij de verste paal haalde Douwe Veenstra de bal net voor de lijn weg. Drie minuten later gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf rechts en kon keeper Mark Smulders de bal niet vasthouden. De rebound was voor Sander Bertels, maar zijn schot net buiten het strafschopgebied werd een paar meter verderop al geblokt. Hierna nam Rood Wit langzaamaan het initiatief over. In de 27e minuut onderschepte Sten Verhoeven de bal in de verdediging van Rood Wit. Hij zette prima door en kwam uiteindelijk vanaf de linkerkant alleen op Jeroen Keeris af. Op de rand van het strafschopgebied wist Jeroen met de benen te redden. Twee minuten voor de rust kreeg Rood Wit de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Gideon Pieschel werd aan het shirt getrokken in het strafschopgebied door Wouter van Vark. De toegekende strafschop werd genomen door Pieschel, maar goed tegengehouden door Jeroen Keeris. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gideon Pieschel nog vrij aan de linkerkant, met Jeroen Keeris, ver uit zijn doel, voor zich. Hij gaf de bal voor en Stef Fasen dacht de bal in te kunnen schieten, maar Tommy van de Wiel had de perfecte sliding in huis om redding te brengen. Zo werd de rust bereikt zonder doelpunten en daar mocht uiteindelijk Marvilde het meest tevreden mee zijn.

In de tweede helft begon Marvilde weer sterk en dat leverde in de 58e minuut de voorsprong op. Een corner vanaf links van Muti Nawabi werd niet goed weggewerkt in de verdediging van Rood Wit, waarna deze op 11 meter voor de voeten van Tommy van de Wiel viel. Tommy draaide goed weg en schoot de bal vanaf links diagonaal in het doel, 1-0. Hierna werd het vooral veel strijd. Marvilde zakte in en probeerde met lange ballen Muti Nawabi en Tayfun Yilmaz te bereiken. Rood Wit probeerde wel voetballend tot een aanval te komen, maar omdat dat meestal niet lukte moesten ook zij vaak de lange bal hanteren. Zo kwam het een aantal keren voor dat Jeroen Keeris de bal naar Mark Smulders schoot en dat die op zijn beurt de bal weer hard naar voren trapte. De spanning was te snijden, maar gescoord werd er niet meer.

Marvilde heeft strijdend gewonnen van Rood Wit en dat was ook nodig. Door dit resultaat staat Marvilde samen met EFC aan de leiding in de tweede klasse F met de maximale score. Het doelsaldo van EFC is na de ruime 5-0 overwinning tegen Wilhelmina Boys iets beter (+7 en +4). Volgende week mag Marvilde naar Best om tegen de gepromoveerde kampioen van de derde klasse, Wilhelmina Boys, de ongeslagen status te behouden. Wilhelmina Boys zal, na de dikke nederlaag van vandaag, iets recht willen zetten.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

Fotoverslag van Ronald Otter

=================================

24-09-2017
Beerse Boys 1 - Marviilde 1
Uitslag: 1 - 4

Marvilde begint competitie met ruime overwinning bij Beerse Boys

Na 3 overwinningen in de poule fase van de beker en dus plaatsing voor de eerste knock-out ronde, stond vandaag de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie op het programma. Marvilde begon tegen een oude bekende die samen met de ploeg uit Meerveldhoven het afgelopen jaar uit de eerste klasse gedegradeerd is, Beerse Boys. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd onterecht verloren met 1-0, maar dit jaar leverde deze wedstrijd een ruime 1-4 overwinning op.

Beerse Boys was het eerste deel van de eerste helft meer aan de bal en het spel speelde zich dan ook meer af op de helft van Marvilde. Maar helaas voor Beerse Boys leverde de eerste de beste kans voor Marvilde ook meteen een doelpunt op. Doelman Jeroen Keeris trapte de bal in de vijfde minuut naar voren en nadat deze over de verdediging stuiterde, mocht Muti Nawabi alleen op doelman Twan Louwers afgaan. Hij maakte geen fout en plaatste de bal langs de doelman in het verlaten doel, 0-1. Na een kwartier was er een eerste kans (afstandsschot) van de thuisclub. Na een vrije trap vanaf de rechterkant mocht Bart den Otter de bal uit de rebound vanaf 25 meter op doel schieten. De bal ging net over het doel. In de 21e minuut nam Stijn Louwers een vrije trap op eigen helft en stuurde Tayfun Yilmaz diep aan de linkerkant. Tayfun kapte zich goed vrij en schoot op de benen van de doelman. Vijf minuten later hielp diezelfde doelman Marvilde aan een verdubbeling van de voorsprong. Sander Bertels schoot op doel. Het schot was niet hard, maar werd verkeerd beoordeeld door de doelman. Hij hield de bal wel tegen, maar met een boog verdween deze daarna toch in het doel, 0-2. Een kwartier voor het einde van de eerste helft kwam de bal midden voor het doel op 20 meter in de voeten van Muti Nawabi terecht. Het steekballetje van Muti zette Tayfun Yilmaz alleen voor de doelman. De inzet werd net aangeraakt en ging zo net naast de paal tot corner. Die corner werd weggewerkt en daarna werd de bal terug gebracht aan de rechterkant bij Tayfun Yilmaz. Hij gaf de bal voor en bij de tweede paal stond Muti Nawabi helemaal vrij. Zijn aanname met de borst was niet helemaal goed, waardoor zijn been net te kort was om hard uit te kunnen halen.

De tweede helft gaf een te verwachten spelbeeld te zien. Beerse Boys in de aanval en Marvilde loerde op uitvallen. Hiermee hielp Marvilde de thuisploeg nog bijna in het zadel. Op het uur lag de bal op een paar meter voor het doel, maar toch wist Jeroen Keeris de inzet van Joost Schapendonk tegen te houden. Een van de uitvallen van Marvilde leverde in de 63e minuut een vrije trap op 20 meter op. Iets links van de as speelde Danny Das de bal simpel over de muur. Twan Louwers in het doel stond aan de grond genageld en de 0-3 was een feit. Twintig minuten voor het einde kwam een voorzet vanaf de linkerkant bij Koen Verhagen terecht. Helemaal vrijstaand bij de tweede paal schoot hij de bal slecht in, waardoor deze in het zijnet verdween. In de 72e minuut gaf Muti Nawabi de bal aan de rechterkant diep op Tayfun Yilmaz. Hij ging alleen richting de doelman, maar die wist te redden tot corner. Deze corner kwam via een omweg in het strafschopgebied terecht. Op zeven meter gaf Stijn Louwers de bal aan Ties Bazelmans die op vijf meter geen moeite had om de 0-4 in het doel te schieten. In de 77e minuut schoot Jannes Mulders een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied net over, maar één minuut later kwam hij aan de rechterkant alleen voor de Marvilde keeper. Hij schoot de bal diagonaal in het doel voor de eretreffer, 1-4.

Een prima begin van de competitie voor Marvilde. Wat dat precies waard is zal in de komende weken blijken, maar het is altijd lekker om met een driepunter te beginnen. Volgende week vervolgd Marvilde de competitie met een van de Veldhovense derby’s van dit seizoen, thuis tegen Rood Wit V. Rood Wit is begonnen met een 2-0 overwinning op de amateurs van Eindhoven, dus komt met een goed gevoel naar het Jongelingsveld.

 

Fotoverslag van Ruud Bertels

 

=================================

16-09-2017
Marvilde 1 - ZSV 1
Uitslag: 2 - 1

Marvilde wint ook derde bekerwedstrijd tegen ZSV

De derde bekerwedstrijd in de poule was voor zowel Marvilde als ZSV niet meer van belang, maar beide teams gingen wel voor een goed resultaat. Na de twee overwinningen van Marvilde (bij Veritas 0-1 en thuis tegen Heeswijk 3-1) was Marvilde al zeker van de volgende ronde en na twee nederlagen met 3-2 van ZSV konden zij de volgende ronde al zeker niet meer halen. Vandaag was ZSV in de eerste helft de betere, zonder veel grote kansen uit te spelen. In de tweede helft was Marvilde duidelijk de betere en wist ook de in de eerste helft opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning.

De eerste helft was niet echt spectaculair. ZSV voetbalde gemakkelijker en was veelvuldig dreigend. Marvilde had daar weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk leverde de eerste helft slechts één grote kans op en die was voor ZSV in de 21e minuut. Erwin van den Broek gaf de bal over de as van het veld mee aan de diepgaande Stan van Helmond die de bal op 20 meter over de uitkomende doelman van Marvilde lepelde, 0-1. Meest opmerkelijke was echter een vrije trap die Marvilde in de 24e minuut kreeg, omdat doelman Leon Thijs van ZSV de bal volgens de scheidsrechter meer dan 6 seconden in zijn handen hield. Deze vrije trap op 8 meter van het doel leverde geen doelpunt op, omdat Stijn Louwers de bal in de muur schoot.

In de tweede helft had Marvilde vanaf het begin de overhand. Na 50 minuten mocht Danny Das aanleggen voor een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant (23 meter). Hij plaatste de bal prima in de hoek, maar de doelman had een even zo goede redding in huis, waardoor hij de bal tot hoekschop kon tikken. Eén minuut later werd Tayfun Yilmaz aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Tayfun gaf de bal terug en Danny Das schoot de bal diagonaal richting doel. Helaas net voor het doel langs. In de 54e minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap (voor opmerkingen op de leiding) op 20 meter iets rechts van de as werd na een kort tikje in de korte hoek gekruld door Muti Nawabi, 1-1. Tien minuten later leek de scheidsrechter voordeel te geven op het moment dat Muti Nawabi neergelegd werd in het strafschopgebied. Dat was op zijn minst een rare beslissing aangezien de bal buiten het strafschopgebied terecht kwam. Hier gaf Sander Bertels een voorzet tot bij de tweede paal waar Stijn Louwers de bal voor het doel langs kopte. Weer tien minuten later kwam Marvilde dan uiteindelijk nog op voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Danny Das genomen en weggekopt door een verdediger van ZSV. Wouter van Vark pikte deze bal op en gaf hem meteen op Muti Nawabi aan de linkerkant. Bij de zijlijn was hij sneller dan zijn tegenstander en sneed naar binnen. In het strafschopgebied schoot hij in de korte hoek. De doelman kon de bal niet vasthouden, waarna Jasper Jakobs de rebound van dichtbij in het doel kon tikken, 2-1. Hierna probeerde ZSV het nog wel, maar in de problemen kwam Marvilde niet meer.

Marvilde heeft drie prima bekerwedstrijden gespeeld en gewonnen. Dat is een mooi resultaat na een mindere voorbereiding, maar volgende week moet het dan uiteindelijk gaan gebeuren in de competitie. Dat moet dan gebeuren bij de mededegradant uit de eerste klasse van het afgelopen seizoen, Beerse Boys.

Fotoverslag van Ruud Bertels

=================================

10-09-2017
Marvilde 1 - Heeswijk 1
Uitslag: 3 - 1

Marvilde oppermachtig tegen tweede klasser Heeswijk

Vorige week speelde Marvilde een degelijke wedstrijd in Neeritter bij Veritas en won het in de laatste vijf minuten nog met 0-1. Heeswijk had verassend gewonnen van ZSV (3-2), maar vandaag hebben de bezoekers uit Heeswijk nooit de illusie gehad dat er in Meerveldhoven iets te halen was. Uiteindelijk mochten ze blij zijn dat de nederlaag bij 3-1 bleef. Door de overwinning van Veritas bij ZSV (2-3) is Marvilde al zeker van de volgende ronde en gaan volgende week Veritas en Heeswijk uitmaken wie als tweede mee gaat.

Vanaf de eerste minuut was Marvilde de baas op het veld. Heeswijk kwam slechts sporadisch op de helft van Marvilde en tot kansen kwam het nauwelijks. In de 11e minuut joeg Muti Nawabi de bal af van de centrale verdediger van Heeswijk. Uiteindelijk gaf hij de bal aan Tayfun Yilmaz op links die de bal voor het doel langs schoot. Twee minuten later schoot Danny Das aan de linkerkant in het strafschopgebied op de vuisten van keeper Nick van Zutphen. De rebound kwam op 20 meter bij Gijs Kiebert. Zijn schot werd ook weer weg gebokst door de doelman. Tien minuten later kwam Danny Das door een een-twee met Tayfun Yilmaz aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gekeerd door de doelman en de rebound iets links van Sander Bertels was lastig en werd door een verdediger verwerkt tot corner. Iets voor het half uur speelde Tayfun Yilmaz zich prima vrij in het strafschopgebied. Zijn schot ging via de lat over. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. In de 31e minuut speelde Muti Nawabi op links een paar spelers uit en gaf de bal toen breed op Danny Das. Op 20 meter schoot Danny de bal in de hoek, 1-0. Twee minuten later mocht Danny op 23 meter vanaf rechts aanleggen en de bal zeilde over de doelman onder de lat, 2-0. Het overwicht van Marvilde was zo groot dat hiermee de wedstrijd wel gespeeld leek.

Na de rust waren er dan ook veel minder kansen. Marvilde hoefde niet en Heeswijk was al knock-out. Tien minuten na de rust bleef een vrije trap vanaf rechts liggen op 11 meter. Jasper Jakobs schoot hard in, maar een verdediger blokte de inzet. Eén minuut later speelde Steven Cools een aantal spelers van Heeswijk uit en hij gaf daarna een steekbal op Jasper Jakobs. Zijn schot in de korte hoek werd door de doelman verwerkt tot corner. Er volgden nog meteen twee corners, maar gescoord werd er niet. Op de helft van de tweede helft gaf Danny Das een bal vanaf rechts naar links op Ties Bazelmans. Ties gaf de bal in één keer voor, waarbij de bal tegen een hand van een speler van Heeswijk kwam. De toegekende strafschop werd perfect ingeschoten door Muti Nawabi, 3-0. In blessuretijd schoot Wouter van Dijke van 25 meter op doel en Jeroen Keeris liet de bal door zijn handen vallen, waardoor Heeswijk toch nog een doelpunt op het scorebord kreeg, 3-1. Onnodig, maar op dit moment niet belangrijk voor Marvilde.

A.s. zaterdag om 19:00 speelt Marvilde thuis tegen ZSV. ZSV is de enige 1e klasser tussen 3 tweede klassers, maar is ook als enige (na 2 keer met 3-2 verloren te hebben) al uitgeschakeld. Marvilde is, zoals gezegd, al geplaatst voor de volgende ronde.

=================================
03-09-2017
Veritas 1 - Marvilde 1
Uitslag: 0-1

Marvilde wint eerst (poule)beker wedstrijd op de valreep in Neeritter van Veritas

Na een paar oefenwedstrijden en de strijd om de Veldhoven cup is Marvilde vandaag aan het “serieuze” deel van het seizoen 2017-2018 begonnen. Met een redelijk aantal wijzigingen in de selectie moest het laten zien hoe het er voor stond. Dat was tegen Veritas meteen een goede graadmeter. Veritas is afgelopen seizoen tot het einde verwikkeld geweest in de kampioensstrijd in de 2e klasse. Toen die verloren was speelde het tot het einde van de nacompetitie alsnog voor promotie. De Valk was echter 2 keer duidelijk te sterk. Marvilde is vooral Sten Otter en Rick van den Bogaard als vaste basisspelers van de afgelopen seizoenen kwijtgeraakt. Daartegenover zijn Jeroen Keeris (keeper van Nuenen 2), Tom Vroomen en Max vd Gevel (verdediger en aanvaller van Nuenen 2) en aanvaller Tayfun Yilmaz (teruggekeerd van Valkenswaard) aan de selectie toegevoegd. Marvilde speelde een goede eerste helft met meerdere mogelijkheden en de tweede helft ging meer gelijk op. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen, maar vijf minuten voor het einde behaalde Marvilde toch nog een kleine overwinning.

In de 7e minuut gaf Danny Das een steekbal, iets rechts van het veld, op Max vd Gevel. Met een sliding speelde Max de bal voorbij de doelman, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Vijf minuten later zette Max vd Gevel goed door net over de middenlijn, waarna hij richting doel mocht gaan. Op 20 meter probeerde hij de bal over de doelman in het doel te schieten, maar er zat te weinig kracht in die inzet, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon vangen. Weer vijf minuten later werd er goed gestoord in de verdediging van Veritas. Uiteindelijk kreeg hierdoor Danny Das de bal in de voeten en op 20 meter gaf hij de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Muti schoot in de korte hoek maar de doelman redde met de voeten tot corner. Na 24 minuten werd Max vd Gevel diep gestuurd aan de linkerkant. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Alleen voor de doelman speelde Max de bal langs de uitkomende sluitpost. Helaas kwam de bal tegen de paal en zo terug het veld in. Een kwartier voor de rust werd een voorzet vanaf rechts niet goed genoeg weg gebokst door Jeroen Keeris. Tussen twee verdedigers en twee aanvallers en op de rand van het strafschopgebied was het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. De bal kwam in de voeten van Edwin Huyskens op 23 meter en Edwin speelde de bal over iedereen heen richting het lege doel. De bal ging naast. Tien minuten voor de rust ging Koen Stoop, topscoorder van afgelopen seizoen bij Veritas, aan de linkerkant diep. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, waarna deze bij de 1e paal naast geschoten werd door Jordi Beelen.

De tweede helft leverde nauwelijks kansen op. In de 47e minuut kopte Jordi Beelen een voorzet vanaf links net naast. Een paar minuten later gaf Sander Bertels een steekbal op Max vd Gevel aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij tikte de bal over de doelman, maar de bal werd voor de lijn weggeschoten. In de 57e minuut gaf Tom Vroomen de bal voor vanaf rechts, waarna Danny Das de bal voor het doel langs kopte. Tien minuten voor het einde weer een voorzet van Tom Vroomen die deze keer door Danny Das half vallend (omhaal) over het doel werd geschoten. Gezien de tweede helft leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijk spel. Vijf minuten voor het einde verloor Veritas echter de bal op de middenlijn, waarna Ties Bazelmans de bal diep gaf op Tayfun Yilmaz. Tayfun omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 0-1. In de laatste minuut viel een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links nog (per ongeluk) bovenop de lat.

De andere wedstrijd in de poule werd door Heeswijk (thuis, 2e klasser) met 3-2 gewonnen van eerste klasser ZSV. Volgende week zondag komt Heeswijk op bezoek bij Marvilde en gaat Veritas naar Zeilberg voor de wedstrijd tegen ZSV.

Veritas – Marvilde    0-1

86: Tayfun Yilmaz   0-1

Opstelling Marvilde:

Jeroen Keeris, Wouter van Vark, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Steven Cools, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans (88 Gijs Kiebert), Max vd Gevel (58 Tayfun Yilmaz), Murtaza Nawabi

=================================

22-08-2017
Gestel 1 - Marvilde 1
Uitslag: 3-1

Gestel iets te sterk.

De tweede vriendschappelijke wedstrijd van Marvilde 1 werd met 3 - 1 verloren.

=================================

20-08-2017
Marvilde 1 - Nieuw Woensel 1
Uitslag: 5-0

De eerste vriendschappelijk wedstrijd van het seizoen is geëindigd met een keurige 5-0 overwinning van ons vaandelteam tegen Nieuw Woensel 1.
Scoreverloop:
1-0 Danny Das
2-0 Jasper Jakobs
3-0 Max van de Gevel
4-0 Max van de Gevel
5-0 Steven Cools


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval