Get Adobe Flash player


Competitie: Marvilde 4 - Wodan 4
Datum: 19-02-2017
Uitslag: 2 - 5
Auteur: Rene van Genesen

Marvilde maakt het de aanstaande kampioen één helft lastig

Na de verloren (en erg slechte) wedstrijd tegen de loterijboys uit Bladel van 2 weken geleden, mocht het sterrenensemble van de Kerkakkerstraat vorige week rust pakken vanwege de algehele afgelasting die georganiseerd was door de KNVB in onze regio. Die rust heeft onze helden geen goed gedaan, want juist in de week voorafgaand aan de clash tegen Angstgegner nr. 1 regende het afmeldingen. Helaas niet genoeg regen voor een afgelasting, dus met een uitgedunde selectie moest de strijd tóch aangegaan worden.  Tegenover de vele afmeldingen stond echter de (r) entree van een echte Voetbalgod, te weten Robbie de Vries. De man die eigenhandig Marvilde 1 aanzien heeft gegeven in de huidige amateurvoetbalpiramide, voelde zich eindelijk weer fit genoeg om de kar te trekken bij het grote 4e en dat is voorwaar geen overbodige luxe. Dat hij rustig op wilde bouwen en maar een helft kon voetballen ligt enigszins verscholen in de titel, maar dat wil niet zeggen dat er daarom geen verslag van gemaakt kan worden. Hoe het jullie idolen verging valt hieronder te lezen.

Allereerst maar de opstelling. Normaal gesproken geen gemakkelijke opgave, maar vanwege een enorm gemis aan spelers deze keer zo klaar: Glenn (keeper); Bert, Erwin, Dave en Bram in de verdediging; Robert, Rob, Jan, Marcel en Johan vormden het middenveld en Marco van Essen was de spits van dienst deze zondag. Wissels van dienst: Frank (niet fit, schouderblessure) en Kees (teveel droge humor en te lang niet gezien J). Simon was helaas niet in staat om te keepen deze zondag, maar gelukkig wel bereid om de enkels van Rob in te tapen. Mocht Rob altijd zo blijven voetballen dan hoop ik dat Simon dat altijd wil blijven doen (en keepen), maar dat terzijde. Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Marvilde-icoon Paul Noten fluit scheidsrechter Dennis Broersma voor het begin van de wedstrijd, en is het vrij snel duidelijk dat het een loodzware klus gaat worden vandaag. De afgezanten van de Germaanse Oppergod zijn niet van plan om het rustig aan te doen, en in dat licht gezien was de keuze voor de rode reserveshirts niet de beste vandaag.. In de 3e minuut valt de 0-1 al, en langs de kant zit de schrik voor de grootste nederlaag ooit voor Marvilde 4 er al goed in. Er is echter even geen rekening gehouden met Rob de Vries..  Hij heeft het even aangekeken, beseft dat zijn team hem nodig heeft en besluit de regie in handen te nemen. Plots wordt elk duel gewonnen, staat iedereen positioneel goed en heeft Wodan het gewoon heel erg lastig tegen de aanstaande kampioenen van het seizoen 2017/2018. De masterclass van Rob resulteert al snel in de gelijkmaker, en wel in de 13e minuut. Dave stoomt op, krijgt de bal aan de rechterkant en levert een fantastische voorzet af die al net zo fantastisch binnen gekopt wordt door de maestro zelf. 1-1, een voor dat moment terechte tussenstand. Daarna blijft de wedstrijd mooi in balans, en mag Glenn nog even speciaal benoemd worden vanwege een prima redding in minuut 22. Er vallen weinig tot geen kansen te noteren aan beide zijdes, maar dat blijkt de opmaat te zijn naar het absolute hoogtepunt van deze zondag.. Marcel verovert de bal op het middenveld en speelt deze naar Marco. Vele anderen hadden vanaf de positie waar Marco de bal ontving de wieken van de molen afgeschoten, maar niet onze Pirlo van de Kempen. Langs de kant is duidelijk dat een stift de beste oplossing gaat zijn om tot een doelpunt te komen, maar wat onze aanstaande vader met de bal doet mag geen stift heten.. Dit was pure kunst! Een streling, een schitterende parabool, een starende keeper en een zijnet dat nooit meer gewassen wil worden na de zachte kus van de wedstrijdbal. Ja mensen, hiervoor kom je je bed uit op de vroege zondag! 2-1 voor, hoe is het in vredesnaam mogelijk tegen zo’n sterke tegenstander! Wat rest is applaus in de laatste paar minuten van de 1e helft, en zo wordt dus met een voorsprong de rust behaald.

In de rust wordt Rob gewisseld en weet iedereen het zeker: de 2e helft wordt loodzwaar. Dat blijkt geen halve waarheid.. Er is met kracht gesmeten in de 1e helft, en daar maken de wel héél erg fitte boys van Wodan dankbaar gebruik van. De 2-2 valt al in de 48e minuut, en het is wachten op wat komen gaat. Dat weet eigenlijk iedereen wel, en in de 58e minuut valt het doek. 2-3, weg geloof of wat daar nog van over was. De ingevallen Frank krijgt uit het niets nog wel een goede kans op de 3-3, maar kan deze niet verzilveren. In de 81e minuut valt de 2-4 en nauwelijks een minuut later de 2-5, dus krijgt de stand vanuit Wodan-perspectief toch nog een redelijk aanzien. 2-5 is tevens de eindstand en gezien de verhoudingen in met name de 2e helft een terechte, maar wat zullen ze in Woensel blij zijn dat Rob maar 1 helft kon voetballen. Wodan bleek ontzettend goed in het 1x raken, maar Dave constateerde dat Marvilde 4 daar het grootste gedeelte van de 2e helft ook prima in bedreven was.. ;)

Vooropgesteld: dit zijn niet de tegenstanders waar de Blauwwitte Armada de punten tegen moet gaan halen in het restant van de competitie. Zoals al eerder gememoreerd moeten we zorgen dat we het seizoen zo positief mogelijk afsluiten, en gezien de reacties naderhand in de kantine gaat dat wel goed komen. Straks gaat het zonnetje weer schijnen, en dan bloeien de meesten van ons weer op en kunnen we misschien nog voor wat stuntjes gaan zorgen. Volgende week geen wedstrijd vanwege Carnaval, een feest waar velen van ons al jaren kampioen in zijn. De competitie wordt op 5 Maart hervat met de inhaalwedstrijd uit tegen Rood Wit om 12:00, en ik neem aan dat daar geen extra motivatie voor nodig gaat zijn. Allemaal veel plezier aankomend weekend, en tot over 2 weken!

 

 

Competitie: Bladella 3 - Marvilde 4
Datum: 05-02-2017
Uitslag: 2 - 1
Auteur: Rene van Genesen

Voorbereiding seizoen 2017 - 2018 begonnen in Bladel

Het heeft even geduurd, maar uw verslaggever heeft na de verloren “wedstrijd des doods” tegen de dorpsgenoten van UNA toch nog ergens de inspiratie gevonden om een verslag te schrijven. Ik moet een beetje in het ritme blijven natuurlijk, aangezien ik tijdens het seizoen 2017-2018 papier tekort ga komen om alle heldendaden op schrift te zetten. En aangezien een leider altijd het goede voorbeeld moet geven, doe ik dat maar op deze manier. Voor de volledigheid: na de deceptie tegen UNA speelde Marvilde 4 nog 2 wedstrijden tot aan de winterstop, en wel tegen de Valk 3 en de tegenstander van vandaag: Bladella 3. De wedstrijd tegen de Valk was de slechtste ooit op dit niveau maar werd door doelpunten van Jan en Johan wel gewonnen met 2-1, en Bladella werd met 4-1 aan de kant gezet door doelpunten van Rob van de Schoot, Frank Saris en 2 pareltjes van Hans. Er moet wel bij verteld worden dat beide tegenstanders behoren tot de laagvliegers in onze klasse. Nu dus de terugwedstrijd tegen de mannen uit Bladel. Of de winterstop Marvilde 4 gunstig gezind is geweest valt te lezen in onderstaand verslag.

Een verrassing in de opstelling, te weten Simon Cornelissen! Vanwege een acuut keeperstekort werd deze surprise voorgedragen door zijn zwager Jan van Bokhoven, en daar werd door de technische leiding gretig op in gegaan. Simon, de spits die alleen koppend al meer kon dan elke andere spits met 2 gezonde benen, voelt zich weer als herboren en dat is goed nieuws voor iedereen die warme gevoelens heeft voor Marvilde 4. Hij zou uitgroeien tot het absolute lichtpunt van deze draak op kunstgras. Buiten Simon mochten de volgende mensen beginnen vandaag: Dave, Erwin, Marcel, Martijn (verdediging), Robert, Jan, Davy, Co en Glenn (middenlinie) en Frank in de spits. Wissels: Bert, Bram en Johan. De eerste 10 minuten zijn dramatisch van beide kanten, maar dat is wel te begrijpen als je bijna 2 maanden niet gevoetbald hebt met elkaar. Marvilde is vooralsnog de minst slechte, maar dat wil tegen jongens uit de Kempen niks zeggen. Die leveren constant strijd zonder goed voetbal, en al snel is duidelijk dat dat wel eens de doorslag kan gaan geven vandaag. Zonder op de feiten vooruit te lopen is het toch echt Marvilde 4 met de mogelijkheden. Frank kan alleen op de goal af na een prachtpass van Davy, maar laat de bal helaas van zijn voet springen. Daarna wordt Robert diep gestuurd door Dave, maar de bal beland helaas op het achterhoofd van onze vleugelflitser. Op de opmerking dat Robert niet echt een kopper is, antwoord Ton vrij vlug dat Robert meer een fietser is.. Robert kan dit niet gehoord hebben, maar antwoord wel door een bal prachtig op de lat te koppen uit een vrij moeilijke positie. Daarna schiet Davy de bal nog tegen de paal na iets wat eindelijk leek op een fatsoenlijke aanval, en lijkt het moment van de voorsprong aanstaande. Bladella is niet verder gekomen dan een paar plaagstootjes, dus het momentum lijkt volledig aan de zijde van Marvilde 4 te zijn. Net voor rust lijkt die voorsprong er dan eindelijk te komen, maar Marcel schrikt zo van de geboden ruimte dat hij de bal zo’n meter voor de goal over de deklat schiet. De gehele 1e helft schrijven we toe aan onwennigheid, en het kán gewoon niet anders dat de goals in de 2e helft wel gaan vallen. Met Bram, Bert en Johan in de ploeg voor de niet geheel fitte Co, Jan en Dave moet alles goed gaan komen, maar niets blijkt minder waar.. In de 60e minuut kan Johan geheel vrij af op de keeper van Bladella, maar hij krijgt het in 2 instanties niet voor elkaar om te scoren. Vrijwel tegelijkertijd zag je bij onze tegenstander van vandaag een collectief geloof groeien dat een resultaat absoluut mogelijk was tegen dit Marvilde 4. We kennen de ongeschreven wet allemaal… De krachten lijken wat weg te vloeien uit de gelederen van onze helden, en Bladella maakt daar gebruik van door de duels nog wat vinniger aan te gaan. Simon kan met een fantastische redding in de 75e minuut de 0-0 nog in stand houden, maar als Bladella in de 79e minuut een penalty krijgt en deze benut, lijkt het geloof volledig verdwenen. Johan krijgt een minuut later nog wel de kans om de stand weer gelijk te trekken, maar het wil dit seizoen gewoon niet echt lukken voor de erkende goaltjesdief van weleer. Eden Hazard had bij Chelsea ook zo’n seizoen vorig jaar, maar die is daar vrij sterk uit gekomen. Ik wil geen extra druk leggen op onze G.I. Joe, maar met minder dan 30 goals neem ik geen genoegen volgend seizoen.. Nauwelijks een minuut later krijgt Bladella een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal, en de perfect genomen bal wordt prima binnen gekopt waardoor de stand 2-0 voor Bladella wordt. Over en uit. Frustratie maakt zich meester van Marvilde 4, en Davy krijgt geel omdat hij lief lacht naar de scheidsrechter van dienst. Met 10 man wordt het nog moeilijker, maar Bladella neemt te vroeg gas terug waardoor er zowaar nog kansen komen. Johan maakt de makkelijkste kans gelukkig wel (prima voorbereiding Martijn en Frank), maar verder dan 2-1 komen we niet. Wij lagen natuurlijk al uit de kampioensrace, maar als je de kans hebt om te winnen moet je dat niet nalaten. Alle wedstrijden die we dit seizoen nog voetballen gelden als opmaat naar het succesvolle seizoen 2017-2018 waarin ieders dromen uit gaan komen, en daar moeten we er zoveel mogelijk van winnen. Deze wedstrijd beschouwen we daarom maar als een incident, want ik weet zeker dat niemand expres wil verliezen. Volgende week wacht ons een nieuwe beproeving tegen Rood-Wit, en daar moet het eerherstel dan maar gerealiseerd gaan worden.

Aan de reacties van eenieder na de wedstrijd merk je wel dat de spanningsboog er een beetje af is wat betreft de rest van het seizoen. Er wordt veel gelachen, en dat is eigenlijk best wel prima. We moeten het seizoen toch met elkaar afmaken en niks is fijner dan dit in goede harmonie te doen. De opkomst in de kantine van Marvilde is prima, en dat komt de sfeer binnen het elftal  alleen maar ten goede. Het lekkerste glas bier van de middag wordt aangeboden door “founding father” Jan, want die is vandaag (zondag) 36 geworden. Dit alles tezamen met de rentree van Simon maken het eigenlijk best wel een aangename zondag, en we gaan dan ook vol goede moed op naar de volgende. Hopelijk wordt op sportpark de Korze de mix gevonden tussen prestaties en gezelligheid, want dat is precies wat we nodig hebben om volgend seizoen boven ons zelf uit te stijgen. Bij afgelasting-> 12:00 signeer- en fotosessie bij onze sponsor Café Zaal Sint-Joris te Zeelst. Tot dan!

 

 

Competitie: UNA 4 - Marvilde 4
Datum: 13-11-2016
Uitslag: 3 - 2
Auteur: Rene van Genesen

Luchtbel spat uit elkaar op Sportpark Zeelst

Klaar! Het uitblijven van dit verslag de maandag na de wedstrijd deed al het ergste vermoeden, en het is ook echt zo. Marvilde 4, het absolute uithangbord van de s.v. Marvilde, gaat ook dit seizoen geen kampioenschap mogen vieren. Hoop is er altijd, maar gezien de achterstand op koplopers UNA en Wodan na de rechtstreekse confrontatie met de Trots van Zilst afgelopen zondag (13-11 jl.), moeten we onszelf geen illusies meer maken. Absoluut geen schande maar wel een teleurstelling natuurlijk. Wij moeten nog 12 wedstrijden volle bak gaan voor de winst, plezier maken in- en buiten het veld en zorgen dat we allemaal heel blijven. Dit seizoen positief afsluiten en dat prettige gevoel meenemen naar het seizoen 2017-2018. De kans dat we volgend seizoen kampioen worden schat ik dan op 110%. Een verslag van een wedstrijd die er voor zorgde dat realisme nu hoogtij viert in Meerveldhovense harten.

Mijn inleiding heb ik inderdaad op 16 november geschreven, maar verder ben ik daarna niet meer gekomen. Een zoektocht naar mijn aantekeningen heeft ook niks opgeleverd, dus ik ga het vanuit mijn blote hoofd doen. Excuses als er feiten of belangrijke passages ontbreken. Ik kan me in ieder geval nog heel veel herinneren van het begin van de wedstrijd. Een korte bloemlezing:

Een wedstrijd als deze had een mooiere entourage verdiend, maar het is wat het is.. Druilerig, koud en dan mogen we nog niet eens op het Hoofdveld  van UNA ook niet. Gelukkig was iedereen ruim op tijd aanwezig, zodat de opstelling die vrijdagavond op het feest van Mark de Jonge grotendeels gestalte kreeg niet aangepast hoefde te worden op meerdere plekken. Met de volgende 11 halfgoden wordt begonnen aan de wedstrijd van het jaar: Rob, Martijn, Erwin, Marcel, Dave, Kees, Frank, Davy, Co, Jan en Johan. Wissels van dienst: Hans, Robert, Bram en Glenn. Vol goede moed en bravoure lopen we richting het veld aan de Broekweg, om deze zo’n 45 seconden later al weer helemaal kwijt te zijn. Een slechte pass wordt onderschept op het middenveld en valt precies tussen onze laatste linie en de spits van UNA in. In 99% van de gevallen is zo’n bal voor Erwin of Marcel, maar de tegenstander van vandaag is van een andere orde. Erg jong allemaal, en ontzettend snel. Op het moment dat Erwin de sliding in wil gaan zetten is de spits van UNA al weg met de bal, om deze in 2 instanties achter Rob te krijgen. 1-0 achter, en het is dan 11:59. UNA wil het karwei snel afmaken, en blijft komen. De blauw-witten willen heel veel, maar komen in deze fase gewoon tekort. Soms lukt er wel eens iets, maar het is vrij tandeloos allemaal. Het is wachten op meer goals, en die vallen ook. Een zeldzame slechte uittrap van Rob wordt op het middenveld opgevangen en op weergaloze wijze van zo’n 25 meter binnen geschoten. UNA profiteert 100% van onze fouten, en dat heeft in hun geval ook alles met kwaliteit te maken. Het siert Marvilde 4 dat het wil blijven voetballen, maar eigenlijk is iedereen juist vandaag (uitzondering Frank Saris) niet in beste doen. Het wordt ook nog 3-0 voor de rust, en eigenlijk mogen we daar nog best blij mee zijn. In het kleedlokaal is er berusting.. UNA is gewoon beter, en wij vallen enorm tegen vandaag. We blijven allemaal mensen, en iedereen heeft recht op zijn vorm van het verwerken van teleurstellingen. Niemand staat graag reserve, maar dat even terzijde.. Met de gulle lach terug op het gezicht beginnen we aan de 2e akte. UNA gelooft het allemaal wel en daardoor komen wij zowaar nog terug in de wedstrijd. Jan schiet na een goede actie van hem en Robert de 3-1 binnen, en door een slimme vrije trap van Davy wordt het 5 minuten voor tijd ook nog 3-2 door Glenn! UNA schrikt, maar wij zijn niet meer in staat om een kans te krijgen op 3-3 ondanks de ruim 5 minuten extra tijd die ons gegund worden.. Een punt was ook teveel van het goede geweest aangezien UNA in de 2e helft nog een flink aantal dikke kansen onbenut liet, en ons eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan liet lopen in plaats van de overwinning na te jagen. Of UNA kampioen gaat worden valt nog te bezien, maar feit is dat wij tegen deze jeugdige straaljagertjes in ieder geval vandaag niet opgewassen waren. Helaas hebben we waarschijnlijk al teveel punten laten liggen in voorgaande wedstrijden om nog ergens aanspraak op te maken, maar het blijft voetbal natuurlijk.

Door het grote krachtsverschil was het ook voor uw verslaggever geen al te groot probleem om de aspiraties te herzien. Elk seizoen treffen we wel een team dat gewoon meer inhoud heeft op de bepalende momenten en wij laten teveel liggen tegen mindere teams. Feit is echter wel dat we te goed zijn om een klasse lager te gaan voetballen en conditioneel vrij makkelijk mee kunnen in de 4e klasse als UNA niet elke week de tegenstander is. Uithuilen en zoeken naar eerherstel. De volgende tegenstander heet de Valk 3 en ik vermoed dat we daar met 2-1 van gewonnen hebben. Ook van deze wedstrijd volgt op korte termijn een verslag.

================================

Competitie: Marvilde 4 - Valkenswaard 3
Datum: 06-11-2016
Uitslag: 4 - 0
Auteur: Rene van Genesen

Valkenswaard gewillig slachtoffer dadendrang Marvilde 4

Een opvallende vergelijking om mee te beginnen: God schiep met zijn wonderen de Aarde in 7 dagen, wij moeten 7 dagen na het verrichten van een wonder weer gewoon voetballen. Hoe krijg je het verzonnen! Het zal nog een hele opgave worden om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, want vanzelfsprekend zweef je wel een beetje na zo’n fantastische prestatie. Ook dank aan iedereen voor de leuke reacties op mijn verslag van vorige week! De weg naar boven is inmiddels ingezet, maar wil je nog iets bereiken dit seizoen dan zal er een serieuze serie neergezet moeten gaan worden. Volgende in de rij is Valkenswaard 3. Deze ploeg heeft nog een tijdje bovenaan gestaan, maar heeft de laatste weken pas op de plaats moeten maken waardoor ze nu net zoveel punten hebben als de apostelen van het Jongelingsveld. Heel simpel: de winnaar haakt aan, de verliezer is klaar. Of Marvilde 4 hun evangelie der overwinningen verder zou kunnen verkondigen lezen jullie hieronder.

Succes heeft ook een keerzijde natuurlijk.. Na de slijtageslag van vorige week is er een balletje opgegooid om volgend jaar een klasse lager te gaan voetballen. Natuurlijk niet vanwege het niveau (2 vingers in de neus), maar wel vanwege het fysieke gedeelte. We krijgen nogal wat jonge honden tegen, en die lopen graag. Wij niet, en dat resulteert in kramp, spierproblemen en kortademigheid. Of dit echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, maar het zit wel in de achterhoofden van sommige mensen. Die gedachte was ik meteen kwijt bij het zien van de leeftijden van onze opponent van vandaag.. Een enkeling nog in de 30, maar de meesten toch echt 40+. Het zou vandaag dus echt op het voetbal aan gaan komen, en dat vinden onze helden fijn. Lekker de bal het werk laten doen. Gezien het groot aantal katers deze zondagochtend was er vooraf geen fijnere tegenstander denkbaar! De volgende 11 wereldwonderen mochten de wei in deze zondag: Rob in de goal. Achterin van links naar rechts: Martijn (leeft nog J), Berlo, Marcel en Dave. Op het middenveld van links naar rechts: Kees, Davy, Frank en Robert. 2 spitsen deze zondag, te weten Hans en Johan. Na Kees geïnstrueerd te hebben dat hij 2 x moet scoren in de 1e helft kunnen we beginnen aan de wedstrijd.

Ik ga niet liegen: ik was absoluut gespannen ondanks dat al weken bekend was dat ook Valkenswaard er helemaal niks van zou kunnen. Die spanning was na 30 seconden weg. Dit Valkenswaard werd 2 seizoenen geleden nog glansrijk kampioen in onze competitie, maar de tijd is niet echt vriendelijk voor ze geweest. Van meet af aan is het Marvilde 4 dat de toon zet, en Valkenswaard kan er helemaal niks tegenover zetten. Eigenlijk onvoorstelbaar gezien de aanwezigheid van erkende cracks zoals Maikel Wijman en Alwin van Hoof, maar ons komt het natuurlijk wel goed uit. Hans teistert de lat en een smerig voorzetje van Kees raakt de paal, maar het blijft niet goed gaan voor de Bosuilen. Na 11 minuten geeft Robert een afgemeten voorzet op Johan, die door onze sniper heel knap via de onderkant van de lat binnen gekopt wordt. Hiermee is de ban gebroken en het is wachten op meer goals. Kansen zijn er genoeg, maar de keeper van Valkenswaard en een gebrek aan scherpte in de afronding  zorgen ervoor dat het lang 1-0 blijft. Het is echter uitstel van executie.. In de 27e minuut krijgt Kees de bal op een presenteerblaadje na goed doorzetten van Johan. Kees gooit er een paar lekkere moves uit en werkt de bal prima af. 2-0, en de 1e van  Kees! Omdat Valkenswaard nauwelijks verweer had kon er nagedacht gaan worden over onorthodoxe wissels in de rust. Erwin en Marcel hadden namelijk de belofte gekregen dat ze bij een 3-0 ruststand gewisseld konden worden, en dat was ook het eerste waar ik aan herinnerd werd na de 2e goal van Kees. Deze viel in de 43e minuut na een geweldige aanval. Kees stond aan het einde van deze aanval op de juiste plek om de bal onberispelijk af te ronden. Kees is een genot voor elke trainer, want als onze vleugelflitser een opdracht krijgt voert hij deze zonder te zeuren uit. Moet ook wel gezegd worden dat linksback Martijn de zaken dermate goed onder controle had dat Keesie Tomba vandaag kon excelleren. Van een wedstrijd was al lang geen sprake meer, dus er kon gedeeltelijk woord gehouden worden in de rust. Erwin kon gewisseld worden, samen met Kees en Hans. In hun plaats kwamen Glenn, Bram en Jan. Jan had al een helft met het 5e meegedaan in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Heeze 9. Met 1 goal en 3 assists achter zijn naam meldde hij zich bij zijn eigen team voor de 2e helft, en zijn scherpte werd beloond met de spitspositie.

Ik ga het niet moelijker maken dan het was: Rob met een fantastische diepe bal en Jan met de 4-0. Dat was in een notendop de 2e helft eigenlijk wel, want verder gebeurde er héél weinig. Meest opvallende was verder misschien nog wel dat onze Davy qua flegmatiek handelen wel heel erg veel op Davy Pröpper lijkt, en dat Martijn het aanvoerderschap opeiste na de wissel van Marcel. Grote smet op de wedstrijd was de zware blessure die Danny opliep na een ongelukkige botsing in de 16 van Valkenswaard. Het enorme ei op zijn enkel verraadde al niet veel goeds, en dat werd later in het ziekenhuis helaas bewaarheid. Vanaf deze plaats heel veel sterkte en succes met je herstel!! Laatste woord van de wedstrijd was voor Tonneke van Lierop. De inmiddels gewisselde Marcel: “dit team hoort nou echt in de 5e klasse thuis”.  Ton: “ja, en Valkenswaard ook”.

Al met al was Valkenswaard een fijn tussendoortje. Onze tegenstander gaf zelf ook toe dat de klad er flink in was gekomen de laatste weken, en dat was( helaas voor hun) tegen ons ook duidelijk zichtbaar. Gezegd moet worden dat Marvilde 4 zeker in de 1e helft een heel aardige pot voetbal op de mat legde, en dat de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen. Laten we die uitgebleven doelpunten maar bewaren voor de wedstrijd van volgende week. Dan wacht namelijk UNA 4, de trotse koploper in onze klasse. Volgens een speler van Valkenswaard de gedoodverfde kampioen in onze klasse, maar net na deze woorden kwam het nieuws binnen dat UNA op eigen veld met 0-2 verloren had van Wodan. Zaak voor onze culthelden van het grote Marvilde 4 om volgende week te laten zien dat de 3e klasse ook nog steeds een optie is voor volgend seizoen. JJ Plaats van handeling is Sportpark Zeelst, aanvang 12:00. Ik hoop op een positief verslag in de dagen na deze clash!!

================================

Competitie: EMK 3 - Marvilde 4
Datum: 30-10-2016
Uitslag: 4 - 6
Auteur: Rene van Genesen

Het wonder van Wettenseind

Daar gaan we weer.. Na een welverdiende rustdag vorige week volgend op de fantastische overwinning tegen DBS staat vandaag de uitwedstrijd tegen EMK 3 op het programma. Ook weer een ploeg waar geen peil op te trekken valt. Zij wisten bijvoorbeeld de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen van EFC 4 (sterke ploeg), maar wisten daarna alleen nog maar te winnen van Rood Wit (minder sterke ploeg). Met 6 punten bivakkeert EMK in de onderste regionen van onze klasse, maar dat wil niet zo heel veel zeggen. Écht een ploegje om eens lekker te onderschatten als Marvilde 4 zijnde. Dit zal dan wel in goede harmonie gaan gebeuren, want de sponsordag vorige week heeft ons als team nog dichter bij elkaar gebracht.

Een verslag van een knotsgek duel op een heerlijke herfstdag.

2 hele weken. Zo lang wordt er al geroepen dat EMK er helemaal niks van kan. Uiteraard geboren na de fantastische overwinning op DBS, maar toch.. Voor de buitenwereld een staaltje van enorm hautain gedrag, voor ons dé manier om te dealen met onze onzekerheid denk ik. Heeft niks te maken met EMK, want Brabantia (5-2 verlies) kon er ook helemaal niks van. Niks mooier dan met deze fantastische instelling te arriveren op sportpark Wettenseind voor de wedstrijd tegen het 3e van Eeneind Maakt Kracht. Ik ga het niet ontkennen: ook ik was schuldig aan onderschatting, evenals mijn collega en grote vriend Ad Senders. Ad kon er maar een helft bij zijn, want zijn geliefde Wally moest een marathon lopen in Etten-Leur. Ad had deze zondag uitgekozen om te gaan kijken, want de kans dat we met de rust al met 0-3 voor zouden staan was levensgroot. Ironisch.. Als je ziet dat je tegenstander een warming-up doet met hesjes en pionnen zou je ergens het idee kunnen krijgen dat ze fel aan de wedstrijd willen gaan beginnen. Ik was inmiddels ook al op de hoogte van de leeftijden van onze tegenstander, en dat zag er ook al niet al te rooskleurig uit voor onze raspaardjes die een lekkere rustige zondag in de planning hadden staan. Bij ons is de jongste tegenwoordig 29 jaar, precies de leeftijd van de oudste speler van EMK. De rest was allemaal 24 of jonger. Bij EMK wel een beroemdheid in het veld, namelijk de ster van de Royal Club-reclame (doe maar een kapseltje). Zelfs een onverwachte supporter vandaag langs de kant, namelijk Cees van Heeswijk! (Wie is er niet groot mee geworden). Deze klasbak zou 9 minuten blijven kijken en daarna vertrekken, en daar kon ik hem geen ongelijk in geven. Eerst maar de opstelling voordat ik verder ga met fulmineren: Rob in de goal, achterin van links naar rechts: Bram, Berlo, Marcel en Dave. Het middenveld bestond van links naar rechts uit: Johan, Jan, Frank, Co en Kees (Ja, hij is terug!). In de spits deze zondag wederom Hans. Hans zou heel veel te doen gaan krijgen was de algemene opvatting, want EMK kon er namelijk helemaal niks van.. Na wederom een fantastische warming-up (lees: het aan- en uittrekken van de trainingsjack) kan het grote feest dan eindelijk gaan beginnen, namelijk de grote slachting van EMK. Had ik al gezegd dat EMK een warming up had gedaan met hesjes en pionnen? Moet je niet naar kijken heb ik begrepen. Goed, Hans mocht aftrappen en mocht dat in de daaropvolgende 9 minuten nog 4 keer doen. De 1-0 in de eerste minuut viel na een misverstand tussen Erwin en Rob. Er zijn mensen die deze goal toe willen schrijven aan onze trotse captain, maar die maakt geen fouten in mijn ogen. De 2-0 in minuut 3: een absolute wereldgoal. Schot van afstand, volstrekt onhoudbaar voor Rob. Gelukkig kreeg de doelpuntenmaker alle tijd en ruimte van onze helden, anders had hij hem nooit zo fraai binnen kunnen schieten. De 3-0 hoor ik jullie denken? Assist van Rob op de aanvoerder van EMK (hele goede voetballer overigens), wereldpass op de spits die hem prima afrondde. Ook in dit geval credits voor de geboden ruimte. De 4-0 in minuut 9 staat me niet meer heel helder bij omdat ik blind van woede langs de kant stond, maar ik begreep achteraf dat deze goal niet per definitie een persoonlijke fout was. Conclusie na 9 minuten: goede en fitte tegenstander die efficiënt met de kansen om gaat, wij misschien iets te slap begonnen… Hans had het inderdaad druk gehad, dus die verwachting was uitgekomen.. Verbijstering alom, want dit was niet gepland namelijk! Om de volgende 81 minuten te omschrijven neem ik jullie even mee naar de kantine van Meerveldhovens trots op donderdagavond. Mijn vraag aan Frank: “blijf je zondag hangen”? Antwoord van de vroegere El Salvador van Steensel: “als we winnen wel denk ik”. Sta je dan, na 9 minuten met 4-0 achter. Zag er bierdrinktechnisch gezien op dat moment niet heel goed uit. Ik schrijf het wonder uit de titel dan ook voor een flink deel toe aan Frank, want onder aanvoering van hem werd het glorieuze herstel ingezet.. De kosmos, het blijft iets raars. 4-0 achter staan en dan ineens met 11 man volle bak de schouders eronder gaan zetten. 11 slappe piemeltjes die collectief stijf werden. Het was geweldig om mee te maken. Minuut 13: de eerste keer op de helft van EMK. Een schitterende aanval.. Bal van Hans op Co, Co geeft strak voor vanaf rechts en Frank rondt af. 4-1, bescheiden applaus langs de kant en de hoop op een stunt is geboren. Minuut 20: een serie corners. Druk op die ketel dus. Corner 3 in successie slingert Hans ook weer prima voor, klasbak Marcel kopt de bal steenhard en onhoudbaar binnen. 4-2, meer applaus en een mentaal tikje voor EMK. We zijn beter. Minuut 39: Co legt de bal terug op Janus. Ons schoolvoorbeeld van bescheidenheid haalt fantastisch uit, en binnenkant paal vliegt de lederen knikker binnen. 4-3, mensen moeten tegengehouden worden langs de kant. Een enorm enthousiasme maakt zich meester van de Marvilde-aanhang. EMK heeft in de tussentijd ook echt wel kansen gehad, maar Rob staat er niet om vliegen te vangen natuurlijk. Ik zoek woorden om te omschrijven hoe de sfeer was in het kleedlokaal in de rust. Fantastisch komt het beste in de buurt denk ik.. Geen onvertogen woord, veel gelach en plagerijen tegen Erwin. Ik moest denken aan de magische woorden van Theo Reitsma na de gewonnen finale in ’88. Hier zit een goed stel hoor! Je kunt er ook niet boos op worden.. Zo lekker knuffelbaar ook allemaal, en ze stralen uit dat het allemaal wel goed gaat komen in de 2e helft.

Zo geschiedde… EMK biedt nog wel licht weerwerk, maar de geest is er uit bij onze dappere tegenstander. De 4-3 van Jan heeft de ruggengraat al doen scheuren, maar de 4-4 van Co in minuut 60 betekend de definitieve dwarslaesie. Een Co-classic. Er zijn er niet veel die met zo veel gevoel een bal zo prachtig in het net kunnen laten ploffen. In dit geval uit een vrije trap. Inmiddels staat de ME langs de kant om de rust te bewaren, want mensen worden gek! Het wachten is op de 4-5, en die volgt in minuut 69. Co legt de bal terug op Davy, en die besluit deze bal niet te gebruiken om iemand uit te kappen. Stijlvol, maar wel snoeihard schiet hij de bal diagonaal in de lange hoek. De voorsprong, hoe is het mogelijk.. Uitgerekend Davy. Heel de week griep gehad en last van de rug. Dat zegt wel iets over mentaliteit dacht ik zo. Over lijken gaan ze, die mannen van Marvilde 4. Alleen de eerste 10 minuten niet. Dan moet het allemaal een beetje rustig aan als het kan.. 4-6? Tuurlijk, dat kan er allemaal nog makkelijk bij. We schrijven minuut 76. Rob geeft een wereldbal in de diepte op Hans. Hans snelt langs 2 tegenstanders en weet de bal met een fantastische lob over de verbouwereerde keeper van EMK te krijgen. Het is echt waar mensen: 4-6!! Langs de kant staat inmiddels niemand meer. Allemaal opgepakt wegens verstoring van de openbare orde. De laatste 10 minuten komen de krampjes, pijntjes en andere ouderdomskwaaltjes om de hoek kijken terwijl we eigenlijk door de wissels heen zitten. Tonneke van Lierop kun je geheel koud eigenlijk niet meer in laten vallen, dus het wordt even bijten. EMK probeert het nog wel, maar ergens zullen ze ook wel geweten hebben dat het een kansloze missie was. Voetballen tegen 11 halfgoden voorzien van een aureool van onoverwinnelijkheid is simpelweg onmogelijk. De scheids fluit af, en raar genoeg is er geen Marvildriaan echt uitbundig. Ik krijg 1 opmerking naar m’n kop.. “Ik zei het toch trainer. EMK, die kunnen er helemaal niks van”…. (Mocht er een EMK-er zijn die dit leest: het betreft hier een dramatische reconstructie van de wedstrijd. Jullie pakken nog genoeg punten en zijn nog jong. Alles komt goed).

Trots als een pauw. Nog steeds trouwens. Wát een geweldige zondag was dit. 4-0 achter, 4-6 winnen. Toets op google in “winst na 4-0 achterstand” en als resultaat krijg je de wedstrijd van 30 oktober 2012 die Arsenal wist te winnen tegen Reading met 7-5 na een 4-0 achterstand. Er zijn dus maar 2 ploegen in de hele wereld!! (Arsenal en Marvilde 4) die zo’n topprestatie geleverd hebben, en daar mag je best trots op zijn. Ook veel gezelligheid in ons clubhuis naderhand natuurlijk. Zo’n prestatie verdient een nababbel, en die komt er ook. Gek genoeg komt steeds de 4-3 van Jan naar voren als keerpunt in de wedstrijd. Voorgedragen door Jan ook trouwens. Meerdere malen… Deze zondag mag het allemaal! Erwin is lijdend voorwerp, want die heeft laten zien vandaag dat hij ook maar een mens is. Gelukkig hebben wij genoeg aasgieren die daar dankbaar gebruik van maken. Onder de gordel, boven de gordel, het maakt geen reet uit vandaag. Ik heb er in ieder geval een berg inspiratie aan over gehouden en dit heldenrijm achter elkaar op papyrus kunnen zetten. Zondag wacht de wedstrijd tegen Valkenswaard om 11:00  op ons eigen sportpark. Tegen die tijd zal ook bij mij het realisme weer terug zijn, maar voor nu heb ik daar even niks aan. Ik zou willen zeggen: “komt allen”! Tegen mijn pupillen wil ik zeggen: “kijk maar of je slap op scherp begint. Valkenswaard kan er toch helemaal niks van waarschijnlijk”. Mannen, het was een voorrecht. Tot zondag!

================================

Competitie: Marvilde 4 - DBS 3
Datum: 16-10-2016
Uitslag: 3 - 0
Auteur: Rene van Genesen

Marvilde 4 herpakt zich en boekt prima zege

En zo brak er wederom een dag van de waarheid aan.. Haken we aan? Haken we af? Maar zo mogelijk nog belangrijker: gaan we laten zien dat het tranendal tegen Brabantia een misverstand was?? Verliezen kan, zeker in onze competitie. Veel sterke ploegen, veel verrassende uitslagen en elke week een andere koploper. Ook een aantal ploegen die qua gemiddelde leeftijd ver onder ons zitten. Sterker nog, ik denk dat wij met Marco van Essen en “good old” Tonneke van Lierop de oudste spelers in de competitie herbergen! Dat wil niks zeggen, want Marco is momenteel beter als in zijn hoogtijaren in Marvilde 1 en Ton (zou vandaag blijken) heeft qua snelheid niks ingeleverd sinds hij vanuit de jeugd bij de senioren kwam. De tegenstander van dienst waar de wederopstanding deze zondag tegen plaats moet gaan vinden heet DBS 3, en laten die nou net van Brabantia gewonnen hebben in hun onderlinge duel. Veel mooier kon het affiche dus niet zijn.. Hieronder het verslag van een prachtige zondag!

Het eerste wat ik doe nadat ik mijn ogen geopend heb deze zondag is op mijn telefoon kijken. Geen late afmelding! Dat is lekker wakker worden. Wel lees ik nog even de reactie van Marcel terug op het wedstrijdverslag van de pot tegen Brabantia. Marcel kon vanwege ziekte daarbij niet aanwezig zijn, maar geeft wel aan dat het gebakkes tegen elkaar niet past in het mooie en fijne collectief dat Marvilde 4 heet, en dat er gewoon elke week keihard gewerkt dient te gaan worden vanaf nu. G.I. Joe sloot zich vrijwel direct bij deze woorden aan, en als deze 2 rolmodellen iets zeggen dan wordt er normaal gesproken geluisterd. Aangekomen bij Marvilde (taxi Co én Lonneke. Lonneke is inmiddels al 2 weken bevallig..) zie ik direct aan de gezichten van de mannen dat het goed zit. Ontspannen met focus, zo zie ik ze het liefst! Onze tegenstander is op dat moment al met de warming-up bezig, wat genoeg zegt over hun gretigheid.. Deze klasbakken moeten het gaan doen voor volk en vaderland vandaag: Rob, Bram, Berlo ©, Marcel en Dave. Op het middenveld Johan (linkshalf), Jan, Davy en Marco centraal en Robert staat rechtshalf. Hans is gelukkig ook weer hersteld van ziekte en is de spits van dienst vandaag. Scheidsrechter van dienst  Dhr. Schellekens jr. fluit om stipt 11:00 voor aanvang van de wedstrijd.

Degenen die daar getuige van zijn geweest, zijn ook getuige geweest van de eerste goal want die lag er voor het verstrijken van de 1e minuut al in. Marco en Hans combineren op het middenveld, en het is Marco die Johan de diepte in stuurt. Johan stormt de 16 binnen en je ziet iedereen de adem inhouden.. Gaat het dan eindelijk gebeuren? In eerste instantie raakt Johan de op de grond liggende keeper, maar Koning Kluts is onze zandhaas eindelijk weer eens gunstig gezind vandaag.. De terugspringende bal komt tegen de knie van Johan aan, en rolt tergend langzaam over de doellijn. 1-0, en eindelijk Johan! DBS weet even niet goed hoe met deze tegenslag om te gaan, en Marvilde blijft dan ook domineren. In de 7e minuut wordt het overwicht omgezet in de 2-0. Johan wordt weer de diepte ingestuurd en is ongrijpbaar voor zijn tegenstander. Die kan niks anders doen dan Johan binnen de 16 meter naar beneden  trekken, en dat betekend een strafschop. Hans maakt geen fout vanaf 11 meter, en het is 2-0 voor Marvilde 4! Hans moet echter meteen na zijn doeltreffende penalty gewisseld worden met rugklachten, en dat houdt in dat het strijdplan weer helemaal omgegooid moet gaan worden. Glenn vervangt Hans en wordt de nieuwe spits, maar ondanks zijn enorme ijver is hij toch een ander type speler dan onze Hanzl. We kunnen de ballen niet meer vasthouden voorin, en daardoor komt DBS beter in het spel. Overigens zonder hele grote kansen te creëren, maar de druk staat er wel op in het restant van de 1e helft. De rust hadden we zonder kleerscheuren kunnen halen, ware het niet dat ook Robert geblesseerd raakt net voor de pauze. Hij heeft last van de enkel, en dat betekend de langverwachte rentree van Ton van Lierop! DBS claimt net voor rust nog een penalty, maar die wordt terecht niet toegekend waardoor we met 2-0 naar de thee mogen. In de rust komt Mick van het 2e onze gelederen versterken, en besluit Ton dat hij er wel weer uit wil. 4 minuten voluit gegaan en dan weer lekker rusten. Zo bouw je rustig op na een blessure! We zullen hem nog hard zat nodig hebben dit seizoen, dus ik hoop dat we de volgende wedstrijd voor 10 minuten kunnen gaan grote held!

Na de rust blijft DBS de druk er vol op zetten en komen de Meerveldhovense mooi-boys er niet meer uit. De Bermuda driehoek bestaande uit Rob, Erwin en Marcel laat echter alle aanvalsdrang op mysterieuze wijze verdwijnen, en langzaam maar zeker nadert de wedstrijd het einde. Ik kan nog uit gaan wijden over een bal die we niet terug kregen, maar daar doe ik DBS tekort mee. Liever vertel ik hoe we de 3-0 maakten in de 85e minuut en de punten in eigen huis hielden. De pass van Davy op Co was fantastisch, de aanname en het overzicht van Co ook, en de afronding van wederom Johan deed denken aan de tijd dat hij er vaker een balletje in schoot. Complimenten aan het hele team voor de geweldig arbeid! Voor elkaar gevochten en daarvoor beloond. Volgende week zijn we vrij, maar gaan we lekker verder werken aan de teamspirit bij onze sponsor café Sint Joris te Zeelst. Deze tripjes ontaarden altijd in een drankorgie, dus hier gaat geen verslag van volgen. Eerstvolgende wedstrijd is uit tegen EMK 3 op zondag 30-10-2016 om 11:00 op sportpark Wettenseind te Nuenen. Tot dan!

Winnen blijft toch iets magisch.. Bier in het kleedlokaal, een flink aantal mensen dat bleef hangen en, terug van weg geweest, de sjippies van Roland weer op tafel (vies hè). De groepsapp maakte weer eens overuren, en zelfs de lokale media kwam langs voor een interview met een méér dan trotse leider. Johan heeft alleen maar gelachen, wat logisch was gezien het feit dat zijn grote droogte dan eindelijk voorbij was. Laten we hopen dat hij deze lijn zo door blijft trekken. Bram heeft ook alleen maar gelachen, maar die kennen we niet anders. Eindelijk weer eens 90 minuten en door mijn vriendin uitgeroepen tot belangrijkste speler van het team. Er zijn slechtere zondagen denkbaar.. We hebben de goede lijn te pakken maar de week rust komt ons goed uit. Zo kunnen kleine pijntjes genezen en zijn de langer geblesseerden weer 2 weken verder in hun herstel. We hebben boven alles aangetoond dat we een (h)echt team zijn en dat moeten we zo zien te houden de komende 15 wedstrijden. Dan heeft iedereen het enorm moeilijk tegen ons en zien we wel hoe ver we komen. Zondag eerst maar eens lekker ontspannen in een andere omgeving. Mocht ik dat feestje zonder kleerscheuren door komen dan volgt mijn volgende verslag over 2 weken van nu.

================================

Competitie: Marvilde 4 - EFC 4
Datum: 02-10-2016
Uitslag: 1 - 1
Auteur: Rene van Genesen

Mentale opsteker na ijzersterke teamprestatie

Crisis. Nog niet van toepassing op de fijne club mensen die samen de eenheid Marvilde 4 vormen, maar wel op de selectie van de trots van Meerveldhoven. En dan heb ik het echt niet over de enigszins ingecalculeerde matige resultaten van 1 en 2 tot nu toe, maar wel over de personele bezetting. Het is zelfs zo erg gesteld met de blessures momenteel dat het 2e deze zondag maar kan beschikken over  9 veldspelers. Dat brengt ons in een lastig parket.. Een groot gedeelte van onze sterren mag namelijk mee trainen met het 2e om de conditie op peil te houden, en daar plukt het gehele 4e natuurlijk de vruchten van. Als de trainer van het zo geplaagde 2e je dan vraagt om de helpende hand te bieden dan kun je dat niet weigeren. Zo kan het dus gebeuren dat je erkende kanonnen als Frank Saris en “Samba Keesie” de Graauw van je opstelling weg kunt strepen in de aanloop naar de wedstrijd tegen EFC 4, en dat kun je op z’n minst een enorme aderlating noemen. Goede nieuws is dat er nog 14 helden over blijven in een poging een goed resultaat te boeken tegen deze sterke tegenstander. Hieronder de afloop.

Het is fijn wakker worden deze zondag met het vooruitzicht dat je opgehaald wordt door Marco van Essen. De ophaaldienst is nodig de komende weken omdat de knie van uw verslaggever de nederlaag van vorige week niet heel goed heeft kunnen verwerken, en de komende 6 weken voorzien zal zijn van een fantastische brace die normaal functioneren onmogelijk maakt. Om 10:00 exact rijdt de zwarte bolide van de oude Meester voor, en blijkt dat hij zelfs zijn bevallige vriendin Lonneke meegenomen heeft vanuit het verre Breda. In alles een teken dat ik misschien eens moet ophouden met negatief denken over de wedstrijd van vandaag. Marco blijkt ook nog eens volledig fit, en dat gaan we hard nodig hebben vandaag. Gezien de uitslagen in onze competitie kun je namelijk geen zinnig woord zeggen over de kracht en sterkte van een team, maar een analyse van een ploeg uit de Kempen is wel makkelijk te maken: minimaal 7 mannen die 1.90 of langer zijn, strijd, strijd en nog eens strijd. Voeg daar een Australische instelling en altijd wel redelijk voetbal aan toe, en je weet dat je weer een zware pot tegemoet gaat. Vol aan de bak vandaag dus, en wel in de volgende opstelling: de Zwarte Panter (Rob) in de goal. Achterin van links naar rechts: Bram, Berlo ©, Davy en Bert. Het middenveld van links naar rechts: Glenn, Jan, Marcel, Marco en Robert,  en G.I. Johan is onze lone wolf in de spits. Hans, Dave en Danny zijn de wissels van dienst in de 1e helft. Het begin van de wedstrijd zou je kunnen bestempelen als behoudend, maar zeker ook onderhoudend. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld en echt grote kansen zijn er niet. Een prima schot van Marco gevolgd door een dito redding van de Eerselse goalie blijkt echter het startschot voor een heerlijk voetbalgevecht. EFC blijkt zoals verwacht over een goed voetballende ploeg te beschikken met veel snelheid op de flanken, maar dat wordt door Marvilde gecompenseerd met een enorme dosis arbeid.  EFC krijgt de betere kansen, maar de 0-0 ruststand kan niemand geflatteerd noemen. Voor 0-0 zou uw verslaggever moeiteloos getekend hebben als eindstand, maar bij Marvilde hebben we de intentie om wél de volledige 90 minuten te voetballen. Na rust komen Hans en Dave in de ploeg voor Johan en Bert en gaat het episch gevecht vrolijk verder. EFC wordt wel wat sterker, maar als de nood aan de man is vinden ze constant Rob van Keulen op hun weg. Dan een tegenvaller.. Marcel, op het middenveld geposteerd voor de nodige defensieve zekerheid, kan niet meer verder en wordt vervangen door Johan. Hans zakt terug naar het middenveld, maar de tegenstander bemerkt ook dat er nu meer ruimte komt. Verder dan een paar halve kansen en een 1-op-1 met Rob komen ze niet, maar verder dan tegenhouden komt jullie favoriete voetbalploegje ook niet. Nogmaals, 0-0 zou fantastisch zijn geweest, maar dan gebeurt er iets waar niemand echt rekening mee had gehouden: Marco verovert de bal op het middenveld en speelt het kleinood naar Hans. Hans lanceert z’n grote broer Robert op rechts en die geeft een fantastische voorzet op de geheel vrijstaande Jan. Jan schat deze bal op waarde, en kopt vanaf de rand van de 16-meter fantastisch de 1-0 binnen!! Het zal toch zeker niet! EFC lijkt even niet te weten hoe ze met deze tegenslag om moeten gaan. Marvilde 4 dicteert in de 10 minuten na de goal, maar helaas zonder de nekslag uit te kunnen delen. Tussendoor is Bram nog gewisseld voor Danny, en is Glenn linksback komen te spelen. Vanaf deze plaats een dik compliment voor onze Tokkie, want hij speelde prima op die plek. De laatste 10 minuten dringt EFC echter steeds meer aan en moeten we in de achteruit. Iedereen telde de 1-1 al zo’n 8 minuten voor tijd, maar Rob heeft andere plannen vandaag en ranselt een bijna onhoudbare bal uit de hoek. De 90 minuten naderen met rasse schreden, en de hoop op een stuntje wordt groter en groter. Het mag echter niet zo zijn vandaag. In de 89e minuut krijgt EFC een vrije trap die vanaf de rechterkant voorgegooid wordt en, dat mag zeker gezegd worden, fantastisch binnen gekopt wordt. Een dikke teleurstelling natuurlijk, maar de koppen moeten nog even omhoog blijven om in ieder geval een punt over de streep te trekken. Dat lukt gelukkig, waarmee de eerste puntendeling van dit seizoen een feit is. Gezien de absentie van Frank en Kees, Mark de Jonge die we het hele seizoen moeten gaan missen en Alex Scheepers en Robbie de Vries die hun debuut nog moeten gaan maken voor het instituut Marvilde 4 deze jaargang, een puike prestatie. Er zat progressie in, er zat spelvreugde in en er werd enorm hard gewerkt voor elkaar. Daarmee is voor mij de vieze nasmaak van de voetbalsterilisatie van vorige week helemaal weg, en dat doet me goed! Met hernieuwd elan op naar volgende week, waar Brabantia 3 om 12:00 aan de Rijstenweg in Eindhoven de volgende tegenstander gaat zijn. Ik kijk er naar uit!

Soms heb je van die momenten dat je tevreden bent met alles wat je hebt. Ik was na de wedstrijd enorm blij met Ad, mijn bier, mijn brace, al mijn lieve voetbalvriendjes maar voornamelijk met het heroïsch bevochten punt. Ik kreeg echter het idee dat niet iedereen er zo over dacht. De sfeer was maar tam, en daar word ik zenuwachtig van. Frank Saris stond het grootste gedeelte van de middag langs mij en sprak ook z’n twijfels uit. “Is dit het nou?” sprak de vroegere trots van de agrarische voetbalsector. “Heb je me hier voor terug laten komen?”.. Nee Frank, alles komt goed. Dat beloof ik je, en anders gaan we elkaar nóg beter leren kennen aankomend seizoen. Martijn is weer terug aanstaande zondag en dan kan het kantineseizoen ook weer officieel geopend worden. Of wij aanstaande zondag feest hebben kunnen vieren na hopelijk een glorieuze overwinning lezen jullie volgende week!

================================

Competitie: Wodan 4 - Marvilde 4
Datum: 28-09-2016
Uitslag: 2 - 0
Auteur: Rene van Genesen

Wodan blijft angstgegner van Marvilde 4

Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken dat we gaan breken met ons duister verleden. Na de winstpartij vorige week in de Veldhovense clash tegen Rood Wit (vaak met zeer acceptabel voetbal), zou het vandaag toch mogelijk moeten zijn om de wedstrijd tegen Wodan in winst om te zetten. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand binnen de gelederen van het 4e anders dacht afgelopen week, maar wéér bleek dat niet alles in het leven loopt zoals eenieder graag zou willen. Wodan won en gaf ons stof tot nadenken, maar dat de zondag zo’n gruwelijk idiote wending zou krijgen kon niemand voorzien. Een verhaal over ambitie, teleurstelling, realisme, en een hele vreemde man die niet z’n beste dag had deze zondag.

09:45 voetballen. Voorlopig voor uw verslaggever nog geen tijd om structureel aan te treden op zondag maar mocht er vandaag gewonnen worden dan is dat al snel vergeten. 08:45 verzamelen blijkt echter voor meer mensen een struikelblok.. Maar goed, gaan we niet moeilijk over doen vandaag. Met een incomplete selectie reizen we af naar Eindhoven in de hoop dat we daar de puzzel in elkaar kunnen leggen, en gelukkig lukt dat moeiteloos. Veel tijd voor een gedegen voorbereiding is er echter niet meer, dus het wordt snel omkleden en dan meteen de kunstmatig aangelegde wei in. Wij blijken hier echter een fout in gemaakt te hebben, want als de scheidsrechter zo rond 10:05 het veld op komt lopen en meldt dat hij keurig op tijd is, moet je gewoon toegeven dat hij gelijk heeft en jij er langs zit. Stom hoor, dat voetbal.nl. Altijd eerst de dienstdoende scheidsrechter bellen voor je met een aanvangstijd komt aanzetten. Kunnen jullie meteen vragen of hij zo vriendelijk wil zijn om z’n fluit mee te nemen als hij het veld op komt. Na de toss, niet geheel toevallig uitgevoerd met een Noord-Koreaanse munt, besluit de scheidsrechter dat onze vlagger van dienst (Frank Saris, dikke voldoende) een ander kleur shirt aan moet trekken. Geen probleem natuurlijk! Ad Senders gaat meteen richting kleedlokaal om iets te regelen. Inmiddels sijpelt ook vanuit het kamp van de tegenstander door dat we het vandaag enorm ”getroffen” hebben met deze scheidsrechter. Ter kennisgeving aangenomen, want wij begrijpen dat niet elke scheidsrechter altijd even goed fluit. Ondertussen loopt Ad met een schitterende Kermit de Kikker-trui richting Frank, maar dat gaat volgens onze nieuwe beste vriend niet snel genoeg.. Hij fluit vast voor aanvang van de wedstrijd terwijl Ad nog halverwege het veld loopt. Ad wordt hier echter niet sneller door, en de legendarische opmerking die Ad hier over maakte is bij mij op te vragen. Goed! Voetballen dan maar.. Al snel blijkt dat we te maken hebben met een prima tegenstander, maar het team dat het meeste gevaar sticht is toch echt Marvilde 4. In de 5e minuut mist Hans een flinke kans na prima doorzetten van Johan. In de 10e minuut volgt de grootste kans van de wedstrijd als Jan van Bokhoven alleen op de keeper af mag gaan, wederom na prima voorbereidend werk van Johan. Klaarblijkelijk geschrokken van zoveel ruimte kan Jan echter niet afronden. In de 19e minuut schiet Hans nog voorlangs na een goede individuele actie en daarmee is het klaar qua aanvallende intenties van Marvilde 4 in de eerste helft. Jullie kennen de wet van Murphy? Keeper van dienst Richard Prinsen raakt één bal verkeerd, deze wordt voorgezet richting 2e paal en jawel, we staan 1-0 achter. We schrijven de 31e minuut en deze tegentreffer komt hard aan. Met 1-0 de rust halen zou in deze fase geweldig zijn want Wodan ruikt bloed. Dat lukt, wonder boven wonder. In de rust wordt de intentie uitgesproken om e.e.a. in de 2e helft recht te gaan zetten, en met hernieuwd elan betreden we de arena voor akte 2. Wat wij niet wisten was dat de scheids in de rust een band terug had gekeken met de allerbeste momenten van Bas Nijhuis dit seizoen. Goed en wel begonnen aan de 2e helft gaan de spotlights aan en valt de eerste gele kaart, en wel voor iemand van Wodan na een ongelukkige botsing met Jan. Niet waargenomen door de scheids, maar tegenwoordig blijkt intentie om te vragen wat je gedaan hebt genoeg voor een gele prent. De “zondaar” mag voor 5 minuten naar de kant, dus de regels zijn de beste man ook al niet bekend. Daarna zijn wij aan de beurt: 3 gele kaarten voor ons in een tempo waar mijn grote vriend Lars Louwers jaloers op zou zijn maar met 1 kanttekening: de kaarten die Lars uitdeelt zijn 100% terecht tegenover deze 3 aanfluitingen. Kaarten voor Marcel, Berlo en Frank na de volgende vergrijpen: “Andersom Scheids, “waarom scheids” en “kom op man!”. 8 tegen 11 is zelfs voor ons een brug te ver, en helaas maakt Wodan in die periode de 2-0. De wedstrijd was op dat moment al verloren dus onze prioriteit lag vanaf dat moment op het uitspelen van de wedstrijd zonder rode kaarten. Laatste memorabel voetbalmomentje was een omhaal van Marcel de Jonge op de lat, daarna was het woord weer aan de scheids.. De man was nu volledig de weg kwijt en begon zonder aanwijsbare reden met z’n rode kaart te zwaaien! 9 x rood in 15 seconden ongeveer, en dat was het sein voor ons om in te rukken. In het tumult maakte Davy z’n beste actie van het seizoen tot nu toe door de scheidsrechter  te ontdoen van z’n kaarten en schrijfblok, en achteraf maar goed ook. De scheidsrechter wilde graag z’n kaarten en schrijfblok terug, en wij wilden geen rode kaarten en een 2-0 eindstand zonder staking. Door goede bemiddeling van de spelers van Wodan 4 (waarvoor dank!) kon dit uiteindelijk bewerkstelligd worden, maar ik ben in m’n leven weinig méér zelfingenomen types tegen gekomen dan deze fluitparodie. Ik kan er nog zoveel over zeggen, maar dat heeft geen enkele zin. Ik hoop nog vaak dit jaar te kunnen melden dat we een hele goede scheids gehad hebben, want dat doe ik veel liever. Aan het einde blijft staan dat we dus wel rode kaarten terug kunnen draaien, maar deze 3 verloren punten niet. Enorm zonde.

Ik steek de hand in eigen boezem deze keer. Degene die het hardst roept dat we kampioen gaan worden ben ik zelf, maar gezien de wedstrijd tegen Wodan is dat nergens op gebaseerd. Het zal beter moeten om maar in de buurt te komen van dat ene grote doel, en ik hoop natuurlijk dat dat ook gaat gebeuren. Gezien de uitslagen hebben we een schitterende competitie dit jaar waarin iedereen van iedereen kan winnen, dus een keer verliezen is echt geen ramp. Wij hebben echter een paar goede resultaten achter elkaar nodig om helemaal in ons element te komen, en dat zal gezien de komende tegenstanders geen makkelijke opgave worden. Zondag wacht EFC 4, en dat is gewoon een hele goede tegenstander waar 90 minuten lang 100% inzet tegen nodig is om aan het einde als winnaar van het veld te stappen. Hopelijk hebben we zondag een leidsman die ons daar ook de kans voor geeft.

================================

Competitie: Marvilde 4 - Rood Wit V 5
Datum: 18-09-2016
Uitslag: 4 - 2
Auteur: Rene van Genesen

Marvilde 4 neemt eerste horde

Daar gaan we weer! Welkom bij een nieuwe jaargang van: “Marvilde 4 en de doldwaze voetbalavonturen”. We schrijven het seizoen 2016-2017, de reserve 4e klasse 415 en buiten de bekende namen een aantal zeer welkome aanvullingen die de komende weken allemaal de revue zullen gaan passeren. Allemaal jongens die op niveau gevoetbald hebben, dus we kunnen er niet omheen dat we (weer) een poging gaan wagen om kampioen te worden dit jaar. De bekerwedstrijden gaven echter geen enkele reden om daar heel positief over te zijn: 1 punt uit 3 wedstrijden, voetbal waarvan je ogen gaan bloeden en de laatste wedstrijd 6 jongens uit andere elftallen erbij omdat het niet mogelijk was 11 man bij elkaar te krijgen terwijl er 21 op papier staan. Sneu, maar het is wat het is. Vakanties en blessures waren de hoofdoorzaak van ons beker-echec, maar het voelt niet goed om wedstrijden te verliezen. Hopelijk kan de kater weggespeeld worden in de seizoens-ouverture tegen de buren uit Veldhoven-Dorp, want anders moet de handdoek misschien wel vervroegd in de ring en maakt de prettige sfeer plaats voor crisis. Hoe het afliep lezen jullie in onderstaand verslag.

Eindelijk weer voor het echie! Dat is wat ik denk als ik deze druilerige zondag m’n bed uit stap. De afgelopen wedstrijden waren wij als Technisch Hart niet verwend en dat valt toch zwaar. Niets is vanzelfsprekend in het leven, maar een aantal overwinningen in de beker van Marvilde 4 normaal gesproken wel. Ook dat is voorbij, dus vandaag is een mooi moment om de vieze nasmaak weg te spelen en goed te starten aan het seizen 2016-2017. Dat gaat gebeuren in de volgende opstelling: Rob van Keulen in de goal, achterin van links naar rechts: Dave Wilbers, Erwin van Berlo ©, Marcel de Jonge en Kees de Graauw. Het middenveld wordt gevormd door Glenn Sanders op links, Jan van Bokhoven en Frank Saris centraal en Robert Regeling op rechts en in de spits staan Hans Regeling en Rob van de Schoot. Op papier een prettig elftal, maar de praktijk moet uitwijzen of de juiste keuzes zijn gemaakt. Het eerste goede nieuws deze ochtend is dat iedereen ruim op tijd is. Dat is fijn, want dan hoeven er geen impopulaire maatregelen getroffen te worden. Zonder iets te hoeven zeggen verdwijnt iedereen richting kleedlokaal wat aangeeft dat het met de gretigheid wel goed zit. In het begin van de wedstrijd is dat meteen terug te zien. Rood Wit wordt vastgezet op eigen helft en de ene na de andere aanval rolt richting de Rood Wit-goal zonder dat daar echter hele grote kansen uit voort komen. De eerste grote kans noteren we in de 10e minuut. Een corner zou op schitterende wijze door Marcel de Jonge binnen gekopt zijn , maar helaas staat Janus van B. in de baan van de bal. Hij kan deze niet meer ontwijken dus dikke pech voor ons. Het blijkt echter uitstel van executie. In de 16e minuut krijgt Hans de bal, kapt aan de linkerkant naar binnen en schiet met rechts de bal prima binnen van zo’n 20 meter. Eindelijk een voorsprong en eindelijk een goal van onze coryfee. Na deze goal komt er iets meer verzet van Rood Wit, maar de Blauw-Witten zijn duidelijk de baas op het veld en eigenlijk is het wachten op het moment dat Rood Wit de nekslag wordt toegediend. Dat moment komt er in de 31e minuut: een onoverzichtelijk situatie op het middenveld zorgt er voor dat Hans vanuit de kluts alleen op de keeper af mag gaan. De mannen uit Veldhoven-Dorp vinden dat Hans dat doet vanuit buitenspelpositie, maar volgens ons is dat niet zo. Voor de duidelijkheid: dan is het dus ook niet zo… Hans loopt alleen op de keeper af en schuift onberispelijk de 2-0 binnen! Hiermee zou het verzet gebroken moeten zijn. Tot de rust gebeurt er niet veel noemenswaardigs meer en dus zoeken we voor het eerst dit seizoen de thee op met een voorsprong op zak, een erg prettige situatie. 4 wissels in de rust: Schoot wordt vervangen door Johan (komt later in dit verslag nog terug), Jan door Davy, Marcel door Marco en Dave door Bert. Na rust hetzelfde spelbeeld: Marvilde valt aan en Rood Wit moet zich beperken tot tegenhouden. Johan (G.I. Joe) is de man die de ballen binnen moet schieten, maar zijn vizier staat al vanaf de eerste bekerpot niet op scherp en helaas is dat vandaag niet anders.. Zijn eerste poging (de moeilijkste van al zijn kansen) schiet hij op de paal, maar daarna mist onze kikvorsman voor de eerste keer voor een lege goal. Allemaal nog zonder gevolgen, en de stand krijgt in de 63e minuut zelfs nog een beter aanzien. Glenn anticipeert prima op een bal die de 16 ingespeeld wordt en werkt rustig af. 3-0! Deze wedstrijd lijkt gespeeld en af te stevenen op een  monsteruitslag, maar niks is minder waar.. In de 67e minuut wordt een pass aan de linkerkant onderschept en ineens gespeeld in de loop van Joep van Laatum, en deze crack met ongeveer 1000 wedstrijden voor Rood Wit 1 achter z’n naam moet je zo’n kans niet geven. Hij schuift beheerst binnen en de stand is 3-1. Nog niks aan de hand zou je zeggen, maar Johan besluit het hierna nog een stukje bonter te maken: een prima bal breed voor een lege goal besluit hij aan te nemen waardoor Rood Wit de bal kan heroveren, en daarna gaat hij alleen op de goal af en besluit hij de bal met een boogje breed te leggen. Hierbij mag vermeld worden dat roepen om de bal geen zin heeft als je gedekt staat, maar toch... Redenen voor zijn opvallende faalangst worden er genoeg gevonden langs de kant: de piraten zijn op, geen uitdaging meer omdat hij in elke brandhaard ter wereld al geweest is etc. etc. We hebben niks meer van Johan vernomen verder, maar het gerucht gaat dat er eind deze week geen enkele haat-/treitervlogger meer te vinden is in de gehele Zaanstreek en dat Johan zondag zijn rekening voor het seizoen 2016-2017 gaat openen. Gewoon blijven knoesten Johan, dan komt alles goed! Ondanks de tegengoal raakt de Marvildriaanse defensie onder leiding van good old Erwtje van Berlo niet echt van streek, maar het gezegde dat als je aan de ene kant de ballen niet binnen schiet ze aan de andere kant wel vallen is ook deze zondag weer van kracht: een corner van Rood Wit in de 80e minuut wordt door alles en iedereen gemist en bij de 2e paal binnen gewerkt. 3-2 dus en weer gewoon een wedstrijd! Zelfs de Rood Wit-staf is verbaasd dat dit kan, maar het is toch echt zo! Net op het moment dat de spanning ons teveel lijkt te worden krijgen we een vrije trap op de 16 van Rood Wit. Co van Essen gaat achter de bal staan en schiet deze tot opluchting van alles wat Marvilde 4 een warm hart toedraagt binnen. 4-2, wedstrijd beslist. Daarna klinkt vrijwel meteen het laatste fluitsignaal en is de 1e overwinning van het seizoen 2016-2017 een feit. Nodeloos te zeggen dat het te lang spannend is geweest vandaag, maar daar vraagt straks niemand meer naar. 3 punten in de tas en op naar Wodan!

Meteen na de wedstrijd blijkt dat onze Zwarte Panter van Keulen niet alleen goed kan anticiperen op ballen die op z’n hok geschoten worden.. Hij geeft een blad bier weg vanwege het feit dat hij in de bekerwedstrijd tegen UNA al dan niet te laat was, en dat siert hem. Meteen ook de beste manier om elke vorm van reuring de kop in te drukken. In het kleedlokaal zijn we getuige van de geboorte van een nieuw Oud-Hollands gezegde: “hoe langer de lul, hoe korter het lontje”. Ik zal niet in detail treden over wiens geslachtsdeel en lontje het gaat, maar de persoon in kwestie mag deze uitdrukking ter harte nemen en er iets mee gaan doen de komende wedstrijden (in positieve zin welteverstaan J). Helaas kon uw verslaggever niet heel lang genieten van de feestvreugde omdat de wedstrijd PSV-Feyenoord op de rol stond, maar na een 60 minuten durende balletvoorstelling van Dhr. L. Narsingh dwaalden zijn gedachten al weer snel af naar de wedstrijd van zondag aanstaande tegen Wodan. Onze absolute angstgegner van afgelopen seizoen zal een keer geklopt moeten worden om serieus mee te doen om de prijzen. Gezien de stijgende vorm en het gegeven dat het plafond nog lang niet bereikt is heb ik daar alle vertrouwen in.. Aftrap om 09:45 op Sportpark Eindhoven Noord, verslag volgt in de loop van volgende week.


JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval